f.jpeg)
לקראת פתיחת שבוע המסחר - האנליסטים מנתחים
מחר יפתח שבוע המסחר ברקע השיחות בין ארה"ב לסין, מדד המחירים לצרכן יפורסם ביום שלישי - וגם מי החברות שידווחו השבוע?
שבוע המסחר בוול סטריט יפתח בצל השיחות שנערכו בין ארה"ב לסין במהלך סוף השבוע, כאשר השיחות ימשכו גם היום - המגעים בין הצדדים נערכים בחשאיות מוחלטת כאשר על כל צד נאסר להוציא הודעות לתקשורת, עם זאת טראמפ ציין כי היו שיחות טובות והתקדמות משמעותית.
מדד המחירים לצרכן לחודש אפריל יפורסם ביום שלישי, כשהמשקיעים ממתינים לראות האם הירידה הלא צפויה במרץ (0.1%) לקצב של 2.4% שנתי, ממשיכה. לצד זאת, מדד המחירים ליצרן לחודש אפריל יפורסם ביום חמישי, ויאפשר מבט על
האינפלציה ברמת הסיטונאות. עוד צפויים להתפרסם השבוע: נתוני מכירות קמעונאיות לחודש אפריל, נתוני תעשייה וייצור, ונאומים של בכירים בפד. ביום חמישי יפורסם גם מדד אמון בוני הבתים לחודש מאי, לצד נתוני התחלות בנייה ורישיונות בנייה לחודש אפריל.
המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר נתוני המאקרו על רקע החששות מפני עלייה מחודשת באינפלציה. ירידה במדדי האינפלציה תוכל לאותת על אפשרות להורדת ריבית בהמשך השנה, אך ההשפעות של מכסים על מוצרים הייבוא מאיימות להכביד על הצריכה.
האנליסטים של לידר שוקי הון מציינים: "בחזית מלחמת הסחר: השווקים הגיבו בחיוב לחתימת הסכם סחר מול בריטניה, אשר הוריד את המכס על מכוניות ופלדה, למרות שעדיין נשאר מכס של 10% על כל היבוא הבריטי. עוד 17 מדינות מנהלות משא ומתן. האגוז הקשה יהיה מול סין.
הנתונים הכלכליים מעט חיוביים: מדד מנהלי הרכש ISM בענפי השירותים באפריל עלה ב-0.8 נקודות ל-51.6 ומצביע על התרחבות מתונה. רכיב המחירים עלה ב-4.2 נק' ל-65.1. מספר דורשי העבודה החדשים ירד ב-13 אלף איש ומספר דורשי העבודה המתמשכים ירד ב-29 אלף איש, אך עדיין נמצא
על רמה גבוהה. וכצפוי, הפד שמר על אי שינוי בריבית אך הדגיש שסיכוני האבטלה וסיכוני האינפלציה עלו כלפי מעלה (בשל מדיניותו של טראמפ).
- "התקדמות משמעותית" בשיחות הסחר בין ארה"ב וסין
- הפער בין הפד האמריקאי לבנקים המרכזיים האחרים - בין מכסים, אינפלציה וצמיחה
בלידר מוסיפים: "הדגשנו בעבר את הפער בין הנתונים "הקשים" (תעסוקה, צריכה, ייצור) ובין הנתונים "הרכים" (מדדי מנהלי הרכש, סקרים, ואמון צרכני). מרבית הנתונים "הרכים" מצביעים על פסימיות וציפייה להתמתנות או ירידה בפעילות קדימה מלווה האצה באינפלציה. השינוי השלילי במגמת הצמיחה צפוי להשתקף בנתונים בעוד מספר חודשים ולא באופן מיידי. גם צמצום במספר העובדים הזרים (או לפחות אי גידולם) צפוי גם להעיב על הפעילות וגם להגביל את העלייה באבטלה (פחות מחפשי עבודה). למרות שמוקדם להעריך את ההשפעה האינפלציונית ממדיניותו של טראמפ, שילוב של התמתנות בפעילות ואינפלציה "דביקה" יקשה על הורדת ריבית ומהווה גורם בעייתי עבור שוק המניות בארה"ב. חשוב לזכור: לפי הפד, המשק נמצא כעת בתעסוקה מלאה (4.2% אבטלה) אך אינפלציית הליבה (2.6%) עדיין נמצאת מעל היעד. לא יהיה פשוט להצדיק הורדת ריבית ללא עלייה חדה באבטלה".
ויולטה טודורובה אנליסטית מחקר בחברת ההשקעות Leverage Shares בהתייחסות להחלטת הפד: "הבנק המרכזי האמריקאי הותיר את הריבית בטווח של 4.25%–4.5%, תוך אזהרה מפני סיכון לסטגפלציה (אינפלציה + אבטלה). יו"ר הפד פאוול הדגיש את חוסר הוודאות, במיוחד לאור עלייה ביבוא וירידה בתוצר ברבעון הראשון. עם זאת, שוק העבודה נותר חזק, מה שמאפשר לפד להמתין לפני שינויים במדיניות. מה לצפות בשבוע הבא: הנתונים החשובים שיפורסמו כוללים את מדד המחירים לצרכן (CPI) לאפריל, מכירות הקמעונאיות, תביעות חדשות לדמי אבטלה ומדד המחירים ליצרן (PPI). בתחום הדוחות, יפורסמו תוצאות של Sony, Cisco, Walmart ו-Alibaba – שיספקו תובנות על מגמות צרכניות בארה"ב ובאסיה".
סילביה יבלונסקי מנכ"לית ומנהלת השקעות ראשית בחברת Defiance מציינת כי הכלכלה האמריקאית ממשיכה להתעלות על יתר הכלכלות "ב-8 במאי 2025 הודיעו ארה"ב ובריטניה על הסכם סחר היסטורי לחיזוק הקשרים הכלכליים ביניהן. ההסכם כולל הפחתת מכסים על רכבים מתוצרת בריטניה מ-27.5% ל-10%, עם מכסה של עד 100,000 רכבים בשנה. מדובר בצעד משמעותי להידוק הקשרים בין המדינות ולקידום ביטחונה הלאומי של ארה"ב. במקביל, יחסי הסחר בין ארה"ב לסין ממשיכים להיות מתוחים. עם זאת, סוכם על חידוש שיחות הסחר בז'נבה – סימן אפשרי להפשרה, אך הדרך להסכם מקיף עוד ארוכה".
- מכה לתרופה: טראמפ יחתום על צו להורדת מחירי התרופות - האם טבע תיפגע?
- שר המסחר האמריקני לוטניק: "אנחנו לקראת עידן הזהב של אמריקה"
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
בהתייחסות לשוק האג"ח ציינה יבלונסקי: "בשוק האג"ח האמריקאי מסתמנת עלייה בעקום
התשואות – כלומר, עלייה בתשואות הארוכות יחסית לקצרות. מומלץ למשקיעים לאמץ אסטרטגיה נייטרלית מבחינת משך ההשקעה (Duration), תוך בחינה של ניירות ערך מגובי משכנתאות ואג"ח קונצרניות בדירוג גבוה. שוק המט"ח: הדולר האמריקאי שומר על חוזקו, בשל צמיחה כלכלית מוערכת של
2.7% לשנת 2024 ואינפלציה שנותרת מעל 2%. מנגד, האירו נחלש בשל אי יציבות פוליטית בצרפת וגרמניה וצמיחה חלשה בגוש האירו. מטבעות אסיה, ובפרט הין היפני, רושמים תנודתיות רבה על רקע התערבויות בנקים מרכזיים והאטה בסין".
פול מרינו סמנכ"ל הכנסות ב Themes ETF's: "ריבוי הסכסוכים הצבאיים הפך את מגזר הביטחון למוקד השקעה יציב בתקופה של אי יציבות בשווקים" לאחר מספר ימים של חילופי מהלומות צבאיים, הודו ופקיסטן הכריזו על הפסקת אש. כמה שעות לאחר ההכרזה הודו טענה להפרה מצד פקיסטן וכעת נצטרך להמתין ולראות האם מתחדשת הלחימה בקנה מידה רחב או שהצדדים ינצרו את האש. הודו, בתקציב ביטחון של כ-78.7 מיליארד דולר (לעומת 8.2 מיליארד בלבד בפקיסטן), החלה להצטייד במערכות הגנה אווירית מתקדמות, מטוסי קרב צרפתיים מדגם רפאל ומל"טים ישראליים.
מניות של חברות ביטחוניות הודיות כמו Bharat Forge ו-Mahindra Defense רשמו עליות. למרות הפסקת האש שנרשמה אתמול, כשעה וחצי לאחר מכן כבר הספיקו להיות הפרות של הפסקת האש. גם סכסוכים מתמשכים כמו המלחמה באוקראינה והעימות בעזה תורמים לעלייה גלובלית בהוצאות ביטחוניות – באירופה, בישראל ובאזורים נוספים. המגמה מציבה את תחום הביטחון כמוקד השקעה יציב יחסית בעידן של חוסר ודאות כלכלית.
שוק האג"ח והמט"ח: תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים עלתה ל-4.37%, על רקע חשש מהשלכות כלכליות של מדיניות
מכסים תחת ממשל טראמפ. המשקיעים נוטשים נכסי "מקלט בטוח" כמו אג"ח, מה שמעיד על ירידה באמון ביציבות הכלכלית האמריקאית. הדולר נחלש בלמעלה מ-4% באפריל – שפל מאז אוקטובר 2024 – דווקא כשהתשואות עולות. הוא איבד מערכו מול מטבעות בטוחים כמו הין והאירו, בשל אי יציבות
מדינית וכלכלית. משקיעים רבים פונים לאגרות חוב זרות ומטבעות של שווקים מתעוררים, בחיפוש אחר תשואות גבוהות יותר ופיזור סיכונים".
מי החברות שידווחו השבוע?
מספר חברות ידווחו השבוע על תוצאותיהן לרבעון שחלף. חברת הקוונטים ריגטי Rigetti Computing 2.62% תדווח, והמשקיעים יקוו לראות התקדמות בתחום הקוונטים, בעיקר אחרי הדוחות של D-Wave D-Wave Quantum 6.43% ושל IonQ IonQ -1.79% שהציגו מספרים חזקים.
גם הרץ Hertz . 7.69% תדווח לראשונה מאז שביל אקמן חשף את ההשקעה שלו בחברה - ההשקעה של ביל אקמן בהרץ היא מהלך מפתיע, במיוחד לאור ההערכות כי אקמן, שנחשב למשקיע אקטיביסט עם היסטוריה של הימורים מוצלחים על חברות במשבר, מפחית חשיפה לשווקים. פרשינג סקוור, שהוקמה ב-2004 ומנהלת נכסים בשווי של כ-15 מיליארד דולר, אומנם ידועה בהשקעות בחברות מסוכנות אבל עם פוטנציאל התאוששות, כמו הילטון, צ'יפוטלה ועוד שהניבו בפועל תשואות פנומנליות, אלא שהעיתוי לכאורה לא מסתדר עם ההערכות השליליות של אקמן בחודשים האחרונים.
גם סיסקו Cisco Systems Inc. תדווח השבוע - החברה שפעם הייתה הגדולה בעולם עם שווי של כ-500 מיליארד דולר, נסחרת היום לפי שווי של 237.8 מיליארד דולר. האנליסטים צופים שסיסקו תדווח על הכנסות של 14.06 מיליארד דולר ברבעון לצד רווח של 92 סנט למניה, והמשקיעים גם ישימו לב לביצועים בגזרת השרתים לבינה המלאכותית - ברבעון הקדום ציינה החברה כי ההכנסות ממוצרי תשתית ל-AI צפויות להסתכם בכ-350 מיליון דולר ברבעון, מה שיביא את ההכנסות של סיסקו מהתחום ל-700 מיליון דולר במחצית הראשונה. בנוסף, המשקיעים גם ישימו לב לעדכונים מצד החברה לגבי השבב הקוונטי החדש שלה שנחשף בשבוע שעבר, ולדברי החברה "יכול להפוך חישובים קוונטים לאפשריים תוך 5-10 שנים".
וולמארט Wal-Mart Stores Inc. תדווח השבוע ותספק הצצה נוספת למצב של הצרכן האמריקאי - חברות הקמעונאות נחשבות למדד לא רשמי לכוח הצריכה האמריקאית, ויהיה מעניין לראות כמה האמריקאים רכשו במהלך הרבעון. האנליסטים צופים שוולמארט תדווח על הכנסות של 164.5 מיליארד דולר ורווח של 58 סנט למניה.
בגזרת הישראליות מספר חברו ידווחו - מאנדיי monday.com -1.22% תדווח מחר והאנליסטים צופים לה הכנסות של 275.8 מיליון דולר לצד רווח של 70 סנט למניה. ביום שלישי ידווחו סייברארק CyberArk Software -1.36% , לה צופים האנליסטים הכנסות של 305.6 מיליון דולר ורווח של 79 סנט למניה, וקמטק Camtek Ltd. -3.48% לה צופים האנליסטים הכנסות של 119 מיליון דולר ורווח של 77 סנט למניה.
ביום רביעי ידווחו אינוויז Innoviz Technologies 6.76% , לה צופים האנליסטים הכנסות של 9 מיליון דולר והפסד של 10 סנט למניה, וטאואר Tower Semiconductor 0.03% לה צופים האנליסטים הכנסות של 358.1 מיליון דולר ורווח של 38 סנט למניה, וביום חמישי תדווח נייס NICE Ltd לה צופים האנליסטים הכנסות של 699.4 מיליון דולר ורווח של 2.84 דולר למניה.