ירידות שערים באסיה: הדוחות מלחיצים את המשקיעים, "הנתונים עגמומיים"
שוקי המניות באסיה פתחו את שבוע המסחר בירידות שערים, בהובלת מניות הפיננסים והטכנולוגיה, לאחר שהענקיות היטאצ'י ומיצוהו פייננשל דיווחו על הפסדים המתדלקים את החשש, כי המיתון העולמי מעמיק.
מדד הניקיי 225 יורד 1.76%. המדד האוסטרלי S&P ASX 200 מאבד 1.22%. בדרום קוריאה, הקוספי משיל 1.18%. בין המדדים המובילים המטפסים הבוקר נציין את מדד בורסת שנחאי המטפס ב-0.58%.
מניית היטאצ'י , היצרנית השלישית בגודלה בעולם של דיסקים קשיחים, צונחת 16% במסחר בטוקיו אחרי שצפתה הפסד שיא. מניית מיצוהו, הבנק השני בגודלו ביפן, מאבדת 6.6%, אחרי שדיווחה על הפסד רבעוני שני ברציפות.
"הנתונים שמתפרסמים הופכים להיות יותר ויותר עגמומיים", אמר לבלומברג כריס הול העוזר לנהל 2 מיליארד דולר. "המשקיעים מאוד, מאוד עצבניים בנוגע לעונת הדוחות".
החוזים העתידיים על מדד ה-S&P500 משילים, נכון לעכשיו, 0.3%. המדד איבד 2.3% ביום המסחר האחרון, אחרי שנתונים ממשלתיים הצביעו על כך שהכלכלה הגדולה בעולם הצטמקה בקצב המהיר ביותר מזה 26 שנה.
נשיא ארה"ב, ברק אובמה, אמר בראיון לרשת NBC שלכלכלה מחכים "מספר חודשים קשים" לפני שיתחילו השיחות בנוגע להתאוששות. אובמה אמר שברגע שחבילת התמריצים תעבור בקונגרס, המנהל שלו יחשוף תוכנית רחבה יותר להתמודדות עם הרגולציה בשוק הפיננסים.
חברות יפניות החל מיצרניות רכב ועד לאלקטרוניקה חתכו את תחזית הרווחים השנתית שלהם לאחר שראו את הביקושים למוצריהן יורדים ואת היין היפני מתחזק ופוגע בערך המכירות מעבר לים. החברות המקומיות הציגו ירידה של 85% ברווחי הרבעון השלישי, על פי נתוני חברת מחקר מקומית שפורסמו ב-30 בינואר.
הייצור הסיני הצטמק בינואר חודש שישי ברציפות, בעוד המיתון הגלובלי הכה בשיעור הצמיחה במדינות מוטות הייצוא. מדד מנהלי הרכש הסיני CLSA עלה ל-42.2 בינואר מ-41.2 בדצמבר, על פי נתונים שהתפרסמו הבוקר. נציין, כי כל קריאה במדד מתחת לרמת ה-50 מעידה על הצטמקות.