עברון: מגמת התחזקות הדולר כנגד האירו צפויה להימשך
האינדקס הדולרי (DXY) ננעל ביום ו' בניו יורק ברמה של 84.62 (84.43 בשבוע שעבר), המשקפת התחזקות בשיעור 0.2% בדולר האמריקני מול סל המטבעות הכלולים בו (אירו, ין, ליש"ט, דולר קנדי, כתר שבדי ופרנק שוויצרי). מתחילת השנה ההתחזקות הממוצעת בדולר מסתכמת כעת ב-4.5%.
בסיכום שבועי, הדולר האמריקני התחזק מול כל המטבעות הנסקרים, להוציא את הדולר הקנדי והניו-זילנדי.
התחזקותו של הדולר האמריקני במהלך השבוע האחרון התרחשה על רקע פרסומו של דו"ח התעסוקה לחודש אפריל אשר הצביע על עלייה חדה מן הצפוי במספר המשרות החדשות שנוצרו בסקטור הלא-חקלאי. על פי הדיווח, שוק התעסוקה האמריקני יצר בחודש אפריל 274 אלפי מישרות חדשות, זאת לעומת 146 אלפי מישרות שיצר במרץ (נתון מעודכן מעלה) ובהשוואה ל-174 אלפי מישרות חדשות להם ציפו הכלכלנים.
להחלטת הבנק הפדראלי של ארה"ב, מאמצע השבוע, על ייקור הריבית ב-0.25% ל-3%, לא הייתה השפעה של ממש על השווקים, בהיותה חזויה ומגולמת בשוק ההון מזה מספר רב של שבועות.
מול הליש"ט הדולר האמריקני התחזק ב-1% לאחר שהתברר כי ראש הממשלה המכהן נבחר אמנם לכהונה נוספת אך איבד תמיכה.
חרף התחזקותו הכללית, הדולר האמריקני נשחק השבוע ב-1.3% מול הדולר הקנדי וזאת בעקבות עלייה מפתיעה בהיקפה בתעסוקה שנרשמה בקנדה בחודש אפריל וירידה מקבילה בשיעור האבטלה לרמה של 6.8%. נתונים אלה עוררו ספקולציות כי הבנק המרכזי הקנדי יהיה חייב לייקר את הריבית בקרוב.
כמו כן הדולר האמריקני נחלש מול הדולר הניו-זילנדי על רקע ספקולציות כי בדומה לין היפני, גם הקיווי (המטבע הניו-זילנדי) צפוי ליהנות מתיסוף ביואן הסיני לכשזה יגיע. בעניין השלכות התיסוף של המטבע הסיני נביא את הערכת בית ההשקעות גולדמן זקס (אותה מפרסמת היום סוכנות בלומברג), כי הין היפני צפוי להתחזק לרמות הנמוכות מ-100 ין לדולר למקרה ותיסוף היואן אכן יתממש.
מבין האינדיקטורים הנוספים שפורסמו בארה"ב יצוינו:
מדד מנהלי הרכש (ISM) בסקטור היצרני רשם בחודש אפריל ירידה מאכזבת לרמה של 53.3 בהשוואה ל-55.2 במרץ ולעומת 55 לפי ציפיות הכלכלנים.
מדד מנהלי הרכש (ISM) בסקטור השירותים רשם שחיקה צפויה בעיקרה לרמה של 61.7, לעומת 63.1 במרץ.
שיעור האבטלה (Unemployment Rate) נותר בחודש אפריל בלי שינוי ברמה של 5.2%, בהתאם להערכת הכלכלנים.
תביעות האבטלה הראשוניות (Initial Jobless Claims) בשבוע המסתיים ב- 1 במאי הסתכמו ב- 333 אלפי תביעות, לעומת 322 אלפי תביעות בשבוע שקדם (נתון מעודכן מעלה), וגבוה ב-10 אלפי תביעות מהערכת הכלכלנים.
בשבוע הקרוב יפורסמו בארה"ב: גרעון הסחר לחודש מרץ (צפי: 61 מיליארד דולר), מכירות קמעונאיות לאפריל (צפי: גידול בשיעור של 0.7%) ואומדן מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן בגין חודש מאי (צפי: 88.0 נקודות).
בטווח הקצר: מגמת התחזקות הדולר כנגד היורו צפויה להימשך, במיוחד אם נתוני הסחר האמריקניים יפתיעו לטובה. המסחר בין היפני יוסיף להיות מושפע בעיקר מהתפתחויות חדשות הנוגעות ליואן הסיני.
בטווח הבינוני: אין שינוי בהערכה, ולפיה מגמת החלשות הדולר האמריקני שהחלה בשנת 2002 צפויה להתחדש בעיקר על רקע: 1. גירעונות גבוהים וגדלים בחשבון השוטף במאה"ת האמריקני. 2. גירעון תקציבי תופח. 3. סיכון גיאו-פוליטי אותו יש לייחס למטבע האמריקני. 4. עמדת משרד האוצר האמריקני ולפיה יש להימנע מהתערבויות בשוק המט"ח.