סקוט בסנט; קרדיט: יוטיובסקוט בסנט; קרדיט: יוטיוב

ארה"ב-סין - שיחות של 10 שעות; טראמפ: "היתה שיחה טובה והתקדמות משמעותית"

השיחות יימשכו גם היום; על מה מדברים שם חוץ מעניין המכסים?

חיים בן הקון | (6)
נושאים בכתבה מלחמת הסחר


10 שעות של דיונים בין ארה"ב וסין. בינתיים ללא הצהרות לתקשורת. הדיונים בג'נבה ימשכו גם היום כשמובילים את הדיונים מטעם שני הצדדים - שר האוצר האמריקני סקוט בסנט, נציג הסחר של ארה"ב ג'יימיסון גריר, ומשלחת סינית בראשות סגן ראש הממשלה הסיני הֶה ליפנג. 

המגעים, שהתקיימו בווילה ההיסטורית "וילה סלדין" מהמאה ה-18 המשקיפה על אגם ג'נבה, נעשים בחשאיות מוחלטת. שני הצדדים נמנעו מלהגיב לעיתונאים, ונאסר על המשתתפים בכל הדרגים לדבר עם התקשורת, אם כי דונלד טראמפ אמר כי היו שיחות טובות והתקדמות משמעותית. 

המגעים נועדו להפחית את המתיחות במלחמת הסחר בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם, על רקע מכסים הדדיים דרמטיים. בחודש שעבר הטיל נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מכסים מצטברים של 145% על סחורות מסין, בתגובה לכך הטילה סין מכסים של 125% על יבוא אמריקני. בהמשך היו הקלות מסוימות כשטראמפ הוריד את המכסים על סמארטפונים , מחשבים ומוצרים נוספים. 

מכסים אלה, המהווים למעשה חרם הדדי על מוצרי הצד השני, משבשים את הסחר בין המדינות, שהסתכם בשנה שעברה ביותר מ-660 מיליארד דולר. המהלכים מעוררים חששות כבדים בשווקים הפיננסיים העולמיים ובחברות התלויות בסחר בין ארה"ב לסין. על פי הערכות מומחים היקף הסחר בין המדינות בתנאים החדשים יהיה באזור ה-100 מיליארד דולר בלבד, אם כי, טראמפ אמר בשבוע שעבר שהוא חושב שמכסים של 80% על סחורה מסין מבטאים תרחיש נכון יותר. זה סוג של מו"מ כשארה"ב תרצה 80%, הסינים ירצו פחות ובסוף זה ייסגר על משהו מקובל בין הצדדים, אם כי צריך לזכור שלסין יש איום משלה - גם מכסים, גם חרם על סחורה אמריקאית, וגם בריתות שהיא מנסה להרים כדי לצבור כוח מול ארה"ב.  

למרות שלכאורה קשה יהיה להגיע בטווח קצר לפריצת דרך משמעותית, יש תקווה כי הצדדים יצליחו להפחית את המכסים, מהלך שיוכל להקל על השווקים ועל החברות. מעבר למכסים, ארה"ב טוענת כי סין פועלת בטקטיקות סחר לא לגיטימיות, לרבות העתקות של מוצרים, גניבה של קניין רוחני ועוד. הממשל ינסה לטפל ולהפחית את העבירות האלו. כמו כן, הממשל ילחץ על בייג'ינג להגביר את המאבק בהברחת הפנטניל לארה"ב. 

בארה"ב חוששים בעיקר מגניבת טכנולוגיות רגישות ולכן גם הוחלט כבר בסוף כהונת ביידן על הגבלת ייצוא שבבים מתקדמים לסין. חלק משמעותי מהשיחות ייסוב סביב עניינים אלו, כשארה"ב תשאף להגביל את היכולות הטכנולוגיות של החברות הסיניות ולשמר את היתרונות התחרותיים של החברות האמריקאיות. 

תגובות לכתבה(6):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 5.
    אנונימי 11/05/2025 21:05
    הגב לתגובה זו
    לדעתי הבנקים והבורסה יגיבו בעליות חדות
  • 4.
    אליאקספרס 11/05/2025 13:29
    הגב לתגובה זו
    תעשו פרצוף מופתע טרמפ משקר ... היצור הזה כבר לא מבדיל בין אמת לשקר היצור מנותק לגמרי
  • 3.
    אנונימי 11/05/2025 12:04
    הגב לתגובה זו
    במקום להפנות את האשמה לחברות הגדולות שבשם מיקסום רווחים העבירו את היצור לסין הודו ויטנאם וכן הלאה. טראמפ מפנה את החיצים למדינות שמיצרות. אין כושר יצור יותר בארהב! הכלכלה מבוססת שם על בועה של שיווק ופרסום והבועה תתפוצץ ..
  • 2.
    אם יהיה הסכם טוב יותר לארהב מה ההשפעה על השוק (ל"ת)
    עמית 11/05/2025 08:11
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    עושה חשבון 11/05/2025 07:13
    הגב לתגובה זו
    עד עתה סין לא הסכימה לוותר על היתרון המסחרי שיצרה עי מדיניות מכוונת .
  • בא 11/05/2025 09:50
    הגב לתגובה זו
    כמו שהם רגילים עד עכשיו....ראו ביידן..אובמה וכול הבוגדים שהסכימו למסחר עם מדינת עבדים קומוניסטית...למען חבריהם המליארדרים .