'פיני' במגעים למכירת הפורמט לאירופה: "פרצנו את החומה בזכות האנגלית"
יוצרי הדרמה הקומית האינטרנטית 'פיני', נמצאים בתקופה האחרונה במגעים מתקדמים עם גוף מדיה באירופה, למכירת הפורמט - כך נודע לאייס. הקשר בין אודי שדמי - הבמאי של 'אל תשאל' עם שי שטרן ב'קשת', ותומר ברזידה - שמגלם גם את 'פיני', נוצר באמצעות חברת הפצה אירופאית, והאפשרויות שנמצאות כרגע על השולחן, הן למכור את התכנית כפי שהיא, או להפיק את תסריטים עם אדפטציות מתאימות לשוק האירופאי המקומי.
'פיני' עוקבת אחר פיני בן טובים, צעיר ישראלי אחרי שירותו הצבאי, שמנסה להפוך מטבח בקריה לשף מדופלם בלונדון בעזרת קסם אישי וחוצפה ישראלית טיפוסית. פערי המנטאליות, מחסום השפה והבדלי התרבות מייצרים סיטואציות קומיות האופייניות לישראלים. הסדרה דוברת בעיקר אנגלית, אבל גם עברית וצרפתית, וצולמה בלונדון ובפריז. לעונה השנייה הצטרפו השחקנים שרלוט בקט, סטיבן הו, שרה ג'ינאק, מרת'ה בארנט, והדוגמנית הישראלית טל ברקוביץ', ומיום ראשון נרשמו כ-100 אלף צפיות.
ב-ynet החליטו לשים יותר דגש על תכני וידאו באתר, בין היתר באמצעות סדרות אינטרנטיות. כך גם נחתם החוזה הראשון עם 'פיני', שהניב כ-2 מיליון צפיות בתום העונה הראשונה, ו"אור ירוק" ל-2 עונות חדשות. "ההשקעה בפרויקט הוגדלה ברמות של פי 10 ממה שהיו מוכנים בהתחלה להשקיע", מספר שדמי לאייס. "העונה הראשונה לא אכזבה אותם, לא מבחינת צופים ולא מבחינת מפרסמים. העונה הראשונה הייתה אפילו רווחית, בעונה השנייה זה אמור להיות אפילו קל יותר".
עלויות הפקה של סדרה אינטרנטית עדיין נמוכות משמעותית מזה של הפקה בטלוויזיה, אבל הפערים הולכים ומצמקים. על פי הערכות, עלות כל אחת מ-2 העונות - השנייה והשלישית - עומדת על כ-800 אלף עד מיליון שקלים. בחישוב לפרק, מדובר על 80 אלף שקלים לפחות, שהם יותר מ-20 אלף דולר, מול כמה אלפי דולרים לפרק בעונה הראשונה. לשם השוואה, עלות פרק של 25 דקות בטלוויזיה, עומדת על כ-50-100 אלף דולר, כזכור, כאשר מספר הדקות כפול מזה של 'פיני', שאורך פרק ממוצע בעונה השנייה עומד על 12 דקות (מול 5 דקות בעונה הראשונה, א"כ).
"בעונה השנייה אנחנו כבר עושים קפיצת מדרגה מבחינת אורך הפרקים, מספר השחקנים, איכות הכתיבה וההשקעה הכספית בתכנית", מספר שדמי, "אם בעונה הראשונה נאלצנו להתפשר מבחינה הפקתית ותוכנית, העונה השנייה היא נטולת פשרות, וכך גם השלישית".
כ-20% מהצפיות בעונה הראשונה, היו מחוץ לגבולות ישראל - מאירופה, ארה"ב, ואפילו מאיראן, והכל בזכות השפה האנגלית והוויראליות של הרשת. "תראה" מודה שדמי, "במהלך העונה הראשונה הייתה פנייה מאחת מזכייניות ערוץ 2, אבל מכל מיני סיבות, בעיקר משום שהסדרה דוברת אנגלית, המגעים לא הבשילו. מאידך, ואת האמת שלא חשבנו על זה כשיצאנו לפרויקט של 'פיני', אבל פרצנו את החומה בזכות השפה האנגלית".
שדמי מקווה כי בעונה השנייה, להגיע לרמה של 300-400 אלף צפיות לפרק, ומסביר כי בניגוד לשוק הטלוויזיה ודווקא בדומה לשוק ה-VOD, "אנשים מתחילים לצפות בפרקים מאוחרים יותר, ומתחילים להשלים פערים. באינטרנט חיי המדף של תוכן הוא אין סופי".
- 2.אורן 05/02/2012 11:26הגב לתגובה זולא הבנתי איך זה לא קרה עד עכשיו.
- 1.שובל 02/02/2012 18:36הגב לתגובה זוהיא הורגת אותי. הפרק האחרון היה טוב