המלצה למליסרון עם אפסייד של 18% - מה יקרה בענף לאחר תוספת של אלפי מטרי מסחר חדשים בת"א?
חברות האופנה דיווחו בשבוע שעבר על הפסדים ברבעון הראשון של השנה עם הרעה ברוב הפרמטרים לעומת הרבעון המקביל של 2015, אך המכירות לא ירדו וחלקן אף הציגו עלייה. למרות ההפסדים, החברות המחזיקות בקניונים בהן רובן פעילות, כמו: מליסרון ועזריאלי השולטות בענף, רשמו עלייה בפידיונות של 8% ו-7% בהתאמה.
האנליסט שי ליפמן מ-ValuBase, החל לסקר את עזריאלי בהמלצה 'תשואת שוק' במחיר יעד של 161 שקל - בדומה למחיר השוק. למליסרון ליפמן הותיר את ההמלצה על 'קנייה' במחיר יעד של 180 שקל - אפסייד של 18% על מחיר השוק.
וכך כותב ליפמן: "להערכתי הצמיחה העתידית של שתי החברות תבוא בעיקר מייזום בתחום המשרדים, שכן תחום הקניונים רווי (מבחינת ייזום עתידי) ורכישה של קניון משמעותי כנראה לא תאושר להן במחינת ההגבלים העסקיים. פעילות הייזום של מליסרון כיום תגדיל את שטחי ההשכרה של החברה בכ-122 אלפי מ"ר בשנים הקרובות (חלק החברה), סך ההשקעה הנדרשת צפוי לכ-1.4 מיליארד שקל (כאשר 555 מיליון שקל מסכום זה הושקע עד כה). השלמת הייזום צפויה להניב לחברה תוספת משמעותית של כ-125 מיליון שקל ל-NOI הגוזרת תשואת ייזום של 9% - מה שניב לחברה רווחי הון נוספים בעת הפיכת הנכסים למניבים".
"בעזריאלי הייזום נרחב יותר עד 2020 להנבה כ-333 אלפי מ"ר של משרדים, מסחר ודיור מוגן, בהשקעה של כ-4.2 מיליארד שקל הצפויה להניב NOI של כ-400 מיליון שקל - מה שגוזר תשואת ייזום של כ-10%", כתב ליפמן.
- עזריאלי משדרגת את הצעת הרכישה לצמח המרמן ב-35% ל-855 מיליון שקל
- סולאראדג' תעבור לקמפוס החדש בגלילות ב-2027
ליפמן מוסיף כי סימן השאלה הגדול ביותר בענף היום הוא מה יקרה בתל אביב: "מאד מעניין יהיה לראות כיצד תל אביב תתמודד עם כניסה לפעילות של עשרות אלפי מטרי מסחר חדשים באזור מאד צפוף ממתחם קרליבך בו ממוקם הקניון החדש של גינדי שייפתח בקרוב, ודרך הייזום הנוסף של שטחי מסחר. להערכתי, תהיה לכך השפעה שלילית הן על הפידיונות והן על דמי השכירות בנכסים באזור המע"ר החדש של תל אביב בטווח הבינוני".
- 3.הקניונים גמורים הציבור עובר לקנות ברשת ובערים (ל"ת)כמו שקרה בארה"ב 06/06/2016 22:11הגב לתגובה זו
- 2.מליסרון 05/06/2016 23:17הגב לתגובה זובכל המעו"ף המקרטע זאת המנייה היחידה שממשיכה לעלות ושווה השקעה
- 1.אברום 05/06/2016 21:43הגב לתגובה זוכאשר מסתובבים בת"א ורואים את כמות מבני המשרדים הנבנים, נראה כי לכל תושב יהיה משרד. חייבים לנצל את בניני המשרדים גם למגורים. כאשר החניות מתחלקות בין באי המשרדים לדיירים הקבועים. ניתן לתכנן דירות סטודיו דירות חדר ושנים שיתן מענה לזוגות צעירים שצריכים דירות קטנות במחיר שפוי.