אלי גלמן: "מרכז הפיתוח עם 'סינגטל' - גשר לאסיה לסטארטאפים הישראלים"
יותר משנתיים עברו מאז נכנס אלי גלמן לתפקידו כמנכ"ל אמדוקס, שנתיים בהן הצליחה החברה לרשום תוצאות שיא שהביאו את מנייתה (סימול: DOX) הנסחרת בוול סטריט לסביב רמות שיא המשקפות לה שווי של קרוב ל-6 מיליארד דולר. היום לראשונה נפגש המנכ"ל גלמן עם התקשורת - והיתה לו סיבה מצויינת.
אמדוקס וסינגטל (SingTel), חברת התקשורת האסייתית שנחשבת לחברת התקשורת הגדולה באסיה וספקית הסלטלר הגדולה בעולם מבחינת מספר המדינות בהן היא פועלת אשר משרתת כ-470 מיליון לקוחות סלולר ולה יש יותר מ-470 לקוחות בתחום הסלולר ברחבי אסיה ובמדינות האוקיינוס השקט - השיקו היום מרכז פיתוח בינלאומי משותף בישראל.
צוות מקצועי שמורכב מנציגי שתי החברות יפעל במסגרת מרכז המו"פ לאיתור, טיפוח וליווי של הפיתוח העסקי וההבשלה של טכנולוגיות של סטארט אפים מקומיים - עד שיגיעו לשלב המסחרי.
במסיבת העתונאים שנערכה היום במשרדי אמדוקס ובה נשאו דברים אלי גלמן, מנכ"ל אמדוקס ואלן לו, מנכ"ל חטיבת הדיגיטל של קבוצת סינגטל (SingTel), הדגישו השניים את החשיבות האסטרטגית שהם רואים למרכז המו"פ החדש. אמנם את היקפי ההשקעות שמהן יהנו הסטארט-אפים שיצטרפו למרכז הפיתוח לא ציינו השניים, אך אלן לו אמר כי מעבר לפעילות השוטפת של מרכז המו"פ, גם קרן הון סיכון של סינגטל מתכוונת להשקיע כ-150 מיליון דולר, חלקם בישראל.
לדברי גלמן, "מרכז הפיתוח יהווה פלטפורמה למפגש בין סטארט-אפים לבין אמדוקס וסינגטל. זה יאפשר מפגש שיוביל לפיתוח רעיונות חדשניים שיצרו ערך לשתי החברות וכמובן לסטארטאפים עצמם, שיהנו לראשונה מפתיחת דלת ראשונה מסוגה - היישר לתוך השוק הצומח במהירות הרבה ביותר בעולם".
"אם נמצא חברות סטארט אפ טובות יש אפשרות שנרכוש אותן"
מנכ"ל הדיגיטל בחברה האסייתית שפועלת מסינגפור סיפר כי מרכז המו"פ החדש בישראל הוא השלישי אותו מקימה החברה, כאשר הראשון הוקם בסינגפור, לצד מטה החברה והשני הוקם בבוסטון, לצד המכון הטכנולוגי המוביל, MIT, וציין כי "ישראל ידועה בחדשנות וביזמות שלה והשותף הטבעי שלנו פה זו אמדוקס, שיש לה את הקשרים הדרושים ואת הגישה והנסיון המתאימים".
כשנשאל אם בכוונת סינגטל לרכוש את הסטארטאפים שיפותחו בעזרת מרכז הפיתוח הבינ"ל שמושק היום בישראל הוא ענה "אם נמצא חברות סטארט אפ טובות יש אפשרות שנרכוש אותן, אבל יש אפשרות גם שניתן להן להתפתח ולהפוך לחברות גדולות בפני עצמן".
לדבריו, "מרכז המו"פ החדש מכוון לשלושה כיוונים: הראשון הוא השקעה ישירה בסטארטאפים ישראליים שיתאימו להתפתחויות של סינגטל בתחומים שונים. שנית אנחנו מעוניינים בשיתוף הפעולה עם האקדמיה הישראלית. שלישית, נפעיל חממה בצורה של קרן הון סיכון שבאמצעותה ניתן יהיה לספק מימון ויכולות נוספות לחברות צעירות ומעניינות שפועלות בישראל".
"ארבעת התחומים גדולים שעליהם סינגטל מכוונת: פרסום בסלולר. טלוויזיה דיגיטלית במובייל. מסחר מקוון בו נוכל לאפשר ללקוחות גם לבצע תשלומים באמצעות המובייל ומשחקים מקוונים. בבסיס של כל זאת יש צורך ביכולת אנליטית של המערכות וכמובן הנושא הבסיסי הנוסף הוא חווית הלקוח ושם אנו מתמקדים בחברות ישראליות על תחום הביטחון וזיהוי הפנים".
