מחפשים מניה מנצחת? אז הנה המרכיב החשוב ביותר - ויש גם דוגמה מקומית

פרשן וול סטריט של Bizportal על המקום של ישראל במהפכה הטכנולוגית והמרכיב החשוב מבחינת המשקיע

נושאים בכתבה טכנולוגיה

מהפכת הטכנולוגיה היא הגורם מספר אחד לעלייתה של ישראל במודעות הגלובלית גם מבחינה כלכלית ולבטח מהבחינה הביטחונית. "הבעיה" היחידה שהתלוותה לפריצה הישראלית בעולם הטכנולוגי המשתנה הייתה הניהול. ישראל, שהובילה את המהפכה בתחומים שונים, מהטיפול במים והחקלאות דרך תחום הבריאות והציוד הרפואי ועד לאנרגיה חלופית, העברת אינפורמציה, תכנה, סייבר סקיוריטי ועוד, לא הצליחה לייצר חברות ענק גלובליות כפי שעשו זאת בארה"ב, במזרח ובאירופה.

בעבר התלוננו שהשוק המקומי הקטן מונע יצירת תשתית למעבר לשוק הגלובלי, זה כבר לא קיים. לאחר מכן האשימו את החרם הערבי וגם זה עבר מהעולם. אם תבדקו תגלו שכבר בשנות ה-70 היו ארבע חברות ישראליות שהלהיבו את וול סטריט בפוטנציאל שהציגו ושלמעשה טמן בחובו חלק גדול מהצלחות הטכנולוגיה הנוכחיות. הייתה אז אלסינט, הייתה ECI, הייתה סייטקס והייתה טבע וכן, הייתה גם לוז.

בשנות ה-80, ה-90 ותחילת המאה הגיעה שורה ארוכה של חברות ישראליות טכנולוגיות לשוק ואף אחת מהן, להוציא טבע, לא הפכה לענקית גלובלית למרות שרובן נבנו על טכנולוגיות שבעקבותיהן נוצרו ענקיות כאלו. אבל בשנים האחרונות ישראל מציגה סימנים של התגברות על הבעיה הזו, של הניהול. רואים כבר ניצנים של יכולות ניהוליות ברמה הגבוהה ביותר. חברות כמו פרוטרום, אורמת, סודה סטרים, טאואר, צ'קפוינט ועוד כמה מציגות זאת (כולן אגב ב"תיק ההשקעות" של טור זה מזה שנים).

הכול רבותיי, גם היתרונות היחסיים הטכנולוגיים, זה התוצאה של הניהול. טבע היא ההוכחה הטובה ביותר לאן יכולה אומנות הניהול להוביל ומה קורה כשהניהול נכשל. החברה (שנכנסה השבוע לתחום המיגרנה באמצעות רכישה), שמוערכת מתחת ל-30 מיליארד דולרים, מושכת לאחרונה תשומת הלב של משקיעי ערך גדולים שבניגוד לדפרסיה שעוטפת את המשקיעים, במיוחד הישראלים, רואים את הפוטנציאל העצום ובתנאי שהוועדה לאיתור מנכ"ל תבוא עם מישהו רציני.

המעניין הוא שדווקא בתחום המוליכים למחצה שבו הקדימה ישראל את העולם בגדול בזמנו לא יצאה אפילו מנצחת אחת. כבר ב-1978 (9 שנים לפני הקמת TSM בטאיוואן) הוחלט להקים, במגדל העמק, את מפעל הייצור של ענקית השבבים האמריקאית דאז נשיונל סמיקונדוקטור (המפעל החל לפעול ב-1985) וזאת לאחר הקמת מרכז המו"פ שלהם בהרצליה. מה לא עשו כדי לקדם את הנושא? ב-1993 נמכר המפעל לחברה לישראל והשם הוחלף לטאואר סמיקונדוקטור. מה שקרה לתחום המוליכים למחצה מאז נראה בהמשך אבל אם היו מאתרים, בתחילת שנות ה 90, ראסל אלואנגר Look alike, מי יודע? אולי TSEM הייתה היום TSM.

