ג'ק מא, מייסד עליבאבא
צילום: צילום מסך, יוטיוב

ענקית הפינטק הסינית נכנסת לעולם המטבעות היציבים

Ant Group, בתמיכת ג'ק מא, משתפת פעולה עם סירקל לשילוב ה-USDC בפלטפורמת הבלוקצ'יין שלה, כחלק מתנופת האימוץ של מטבעות דיגיטליים מפוקחים

אביחי טדסה |

מה שנראה עד לא מזמן כעתיד רחוק, הופך בימים אלה למציאות בשטח: קבוצת Ant הסינית, שמאחוריה עומד ג'ק מא, פועלת לשלב את המטבע היציב USDC של חברת סירקל Circle Internet 1.11%   בפלטפורמת הבלוקצ'יין שלה. המהלך מגיע לאחר שהמטבע צפוי לעמוד בתקנות חדשות בארה"ב, והוא משקף מגמה רחבה של רגולציה מתקדמת ואימוץ הולך וגובר של מטבעות יציבים מצד גופים פיננסיים וטכנולוגיים גלובליים.


Ant נכנסת עמוק לעולם המטבעות הרגולטוריים


היחידה הגלובלית של Ant, הפועלת בשם Ant International, צפויה לאמץ את ה-USDC, מטבע דיגיטלי צמוד לדולר, כחלק מהרחבת שירותי התשלומים והניהול הפיננסי שלה. מדובר בתוספת למערכת שכבר כיום מבצעת עסקאות חוצות גבולות ומנהלת תזרימי כספים באמצעות בלוקצ'יין - טכנולוגיה שב־2024 טיפלה בכשליש מתוך למעלה מטריליון דולר בעסקאות גלובליות של הקבוצה. החברה כבר משתפת פעולה עם בנקים גדולים כמו HSBC, BNP Paribas, ג'יי.פי.מורגן וסטנדרד צ'רטרד, וכעת היא שואפת לשלב גם מטבעות דיגיטליים שמונפקים על ידי בנקים מרכזיים, לצד נכסי טוקן אחרים.


לפי ההערכות, Ant International מתכננת להוציא רישיון להפעלת stablecoins בסינגפור, הונג קונג ולוקסמבורג, מהלך שיקנה לה יתרון רגולטורי משמעותי. החברה כבר הציבה לעצמה תשתית לקראת הנפקה עתידית, והקימה מועצת מנהלים עצמאית. לפי ההערכות, ההכנסות של היחידה הבינלאומית עמדו על כ־3 מיליארד דולר ב־2024, והיא מציגה רווח מתואם שנה שנייה ברציפות.


סירקל רוכבת על גל הרגולציה החדשה והמניה מזנקת

שיתוף הפעולה עם Ant מגיע תקופה חיובית מבחינת סירקל, שהפכה ביוני לאחת מהחברות הציבוריות הבודדות שמנפיקות מטבע יציב משלהן. לאחר שהסנאט האמריקאי אישר מסגרת רגולציה למטבעות דיגיטליים הצמודים לדולר, משקיעים מיהרו להמר על סירקל כמובילה בתחום. המניה טיפסה ביותר מ־500% מאז ההנפקה.


בנוסף להנפקת המטבע USDC, סירקל מקדמת רשת תשלומים חדשה שמיועדת לבנקים ולמוסדות פיננסיים לצורך יישוב עסקאות בינלאומיות בצורה יעילה יותר. בתחום זה היא מתמודדת עם ענקיות נוספות כמו PayPal, שהשיקה מטבע יציב משלה, ואף עם שמות כמו אמזון ו־וולמארט שמגבשים תוכניות להשקת מטבעות דיגיטליים עצמאיים.


לצד ה-USDC, השוק מתמלא גם בטוקנים שמחקים את יציבותם של נכסים מסורתיים, כמו קרנות כספיות טוקניזיות שמנוהלות על ידי בלקרוק ופרנקלין טמפלטון. כל אלה מהווים נדבך נוסף בהתקרבות בין עולם הפיננסים הקלאסי לעולם הקריפטו, כשהמגמה ברורה: המטבעות הדיגיטליים כבר לא שייכים רק לשוליים של השוק.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה