
ארד: עולה בהכנסות וברווח - נסחרת במכפיל 13.2
החברה מציגה צמיחה מתונה בהכנסות וברווח הנקי; גבי ינקוביץ, מנכ"ל קבוצת ארד והוגו צ'אופן יו"ר דירקטוריון קבוצת ארד: ״משבר המים העולמי מחייב את המדינות השונות להמשיך ולשדרג את תשתיות המים שלהן, ואנו בארד ערוכים לכך״
ארד - חברת הטכנולוגיה למדידת מים ארד -0.68% מדווחת על תוצאות הפעילות ברבעון הראשון: הכנסות החברה ברבעון הראשון הסתכמו לשיא של כ-103.6 מיליון דולר, גידול של כ-5.5% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי ברבעון הראשון
הסתכם בכ-7.2 מיליון דולר, גידול של כ-5.6% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.
דו״ח רווח והפסד של ארד (מתוך דוחות החברה)
הכנסות הקבוצה ברבעון הראשון הסתכמו בכ-103.6 מיליון דולר, לעומת כ-98.2 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-5.5%. המכירות ברבעון הראשון מהוות שיא מכירות רבעוני. הגידול במכירות לעומת הרבעון המקביל נבע בעיקר מהשוק האמריקאי. בהשוואה לרבעון הקודם חל גידול של כ-3.6%, שנבע ברובו מהשוק המקומי.
הרווח הגולמי ברבעון הראשון הסתכם בכ-31.2 מיליון דולר (המהווה כ-30.1% מההכנסות), לעומת כ-28.7 מיליון דולר (המהווה כ-29.2% מההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד. שיעור הרווח הגולמי הושפע מהיקף ותמהיל המכירות בטריטוריות בהן פועלת החברה, ובעיקר מהגידול במכירות בשוק האמריקאי המאופיין בשיעור רווחיות גבוה מהממוצע בקבוצה.
הוצאות מחקר ופיתוח ברבעון הראשון הסתכמו בכ-6.2 מיליון דולר, לעומת כ-5.6 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. עיקר הוצאות המחקר והפיתוח הינם למטרת פיתוח מוצרים אולטרה-סוניים בשילוב פרוטוקולי תקשורת שונים, לשוק האמריקאי ולשווקים נוספים בהם הקבוצה מזהה פוטנציאל לשימוש בפתרונות טכנולוגיים מתקדמים.
הוצאות מכירה ושיווק ברבעון הראשון הסתכמו בכ-8.8 מיליון דולר, לעומת כ-8.3 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הגידול נובע בעיקר מעלייה בהיקף המכירות.
הוצאות הנהלה וכלליות ברבעון הראשון הסתכמו בכ-6.1 מיליון דולר, לעומת כ-5.6 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
הרווח התפעולי ברבעון הראשון הסתכם בכ-10.1 מיליון דולר (כ-9.8% מההכנסות), לעומת כ-9.4 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד (כ-9.5% מההכנסות), גידול של כ-8.4%. בהשוואה לרבעון הקודם חל גידול של 22.9% ברווח התפעולי, תוך גידול גם בשיעור הרווח התפעולי מסך ההכנסות, שעמד על 8.3% ברבעון הקודם ו-9.1% בכל שנת 2024.
- "ישראכרט משקיעה בשיווק, גם על חשבון הרווח בטווח הקצר"
- טיאסג'י: ההכנסות זינקו ב-35% לשיא של 101 מיליון שקל
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
הוצאות מימון, נטו ברבעון הראשון הסתכמו בכ-1.2 מיליון דולר, לעומת כ-1.1 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
הוצאות מסים על ההכנסה ברבעון הראשון הסתכמו בכ-1.6 מיליון דולר, לעומת כ-1.3 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. שעור המס האפקטיבי ברבעון הראשון עמד על כ-18.1%, לעומת כ-16.2% ברבעון המקביל אשתקד. שיעור המס הושפע מתמהיל הטריטוריות השונות בהן פועלת הקבוצה, להן שיעורי מס שונים.
הרווח הנקי ברבעון הראשון הסתכם בכ-7.2 מיליון דולר (כ-7% מההכנסות), לעומת כ-6.8 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד (כ-6.9% מההכנסות). בהשוואה לרבעון הקודם חל גידול של כ-39% ברווח הנקי.
תזרים המזומנים מפעילות שוטפת ברבעון הראשון הסתכם בכ-11.4 מיליון דולר, לעומת תזרים שלילי של כ-4.3 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. התזרים הושפע מקיטון בהון החוזר, המשמש לפעילות השוטפת אשר תומכת בצמיחת החברה.
גבי ינקוביץ, מנכ"ל קבוצת
ארד והוגו צ'אופן יו"ר דירקטוריון קבוצת ארד: "אנחנו מסכמים את הרבעון הראשון לשנת 2025 עם המשך הצמיחה בפעילות החברה. ברבעון הראשון רשמנו צמיחה במרבית השווקים הגיאוגרפיים שלנו ונהנינו מתזרים מזומנים חזק מפעילות שוטפת.
באירופה ובצפון אמריקה נמשכות
ההשקעות בשדרוג תשתיות מדידת המים במדינות השונות, ואנו ממוצבים היטב בכדי לתת מענה לביקושים עם סל המוצרים הרחב של ארד. השוק הישראלי מהווה מנוע צמיחה נוסף לארד ואנו מעריכים כי מגמה זו תימשך. באחרונה אף ציינו את השלמת פריסת מדי המים החכמים של ארד בכל רחבי העיר
תל אביב-יפו, במסגרת פרויקט להתקנת כ-250 אלף מדי מים מתוצאת ארד ברחבי העיר.
משבר המים העולמי מחייב את המדינות השונות להמשיך ולשדרג את תשתיות המים שלהן, ואנו בארד ערוכים לכך. המובילות הטכנולוגית של ארד, יחד עם השקות של פתרונות חדשים ומתקדמים, ממשיכים
לתרום לחיזוק פעילות הקבוצה".
מניית ארד עלתה מתחילת השנה 8.8% וב-12 החודשים האחרונים עלתה 15.75%. שווי השוק של החברה נכון למועד נעילת המסחר אמש עומד על 1.34 מיליארד שקל. בהתבסס על נתוני הרווח הנקי ושווי השוק של החברה עולה כי שווי השוק העתידי של החברה הוא 13.2.
מניית ארד ב-5 השנים האחרונות (מקור: ביזפורטל)