שנת 2016 הייתה שנה טובה לתעשיית המוליכים למחצה, המכירות עלו ב-2.6%, 343.5 מיליארד דולרים, לעומת 2015, כאשר אינטל וסמסונג מכרו ביחד 94 מיליארד (54 ו-40 בהתאמה), 27.4% מסך המכירות. המומחים מאוחדים בדעה שהמגמה תימשך וכנראה בקצב גדל. למה? בעיקר בשל טכנולוגיית הענן, מרכזי המידע, המכונית האוטונומית והבינה, כולם טכנולוגיות שמגבירות הביקוש למעגלים.

תעשיית המוליכים למחצה התחילה ב-1960 וב-1964 חצתה רף מכירות של מיליארד דולרים. מדובר בתעשייה מסובכת להבנה של המשקיע, מעט מאוד משקיעים מבינים את מבנה התעשייה וכיצד היא פועלת, מבית היציקה שבו מייצרים מוליכים למחצה (Semiconductors foundry) דרך מעצבי השבבים ועד למוצרי הצריכה השונים.

קיראו עוד ב"ניתוחים ודעות"

הרבה פחות משקיעים יוכלו לומר לכם מה ההבדלים בין המעורבות של חברות כמו אינטל (סימול: INTC) לעומת טאיוואן מוליכים למחצה (סימול: TSM) או היכן נקודות החיכוך בין קוואלקום (סימול: QCOM) לנבידיה (סימול: NVDA). מה בדיוק עושה אפלייד (סימול: AMAT), היכן "משחקת" ARM ואיזו נישה עיצבה לעצמה טאואר (סימול: TSEM) "שלנו". האם סיסקו (סימול: CSCO) בפנים הסקטור הזה? האם חברה כמו CEVA היא חלק מהתעשייה?

התבוננו בבקשה במניות שמרכיבות את סל המוליכים למחצה הפופולארי, ה-PHLX Semiconductor (סימול: SOX) שמכיל 32 מניות שאמורות לייצג נאמנה את התחום ותנסו לאבחן מה עושה כל חברה ולפי מה בדיוק נקבעו המשקלות בסל? למה TSM רק במקום ה-11? היכן סמסונג? אינפיניון? המומחים והאנליסטים לא עזרו למשקיעים במהלך השנים במיוחד כאשר לא העריכו נכון את השפעת ההתקדמות של מהפכות הטכנולוגיה והאינפורמציה על התנהגות תחום המוליכים למחצה, על יצירת מנועי צמיחה חדשים כל הזמן. הכנסות המגזר, אותם 343.5 מיליארד, מגיעים מששה מקורות, עיבוד נתונים (40% מההכנסות), תקשורת (30%), צריכה (11%), תעשייה (9%), תעשיית הרכב (9%) ותעשיית הביטחון (1%). ארה"ב צורכת כ-51% מהמוצרים ומייצרת כ-56%.

המוליכים למחצה שהם אגד של מעגלים מודפסים (שבבים) שמונחים על משטחים שבד"כ עשויים מסיליקון הם הבסיס להתפתחות התעשייה האלקטרונית כיוון שזו משנה את דרישותיה מהמעבדים השונים שמפותחים למוצרים החדשים, מעבדים שנבנים מהמעגלים. ייצור המוליכים למחצה נעשה בבתי יציקה (Foundries). את "היציקות" מובילות חברות ענק כמו TSM, INTC וסמסונג. בעקבות הצרכים שהתפתחו, בעיקר מכיוון יצרני המעבדים והמעצבים (כמו קוואלקום, נבידיה ועוד) נוצרו בתי יציקה מיועדים/מתמחים (Specialty foundry) מהסוג של TSEM או SIMC גם כאן אגב TSM מובילה.

התעשייה נמצאת כל הזמן בתהליך התאמה לשינויי הצריכה שמייצרת מהפכת הטכנולוגיה. האייפון שינה את הצרכים, המכונית האוטונומית, הרובוטיקה והבינה המלאכותית ממשיכות לשנות. כיוון שהמסלול, בין המעגל למוצר הסופי לו הוא מיועד, ארוך מאוד ומשתנה לעתים דחופות (בגלל החדשנות הטכנולוגית), נוצר מצב שבו חברות שפועלות לאורך המסלול הוורטיקאלי הזה נכנסות זו לתחומה של זו והקווים שבין שלבי ההתקדמות השונים הולכים ומטשטשים. בתי היציקה החלו לחדור לתחום העיצוב, המעצבים נכנסו לבתי יציקה מתמחים ולמוצרי קצה וחברות הענק מנסות להשתלט על המסלול כולו.

החדשנות הבלתי פוסקת ופוטנציאל הרווחיות לאורך המסלול גורמים למבול של חברות להיכנס כל הזמן לתחום, לפתח ולהתמחות בתתי נישות חדשות שנוצרות לבקרים. הפרופסור שעשוע כדוגמה, הבין, עוד בטרם כניסת המאה ה-21, שההתקדמות הטכנולוגית יוצרת מצב שיאפשר התפתחות נישת ענק של מערכות חישה וראייה שיתמכו בתעשיית הרכב. הוא הבין שנוצרה היכולת להרכבת מעבדים מתאימים ואז הקים את מובילאיי (סימול: MBLY). בעודו מתקדם אבחן נכון את מה שקורה בתחום הרכב האוטונומי והתאים את מובילאיי לכך.

תחשבו כמה חברות חדשות וכמה שינויים נראה במהלך השנים רק בתחום הרכב. רכישת מובילאיי ע"י אינטל, מלבד כל הדברים האחרים שכבר דברנו עליהם, צריכה לאותת למשקיע שתעשיית המוליכים למחצה תמשיך לגדול אבל כך גם ירבו השינויים מה שלמשקיע אומר שזיהוי מנצחות יהיה קשה יותר. לבסוף ובגלל ההתקדמות המהירה ושינויי החדשנות התכופים במהפכת הטכנולוגיה, יש את הגורם החשוב ביותר להצלחת כל חברה בתחום, המנהל. זה נכון בכל תחום בעולם בו הטכנולוגיה מובילה מהפכה אבל בתחום המוליכים למחצה זה חשוב הרבה יותר.

המנהל, כדי להוביל בצורה נכונה, צריך להבין את התחום, לחזות נכון את ההתפתחויות, להיות איש שיווק מעולה ולא פחות מכול אלו להכיר היטב את התנהגות המשקיעים בשוק ההון. כאן נביא כדוגמה את טאואר (סימול:TSEM) ומנהלה ראסל אלואנגר שלקח את החברה ב-2005 ומוביל אותה בהצלחה בלתי רגילה עד היום. רק אדם כזה, שהתבגר עסקית בתוך המגזר, התנסה בבתי הספר הטובים ביותר שיש, מפיליפס דרך נובלוס ותשע שנים בתפקידי ניהול באפלייד מטיריאלס (סימול:AMAT), יכול היה לבצע את מה שביצע בטאואר.

אלוואגנר הסכים לקבל את תפקיד הניהול בחברה שמצבה היה נואש כי הבין, ב-2005, שתחום המוליכים למחצה מתחיל להשתנות ושנוצרת בתוכו נישה חדשה שתלך ותעשה חשובה יותר עם התקדמות מהפכת הטכנולוגיה, נישת ה-specialty foundry (בית יציקה מתמחה) או ה-Pure Play Foundry. מדובר בבתי יציקה שמתאימים עצמם לדרישות הלקוח, בעיקר מעצבי השבבים כמו קוואלקום, נבידיה, קסילינג, AMD וכו. מי שרוצה לעיין במה שקורה בנישה זו מוזמן לקרוא באתר ה-IC Insight.