לו הוסיף, "ההשקעה הפיננסית שלנו בישראל תהיה בהתאם למידת המעורבות שלנו בישראל, לקרן יש כ-150 מיליון דולר וחלקם יוקצה לישראל. כמו שהנשיא שלכם, שמעון פרס אמר, ואני רואה את זה כמוטו שלנו - הצלחה דורשת תעוזה".
הגשר לשוק האסיאתי
לדברי מנכ"ל אמדוקס, אלי גלמן, "אני מאמין שמרכז הפיתוח חשוב מאוד לצורך החדירה של חברות ישראליות למדינות המזרח הרחוק. אנחנו רואים חשיבות רבה להשתלבות של חברות ישראליות בפעילות של מפעילות אסיאתיות. אנחנו למעשה מהווים שגרירות טכנולוגית של סינגפור בישראל. מרכז הפיתוח המשותף יוצר מצב של Win Win. סינגטל היא חברה גדולה מאוד, ובעבורם לעבוד עם סטארטאפ של 50 אנשים זה מאוד קשה - לכן אנחנו מהווים את הגשר לשוק האסיאתי בין חברת הענק לחברות היזמיות החדשות. אני מקווה שנמצא באמצעות מרכז המו"פ הזה את הסטארט-אפ שיהפוך עוד 20 שנה לחברה מצליחה כמו אמדוקס".
לדברי גלמן "צריך לעבוד עם החברות הכי טובות כדי להפיק מעצמך את הטוב ביותר. סינגטל היא החברה המובילה בתחומה בעולם ולכן זה שיתוף פעולה מאוד מאוד חשוב שיכול להרחיב את האופקים של אמדוקס".
כשנשאל גלמן מה יצא מכך לאמדוקס הוא אמר "לא כל דבר צריך לספור בדולרים. אני בטוח שלאמדוקס יהיה ערך מוסף מהשתתפותה במרכז שיהיה בחזית התוכנה והטכנולוגיה העולמית. אנחנו לא עושים זאת על מנת להנות מרווחים, אלא התפקיד שלנו הוא להיות חלק מהגשר שאנחנו יכולים לבנות יחד עם סינגטל. אנחנו רואים תמורה גדולה מכך - זה מעשיר את היכולות שלנו". גלמן הדגיש את המחוייבות שיש לחברת אמדוקס, על אף היותה חברה גלובלית לפעילות בישראל, בה היא מעסיקה מעל ל-4,000 עובדים מתוך כ-20 אלף עובדי החברה ברחבי העולם, "בישראל יש לאמדוקס את מרכז המו"פ הגדול ביותר באופן משמעותי ביחס למקומות אחרים בעולם. לפחות ב-20 השנים הבאות אנחנו מתכוונים שישראל תהיה המרכז הגדול ביותר של החברה. אין בשום מקום אחר בעולם שיש בו מקבץ של אנשים כל כך מוכשרים בתחומנו כמו שיש בישראל. בחיים האמיתיים יזמות וחדשנות זה דבר מאוד קשה לביצוע. באמדוקס אנחנו מתמחים בדיוק בזה, בחדשנות ויזמות כבר 20 שנה וכל רבעון וכל שנה הצמיחה שלנו נשענת על אלמנטים אלה".
נזכיר כי לאמדוקס כבר קיים מרכז מו"פ אותו היא מפעילה בשיתוף עם הלקוח הגדול ביותר שלה, ענקית התקשורת האמריקנית, AT&T. כשנשאל אלי גלמן אם יש מקום לשילוב בין הפיתוחים שיפותחו במרכזים השונים הוא ענה, "סינגטל וAT&T אינן מתחרות באף מקום בעולם ולכן יתכן שיהיה שיתוף פעולה בין היזמויות שיווצרו במרכז הפתוח. לרעיונות אין ג'ט-לג ולכן במידה ונקבל את רשותה של סינגטל אני לא רואה למה צריכה להיות בעיה ליישם פיתרון טוב גם בדאלס וגם במלזיה".
גלמן התייחס גם לשאלה ביחס לעזרה כספית מכיוון המדען הראשי והצהיר, "אנחנו מנסים שלא לקבל עזרה מגורמים חיצוניים כגון הממשלה לא פה ולא ברחבי העולם. אנחנו מעריכים את העזרה של המדען הראשי אבל למזלנו אנחנו לא צריכים את עזרתו".
גלמן סיים את דבריו כשאמר "אנו גאים במורשת ובבסיס הישראלי שלנו. לקחנו את היכולות שלנו מישראל לכל העולם. העובדה שאנחנו יושבים פה ואלן לו מציין את מרכז הפיתוח שנפתח פה בנשימה אחת עם מרכז הפיתוח של סינגטל ב-MIT שבבוסטון - זה כבוד גדול".