
שבע המופלאות וה-AI: הפערים בביצועי ענקיות הטכנולוגיה נחשפים
קבוצת שבע המופלאות – אמזוןAmazon.com Inc. 1.01% , אלפאביתAlphabet 0.81% , אפלApple 0.55% , מטאMeta Platforms 0.41% , מיקרוסופטMicrosoft Corp -0.32% , אנבידיה NVIDIA Corp. -0.34% וטסלה Tesla 3.21% – מפגינה השנה פיצול ניכר בביצועי המניות. חברות שפעלו בעבר בתיאום גבוה מציגות כעת שונות בולטת, בהתאם לקצב ההתקדמות שלהן בתחום הבינה המלאכותית.
דן מורגן, מנהל השקעות בכיר ב-Synovus Trust, מציין כי "החברות עוברות תהליך מיון טבעי". לדבריו, הפערים בין ביצועי המניות משקפים את הבדלים בין החברות ביכולות ובקצב ההשקעה בטכנולוגיות בינה מלאכותית. מניות אנבידיה, מטא ומיקרוסופט עלו השנה בשיעור של מעל 20%, בעוד שמניות אפל ואלפאבית רשמו ירידות של 16% ו-2% בהתאמה.
ג'יימי קוקס מחברת Harris Financial Group מציין כי הפיצול היה צפוי: "לחברות יש תחומי התמחות שונים, ולכן אינן יכולות לפעול בתיאום מלא לאורך זמן". מגמה זו מסמלת מעבר מתקופה של השפעות שוק אחידות לתקופה שבה היתרון הטכנולוגי בתחום הבינה המלאכותית הופך לגורם מכריע.
בחנו את עצמכם
חידון שבועי על החדשות הכלכליות מביזפורטל בשבוע שחלף
יוצר שאלות...
מכין את אתגר הטריוויה שלכם
תוצאות
למרות הפערים, קבוצת שבע המופלאות ממשיכה להחזיק בכ-35% ממשקל מדד S&P 500, וממשיכה להשפיע על מגמות השוק כולו. החברות הובילו את מגמת הירידות בעקבות הכרזות המכסים באפריל, אך לאחר מכן תרמו להתאוששות השוק ולעלייה לרמות שיא חדשות.
- המסיבה נגמרה? המשקיעים הקטנים בורחים משבע המופלאות
- איזה קרנות סל ימשיכו להמריא? והאם עדיין להחזיק טסלה?
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
מייקל הארטנט מבנק אוף אמריקה, שטבע את המונח "שבע המופלאות" בשנת 2023, הגדיר את הקבוצה כחלוצות בתחום הבינה המלאכותית. עם זאת, הפערים הנוכחיים מצביעים על שונות ביכולות ובקצב ההשקעה והפיתוח בין החברות.
אפל
אפל מתמודדת עם קשיים בולטים בתחום. החברה הציגה את שירות Apple Intelligence בשנת 2024, אך השירות לא ענה על הציפיות שנוצרו. עדכונים משמעותיים לעוזרת הקולית Siri צפויים רק לקראת סוף 2026, דבר שמעמיד את החברה בעמדת נחיתות יחסית.
דן איבס מ-Wedbush Securities, אנליסט מוביל בתחום, ציין כי אפל נראית כמי שממתינה בצד בעוד מתחרותיה מתקדמות בקצב מהיר. לדבריו, זהו ביטוי לביקורת רחבה יותר מצד גורמים בשוק ההון על קצב ההסתגלות של אפל לתחום.
- בורסת לונדון שוקלת מסחר 24 שעות ביממה
- המלכודת של נטפליקס: כשהצלחה גדולה מדי הופכת לנטל
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
אלפאבית
אלפאבית, חברת האם של גוגל, מתמודדת עם מספר אתגרים מקבילים – בהם חקירות בתחום ההגבלים העסקיים בארה״ב ובאירופה, וכן עם תחרות גוברת מצד מערכות שיח כמו ChatGPT, שעשויות לפגוע במעמדה בתחום החיפוש המקוון.
לצד זאת, קיימת הערכה כי אלפבית מחזיקה ביתרונות מבניים בזכות מאגרי מידע נרחבים, שיכולים לשמש בסיס לפיתוח מודלים מתקדמים בבינה מלאכותית. יוזמות כמו Gemini AI וכלים משולבי AI בתוצאות החיפוש עשויים לחזק את מעמדה.
טסלה - עדיין בשלבים מוקדמים
טסלה מהווה מקרה ייחודי בתוך הקבוצה. החברה חווה ירידה במכירות רכבים חשמליים, בעוד המנכ"ל אילון מאסק פועל להסב את החברה למיקוד בבינה מלאכותית ורובוטיקה. התהליך נמצא עדיין בשלבים מוקדמים, ללא תוצרים עסקיים מובהקים.
אנבידיה מעל כולן
אנבידיה בולטת מעל כולן. החברה חצתה שווי שוק של 4 טריליון דולר, ומנייתה שילשה את ערכה בשנתיים האחרונות. תוצאות אלו משקפות את מעמדה המרכזי כיצרנית השבבים המובילה לפיתוח מערכות בינה מלאכותית, תחום הנמצא בצמיחה מהירה.
מטא ומיקרוסופט
מטא ומיקרוסופט מציגות הצלחה בהמרת השקעות בתחום הבינה המלאכותית לתוצאות עסקיות. שתיהן מצליחות לשלב טכנולוגיות AI בשירותים קיימים ולייצר עלייה ברווחיות – דבר שמבדיל אותן מחברות אחרות בקבוצה שעדיין נמצאות בשלבי מעבר.
אמזון - פוטנציאל שעוד לא מומש
ביצועי אמזון היו מתונים יותר, עם עלייה של 3% בלבד במניית החברה מתחילת השנה – חלקית בשל השפעת המכסים והאי־ודאות שנלווית להם. עם זאת, השקעתה בחברת Anthropic, לצד תשתיות הענן הנרחבות שברשותה, מעניקים לה בסיס תחרותי להמשך פעילות בתחום.
הדוחות הקרובים
הדו"חות הכספיים לרבעון השני צפויים להוות מדד להתקדמות בפיתוח יכולות הבינה המלאכותית של כל חברה. נוכח רמות תמחור גבוהות – שש מתוך שבע החברות נסחרות במכפיל רווח של מעל 25 – שוק ההון יבחן את יכולתן להצדיק את ההערכות.
ג'יימי קוקס מוסיף: "כדי שמחירי המניות ימשיכו לעלות באופן מהותי, יהיה צורך בתוצאות רווחיות מרשימות במיוחד". לדבריו, רמות התמחור הנוכחיות משאירות מקום מועט לאכזבות בשורת הרווח. למרות ההבדלים, כל החברות בקבוצה שותפות במגמה להשקיע בתחומי הבינה המלאכותית ולהשתלב בהם – בין אם באמצעות פיתוח טכנולוגיות פנימיות ובין אם דרך רכישות חיצוניות. לכן, ייתכן שהפיצול הנוכחי בביצועים הוא זמני ואינו משקף מגמה ארוכת טווח.