אוריאל לין מזהיר: אתם תפגעו כאשר יחזירו לכם כסף
איגוד לשכות הסחר, נערך לקראת דיון גורלי בכנסת מחר (ב). הוועד תתכנס לדון בנוגע להצעות לתיקון בהצעת חוק הגנת הצרכן, בפרק שעניינו חובת גילוי מדיניות 'החזרת טובין' והחזר כספי בביטול עסקה. באיגוד טוענים, כי הצרכנים ינצלו לרעה את השינוי, אם יחויבו בעלי העסקים להחזיר להם את כספם. נשמע מוזר, חכו עד שתשמעו למה.
לפי אנשי איגוד לשכות הסחר, התוצאה של החוק תהיה 'נחיל' של צרכנים שיחזירו מוצרים, לאחר שכבר פתחו את אריזתם ואולי, כך נרמז, אפילו עשו בהם שימוש. לפיכך, יגיע הצרכן "הבא בתור", ויאלץ לצרוך מוצר משומש, שהוחזר במסגרת המדיניות החדשה שתיקבע. תמונה אפוקליפטית זו עולה מדברי אנשי הלשכה, כפי שנמסרו עח ידיהם לעיתונות.
אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, סבור למשל, כי "אי אפשר לעשות מהצרכנים ציבור של מטומטמים, הנעדרים כל יכולת החלטה, כאשר אין כל פגם או התאמה במוצר אין כל סיבה לאפשר לצרכן להחזיר מוצרים 'חופשי-חופשי'. לא ייתכן לפתח בישראל גישה, כאילו לצרכן אין כל אחריות. את האינטרס של הצרכן אפשר לשרת בדרך טובה ביותר באמצעות תחרות של אמת בבתי העסק, וברגע שכל עסק יהיה חייב לפרסם את מדיניות החזר המוצרים שלו, הרי שנושא החזר מוצרים יהפוך להיות באופן מובנה חלק מהתחרות החופשית".
יוסי שוסטק, מנכ"ל האיגוד, מצטרף לנביאי הזעם. הוא הדגיש, כי השבת מוצרים באריזה פתוחה תגרום להרעה במצב הטובין, תפגע בעסקים ובביטחון הצרכן כי רכש מוצר חדש והוא הראשון העושה בו שימוש. "אריזת מוצר מחדש עבור מכירה חוזרת תהיה כרוכה במנגנון רב עלויות וקשה מאד לביצוע כיוון שבית העסק ייאלץ למכור מוצר כזה כמוצר סוג ב'. כתוצאה מכך ירדו בעשרות אחוזים מחירם של מוצרים שאריזתם נפתחה ואין אפשרות לארזם מחדש באריזה מקורית, ויוסב נזק רב הן לבית העסק והן לצרכן אליו 'יגולגלו' העלויות הכספיות והבירוקרטיות הרבות הכרוכות בחובה זו".
שוסטק, כך נמסר לפי דוברי הלשכה, מבקש להרחיב את רשימת החריגים בחוק, לגבי מוצרים אשר כלל ההחזרה לא יחול עליהם. לדוגמה, תרופות ומוצרי קוסמטיקה אשר לעיתים לא ניתן לדעת אם נעשה בהם שימוש. בתוכן ההודעה לא צויין, מדוע, לדוגמה, לא ניתן להשתמש בכלי האחרון המוצע, במקום שלילה גורפת של מנגנון ההשבה.