דיווח על תאונת עבודה כאשר ההעדרות פחותה מ-12 יום

אלעד החליק במקום עבודתו וכתוצאה מחבלתו נעדר מן העבודה במשך שבוע. מעסיקו של אלעד הציע לשלם לאלעד ישירות תשלומים בגובה דמי הפגיעה שהוא זכאי להם מן המוסד לביטוח לאומי. לטענת המעסיק, הוא ממילא יחויב בהחזרת דמי הפגיעה שישלם המוסד לביטוח לאומי בעד שנים עשר הימים הראשונים, ועל כן יש מקום לחסוך לאלעד את הטרחה שבהגשת התביעה למוסד לביטוח לאומי. האם צודק מעסיקו של אלעד בטענתו?
עו"ד לילך דניאל |

ביטוח נפגעי עבודה נועד לפצות מבוטחים שנפגעו בעבודה על אובדן שכר או הכנסה, ועל הנזק שנגרם להם עקב הפגיעה בעבודה. סוגי הגימלאות בביטוח נפגעי עבודה הן טיפול רפואי, דמי פגיעה, שיקום מקצועי וגימלת נכות מעבודה.

מומלץ לדווח על כל תאונת עבודה למוסד לביטוח לאומי, גם אם היא נראית לכאורה כתאונה קלה וגם אם נראה, על פניו, כי העובד יעדר תקופה הפחותה מ-12 ימים ממקום עבודתו כתוצאה מאותה תאונה. הסיבה לכך טמונה באפשרות כי מצבו של המבוטח, גם אם נראה קל לכאורה סמוך למועד הפגיעה, יוחמר עקב הפגיעה.

הגשת תביעה לדמי פגיעה ו/או להכרה בתאונה כתאונת עבודה על כל המשתמע מכך, במועד שאינו סמוך למועד הפגיעה, עלולה לפגוע בזכות לגמלה, כולה או חלקה, שכן יתכן והאיחור ימנע מהמוסד לביטוח לאומי את האפשרות לבדוק ולחקור את התאונה, באופן שלא יוכל להכיר בתאונה כתאונת עבודה. ולכן, במקרה בו רק בשלב מאוחר יותר חלה החמרה במצבו של הנפגע בתאונה, יתכן כי המוסד לביטוח לאומי כלל לא יכיר בתאונה כתאונת עבודה, על כל המשתמע מכך, עקב השיהוי בדיווח על התאונה. בכל מקרה יצוין כי המועד האחרון להגשת תביעה על פגיעה בעבודה הוא בחלוף 12 חודשים ממועד הפגיעה (סעיף 296 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), התשנ"ה-1995).

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה