התמ"ת עשוי לחייב את אינטל להמשיך להפעיל המפעל בי-ם

שר התמ"ת, אלי ישי, לקח ברצינות את פנייתו של ראש עיריית ירושלים מאמש לפיה אינטל ביצעה "תכסיס פיננסי", ושוקל לחייב את החברה להמשיך להפעיל את המפעל בירושלים
עפרה ברון |

האם תחוייב אינטל להותיר את המפעל בירושלים על כנו? בעקבות מכתבו של אורי לופליאנסקי, ראש עיריית ירושלים מאמש, ללשר התמ"ת, אלי ישי, בו קרא לממשלה לבטל את המענק שניתן לאינטל רק לפני מספר שבועות, על סך של 2.4 מיליארד דולר, ייתכן ויינקטו סנקציות נגד אינטל. בראיון לרשת ב', אמר הבוקר אלי ישי כי בכוונתו לבחון את האפשרות לחייב את אינטל שלא לסגור את המפעל בירושלים.

"למרבה הצער, מתברר כי ככל הנראה לא מדובר באמת בהקמת מפעל חדש אשר יגדיל את מספר המועסקים, אלא תכסיס פיננסי בלבד. בעוד שאינטל מכריזה על הקמת המפעל בקרית-גת היא מאיימת בפיטורין וסגירת המפעל הוותיק בירושלים", נכתב במכתב.

בראיון הבוקר, ישי אמר כי קיימות שמועות לפיהן יש חוק לפיו אינטל רשאית לסגור המפעל בירושלים כ-8 שנים מיום קבלת המענק להקמתו. ישי הדגיש כי בכוונתו לבדוק אם קיים חוק כזה, אך אם אין כזה חוק, התחייב לעשות כל שביכולתו דרך מו"מ על מנת למנוע מאינטל לסגור המפעל.

המשמעות של סגירת המפעל בירושלים היא אובדן של מאות מקומות עבודה לתושבי הבירה. תחילה, עם ההודעה על המכירה הצפויה, הודיעה אינטל כי תמצא מקומות עבודה חלופיים לעובדים, אך היום פורסם כי מנכ"ל המפעל בירושלים, אלכס קונהאוזר, אמר כי רק 300 עובדים מתוך 600 עובדי המפעל ישולבו במפעל בקרית גת. לדבריו, "כבר בעת ההחלטה על הקמת המפעל בירושלים היה ברור שיבוא יום והפעילות בירושלים תסתיים".

במכתבו של לופליאנסקי, הוא הציע שבמידה ולא יצלחו השכנועים לחייב את אינטל להשאיר המפעל בירושלים, יש לקזז מהמענק שניתן לחברה את עלות הנזק לכלכלת ירושלים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה