לפי מדד מנהלי הרכש המגזר היצרני שוב עבר להתרחבות
מדד מנהלי הרכש בישראל של חברת B&D-דן אנד ברדסטריט ישראל וארגון מנהלי הרכש לחודש מרץ 2005 שינה כיוון לאחר חודש אחד בלבד של האטה, וחצה את קו 50% המפריד בין האטה להתרחבות, תוך עליה של 3.1%. הערך שנמדד במרץ עומד על 52.6% לעומת ערך של 49.5% בפברואר.
כלכלני דן אנד ברדסטריט וארגון מנהלי הרכש מציינים כי מדד מנהלי הרכש שהה במגמת התרחבות במשך 14 חודשים החל מחודש דצמבר 2003. בפברואר, שינה המדד כיוון ועבר למצב של האטה וזאת כתוצאה מירידה בביקושים המקומיים שהחלה בחודש ינואר ומירידה בביקושים לייצוא, החל מחודש פברואר שנבעה מירידה בכמות ההזמנות מחו"ל.
החודש ניכרת התאוששות הן בביקושים המקומיים והן בביקושים לייצוא, שאף השפיעו על שינוי הכיוון של המדד כולו. עם זאת, הכלכלנים מציינים, כי עדיין לא ניתן לקבוע האם זאת מגמה קבועה או עדות לכך המשק לא יציב ועלול לחזור להאטה.
מדד מנהלי הרכש מבוסס על סקר מקיף שעורכים B&D – דן אנד ברדסטריט ישראל וארגון מנהלי הרכש, בקרב מנהלי הרכש של חברות תעשייתיות מובילות במגזר היצרני בישראל, ובודק את השינוי ברכיבים שונים בפעילות החברה הנסקרת כמו ביקושים מקומיים, ביקושים לייצוא, תפוקות ייצור, מלאי, העסקת עובדים ועוד...
בחינת הרכיבים במדד מראה כי, רכיב תפוקות הייצור משלים שבעה עשר חודשים ברציפות במגמת התרחבות, והערך שנמדד החודש עומד על 57.8% לעומת 50.4% בחודש הקודם. רכיבי הביקושים המקומיים והביקושים לייצוא, חצו החודש לאחר חודש אחד בלבד של האטה את קו 50% ועברו להתרחבות. החודש עומד רכיב הביקושים המקומיים על ערך של 51.8%, עליה של 4.7% לעומת חודש פברואר. ברכיב הביקושים ליצוא נמדד החודש ערך של 51.8% לעומת ערך של 49.5% שנמדד בחודש הקודם.
ברכיב התעסוקה המעיד על העסקת עובדים במגזר היצרני חלה החודש התאוששות קלה, כאשר הערך הנמדד במרץ עומד על 52.3% לעומת 52.1% בפברואר, חשוב לציין כי עלייה קלה זו בערך הנמדד נרשמה לאחר שבחודש פברואר נרשמה ירידה משמעותית של 6.9% לעומת החודש הקודם.