אלוואנגר לקח חברה מתדרדרת במגדל העמק עם שני נכסים חשובים. הראשון ידע שהצטבר והשני היכולת שלו להוביל למטרה שהוא היה מהבודדים אז שראה אותה בברור וידע כיצד להגיע. רכישת Jazz Semiconductor ב-2008 הראתה את הכיוון, גלובלי. ב-2011 רכש את Micron Technology היפנית, תחילתה של חדירה לדרום מזרח אסיה, האזור החשוב לתעשייה. עסקת פאנסוניק ב-2014 ביססה את המהלך. רכישת מפעל המעגלים המשולבים (ה-wafer fabrication Plant) בסן אנטוניו בטקסס ב-2015 השלימה מערך ייצור גלובלי והביא את טאואר למעמד מוביל בנישה שהמומחים טוענים שהיא שתצמח הכי מהר בתחום ה IC (המעגלים המשולבים).

את המהלך כולו ביצע האיש בתנאים ובסביבת עבודה שאף מומחה (בטח לא בישראל) האמין שיצליח לעמוד בהם. מי שבוחן היום את דוחות החברה ומכיר את ההיסטוריה פשוט אינו מאמין כיצד בוצע המהלך. בהכירנו את האיש אנחנו גם בטוחים שהוא מכין דור המשך ניהולי.

מה שרצינו להראות בקטע על אלוואנגר וטאואר הוא שב-2005 ואפילו ב-2010 איש (מלבד הספקולנטים שבין קוראי טור זה) לא היה מעז להשקיע ב-TSEM לא רק בגלל מצבה של החברה אלא יותר בגלל חוסר הבנת ההתנהגות של התחום ומה משפיע עליו. גם היום השקעה בחברה כמו TSEM דורשת שיקולים רבים מהשאלה אם אלוואנגר או מי שיחליף אותו בעתיד ידעו כיצד להמשיך ולנווט כפי שניווט ראסל עד היום ועד להבנת כיווני ההתפתחות של התעשייה וזה נכון באותה מידה גם לגבי NVDA, QCOM או כל חברה אחרת שעסקיה קשורים בשינויים שמביאה המהפכה ולכן אנחנו מעדיפים סלים או קרנות מתמחים. טאואר אגב, היא השחקן השישי בגודלו בנישת ה Pure Play Foundry הגלובלית אחרי טאיוואן סמי קונדוקטורים, GLOBALFOUNDRIES U.S. (פרטית), UMC מטאיוואן, SMIC הסינית ו- PowerChip מטאיוואן.

"ההפתעה" הגדולה של תחום המוליכים למחצה היא AAPL שמכירותיה בתחום, ב-2016, זינקו ב-17%, יותר מכול אחת מ-20 המובילות והיא עלתה מהמקום ה-17 ל-14. אפל אגב היא הדוגמה לשליטה ורטיקאלית שהזכרנו בתחילת הכתבה. הדעה שלנו שתיק ההשקעות חייב לכלול סל/קרן שבתחום. עדיף היה להתמקד בתת התחום של ה-Pure Play Foundries אלא שאין כזה כיוון שכל הגדולות נכנסו לתוכו והן המובילות גם כאן. הסלים המעניינים הם SOX, SMH ועוד ולמשקיעים שחמים על התחום יש ה-USD שלמרות שהיכה האחרים הוא ספקולטיבי לטעמנו. TSEM אינה מופיעה עדיין בסלים המובילים (אנחנו מעריכים שבקרוב יכללו אותה) ואנחנו מחזיקים בה מזה שנים ב"פינת ההשקעות החלומיות" לצד ATTU, CGEN ושכמותן.

** אין בסקירה זו משום המלצה לקנות או למכור את השוק או מניות ספציפיות. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.

תגובות לכתבה(41):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 20.
    נחום 31/05/2017 21:05
    הגב לתגובה זו
    שלום מר גרינברג.מה שלומך?אני רוצה להודות לך מקרב לב על כל הכתבות ובפרט על אלו על טאואר....
  • 19.
    עופר 31/05/2017 01:05
    הגב לתגובה זו
    מה ההבדל בין SOX ל- SOXX ואיזה מהן יותר סולידית ? והמון תודה על המאמרים.
  • שלמה גרינברג 31/05/2017 14:23
    הגב לתגובה זו
    ה SOX מייצג את מדד ה - PHLX Semiconductor ואילו ה SOXX מייצג את מניות המוליכים בנאסד"ק (iShares S&P NA Tec. Semi. Idx ) שממילא כולן במדד ואם תניח הגרפים זה על זה הם שווים
  • 18.
    אסף 30/05/2017 15:42
    הגב לתגובה זו
    Vrx שער קנייה 12.4SPWR שער קנייה 7.11והיום הולך לקנות הרבה F
  • אולי תסביר, לי לפחות, על מה אתה מדבר? או למה? (ל"ת)
    שלמה גרינברג 31/05/2017 09:47
    הגב לתגובה זו
  • 17.
    אלירן 28/05/2017 18:30
    הגב לתגובה זו
    תחום המוליכים למחצה אם ניקח לדוגמא את מיקרון MU עלתה משער 10 לכמעט 30 ולא כדאי כבר להיכנס בשלב זה , לעומת זאת נובה שהיא סוג של ספק עיקרי בשוק תחווה את הצמיחה בגל שני ולכן כדאית, שלמה אני רוצה להודות לך על VIE לאחר כתבתך חקרתי ונכנסתי למניה שעלתה די יפה .
  • 16.
    אביחי 28/05/2017 11:51
    הגב לתגובה זו
    היי שלמה היקר, תוכל בבקשה להתייחס לחברת I-Robot? המניה זינקה בשבועות האחרונים לאחר דוחות טובים. האם השוק לא אופטימי מדי? מה הם בכלל מייצרים חוץ מהשואב האבק (רומבה)?
  • שלמה גרינברג 28/05/2017 12:58
    הגב לתגובה זו
    ראשית אתה יכול לענות על כול השאלות בעצמך, פשוט תבדוק ההודעות שהחברה מוציאה והדעות שמתפרסמות באין ספור אתרים. המניה עלתה בגלל התוצאות החזקות והאופטימיות לגבי העתיד.. "מה הם בכלל מייצרים חוץ מהשואב האבק (רומבה)? " למה שלא תלך לאתר ותבדוק, הם מייצרים גם Scooba סקובה ועוד. לדבי האופטימיות של השוןק? מבחינת הערכים הכלכליים השוק אכן אופטימי אבל זה לא אומר כלוםץ
  • 15.
    NOVA- ורק נובה. ראו גרף משנת 2009 (ל"ת)
    נתי 28/05/2017 11:37
    הגב לתגובה זו
  • 14.
    בונו363 28/05/2017 07:09
    הגב לתגובה זו
    אם כבר הזכרת את קומפיוגן היא שוכבת אצלי בתיק שנים...בהפסד ניכר.. עד מתי להחזיקה? יש זיכוי לרווח בה פעם?
  • בונו 28/05/2017 12:19
    הגב לתגובה זו
    שלמה, אתה הזכרת אותה לכן שואל אם אתה מאמין בה...?
  • שלמה גרינברג 28/05/2017 13:03
    להשקעות מידתיות בחלומות. אני כותב שאני מושקע בה בפינת החלומות כפי שעשיתי עם טאור לפני עשור או כפי שאני עושה עם אוטוניטי ועוד כמה חברות שאני מאמין שיש בהן סיכוי לפריצה זה לא אומר שהחברה תצליח.
  • שלמה גרינברג 28/05/2017 10:45
    הגב לתגובה זו
    "היא שוכבת אצלי שנים..." אם אינך יודע מדוע אתה מחזיק בה אז למה לא מכרת ממזמן? עד מתי להחזיקה? עד שתחליט. האם יש סיכוי לרווח? אם לא מדוע אתה מחזיק בה?
  • בונו 28/05/2017 12:18
    תמיד יש סיכוי החברה מתפקדת אבל השאלה עם תפרוץ או תמשיך לאבד מערכה... מה מעריך?
  • סמי 28/05/2017 10:28
    הגב לתגובה זו
    במשך שנים על שנים לא הצלחת להרוויח שום כלום בשוק ההון - כי כול רווח בניירות ערך אחרים מאפשר לכה לאט לאט להיפטר מקומפיוג'ן
  • 13.
    שלומי 28/05/2017 01:22
    הגב לתגובה זו
    יש חדש עם החברה? הרבה זמן שקט מדי שם, ישנה התקדמות כלשהי?
  • מדוע שלא תבדוק לבד? (ל"ת)
    שלמה גרינברג 28/05/2017 10:46
    הגב לתגובה זו
  • שלומי 28/05/2017 22:03
    זו לא אינדיקציה לכך שהעסק לא מתרומם?
  • 12.
    yarok5 27/05/2017 18:47
    הגב לתגובה זו
    שלמה שלום האם נכונה עדנה לתחום הביוטכנולוגיה בארה"ב? זאת, לאור הירידות שהתרחשו גם בסלים לאחר השיא של לפני כשנתיים? בתודה יוסי
  • שלמה גרינברג 28/05/2017 10:48
    הגב לתגובה זו
    לפיהן תחום הביו הרפואי הולך וגדל וכמובן להתנהגות המניות אין בהכרח קשר למצב בתחום.
  • 11.
    מומחה לקנוניות 27/05/2017 16:17
    הגב לתגובה זו
    הריבית בארה"ב עולה ורוצים למכור את האגחים שקנו - ז"א לצמצם נזילות בשוק. כמו כן רווחי החברות ככלל יורדים. כל מהלך במניות יהיה נגד הסנטימנט הכללי. אפשר להשקיע אבל רק בדברים ספציפיים עם צמיחה גבוהה. בוא נגיד שמוליכים למחצה לא נראה לי הגיוני כרגע. מי שמתעקש יכול חברות דפנסיביות כמו סנו לדוגמה.
  • שלמה גרינברג 27/05/2017 17:54
    הגב לתגובה זו
    ומהיכן האינפורמציה שרוצים לספוג נזילות? אגב, מה זה "חברות דפנסיביות כמו סנו "?
  • יאצק 05/12/2018 08:38
    חברות דפנסיביות זה חברות עם חפיר שתמיד יצרכו את המוצרים שלהם
  • הגיגים 27/05/2017 17:40
    הגב לתגובה זו
    מה שכתבת נכון לגבי מי שפיספס את כול העליות מאז בחירת טראמפ ב 8 לנובמבר 2016. תאכלס מי שבשוק ומרווח יפה אין לו שום סיבה למכור - אלה להמשיך להחזיק חזק.
  • 10.
    מומחה לקנוניות 27/05/2017 16:11
    הגב לתגובה זו
    הריבית בארה"ב עולה ורוצים למכור את האגחים שקנו - ז"א לצמצם נזילות בשוק. כמו כן רווחי החברות ככלל יורדים. כל מהלך במניות יהיה נגד הסנטימנט הכללי. אפשר להשקיע אבל רק בדברים ספציפיים עם צמיחה גבוהה. בוא נגיד שמוליכים למחצה לא נראה לי הגיוני כרגע. מי שמתעקש יכול חברות דפנסיביות כמו סנו לדוגמה.
  • 9.
    aviva 27/05/2017 16:06
    הגב לתגובה זו
    מדוע מניית פרוטליקס בירידה ארוכה תלולה ומתמשכת? מה אתה צופה למנייה?
  • עניתי עשרות פעמים (ל"ת)
    שלמה גרינברג 27/05/2017 17:51
    הגב לתגובה זו
  • 8.
    מהפיכת אינדיאנים 27/05/2017 15:10
    הגב לתגובה זו
    פייסבוק, אמזון, נטפליקס כולם עלו 32 אחוז מתחילת 2017, גוגל עלתה 26 אחוז, טסלה 52 אחוז, qqq (נאסדק 100) 20 אחוז. וכמובן אפל גם 32 אחוז יותר מכול זה לדעתי מרמז - על האינדאנים מחר הכותרות יסמנו תחום מסויים (למשל פלדה) כתחום "חם" - וסכומים אדירים של כסף יזרמו לתחום אנחנו נספר לעצמינו סיפורים על מהפיכת הטכנולוגיה - אבל לדעתי מדובר במהפיכת האינדיאנים
  • 7.
    רפול 27/05/2017 13:55
    הגב לתגובה זו
    ויציל אותה....יש סיכוי?
  • אבי3 27/05/2017 22:07
    הגב לתגובה זו
    ראסל מומחה שבבים
  • 6.
    susשלוימי 27/05/2017 12:29
    הגב לתגובה זו
    כך לדוגמה יש כול כך הרבה מניות הזבל שהם מככבות בשוק לאחר שאנטירסנטים יוצאים ממנה הי מתרסקת אבל כך לדוגמה טבע שהי בעלת משקל כבד בשוק יורדת שהספקולנטים יקנו אותה בזול כך מתנהל השוק לו לפי יושר של כול מניה מי שככם קונה את טבע היום בכול מחיר יותר טוב מיכסף בבנק למה כי הבנק נשק אותך יותר טבע נתנת לך דבדנדים ומה הבנק נתן לך כך גם קופת הגמל לוקחים ממך ולכה לו נתנים כלום הם משקעים בטבע לקכים קופון ואתה נשאר בלי כלום לכן לקנות ולקנות טבע כי אני 20 שנה בבורסה גם טבע בשנים קדמות שהיתה בתחתית שלה 9800 כלום אומרים שהי מתרסקת ולאחר מיכן הגיעה ל2400 זה לו פלה זה מניה עים בצים גדלות וכול ההתרסנטים רוצים לקנות בזול הם מפחידים אתכם תהיו חחמים וזה הזמן לקנות את טבע
  • הלוואי והייתי מבין מה אתה כותב (ל"ת)
    שלמה גרינברג 27/05/2017 17:51
    הגב לתגובה זו
  • 5.
    רמי 27/05/2017 11:59
    הגב לתגובה זו
    באחד המאמרים שלך בעבר רשמת על החברה ומאז היא עלתה יפה מאוד וגם הציגה דוחות טובים. האם היא מיצתה את העליות או שעדיין מעניינת?
  • שאלה ליועץ שלך או שתבדוק לבד (ל"ת)
    שלמה גרינברג 27/05/2017 17:50
    הגב לתגובה זו
  • 4.
    שלמה מדוע מניית אטיוניטי כל כך מדוכדכת (ל"ת)
    יצחק 26/05/2017 13:30
    הגב לתגובה זו
  • שלמה גרינברג 26/05/2017 16:23
    הגב לתגובה זו
    הבעיה עם הערכת המניה קשורה בעובדה שלמרות העליות הנאות במכירות בשנים האחרונות החברה מתקשה לעבור לרווח תפעולי ויש מעלייה החשש להנפקה כך שהלחץ קיים. לדעתי החברה תעבור השנה לרווח מה שיגרור הצטרפות אנליסטים לסקירתה וזה כנראה "ישמח" את המניה.
  • 3.
    Rsi-69.10 26/05/2017 08:01
    הגב לתגובה זו
    ולכן היא המנצחת שלי בתחום הרכב האוטונומי לא ראיתי שהזכרת אותה פה במאמר שלך תודה שלמה פוסט מעולה תענוג לקרוא !
  • 2.
    תיקון הסימבול לסל SOXX (ל"ת)
    דן 25/05/2017 16:32
    הגב לתגובה זו
  • SOXX תכתוב בעברית "גרביים" (ל"ת)
    בחיאתק 25/05/2017 19:26
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    עולב 25/05/2017 15:22
    הגב לתגובה זו
    עד שיש סוף סוף כתבה על תחום הסמיקונדקטורס - הלוזרים נותנים כותרת מופרכת כך שבעתיד יהיה קשה לאתר את הכתבה