הקו האדום של המשקיעים הזרים - הפצצה על ת"א
בניגוד למשקיעים הישראלים, ולמרות הפגיעות הקשות בעורף הישראלי - המשקיעים הזרים ממשיכים להביע את אמונם בשוק הישראלי. הישארות הזרים בישראל נובעת, בין השאר, ממשקלה של ישראל בתעודות הסל על השווקים המתפתחים בהם אין למנהלי ההשקעות שיקול דעת.
המשקיעים הזרים מזדהים במידה רבה עם מטרות ישראל במלחמה ורואים בעין יפה את ההסכם המתגבש עם לבנון. כך אומר היום עמי סגל, מנכ"ל קבוצת פורום. לדבריו, הראיה לכך היא מגמת העלייה בבורסה הישראלית לרמות של תחילת יולי למרות המשך המלחמה. סגל מעריך כי במידה וההסכם שיחתם בין ישראל לממשלת לבנון יגרום לשקט בגבול הצפוני, כלומר עם הרחקת "חיזבאללה" ומניעת יכולתו לירות על גבול הצפון, צפוי גידול של השקעות בבורסה בישראל.
לעומת זאת, במידה ולא נצליח למנוע מחסן נסראללה לממש את האיומים שלו לגבי שיגור טילים לת"א, יכול מאוד להיות שזה יהיה הקו האדום שבו המשקיעים הזרים יאבדו את האמון בהסדר מהיר ויחליטו להוציא את כספם.
החל מראשית הקרבות בלבנון, המשקיעים הזרים נתנו אמון בישראל ולא משכו את כספם. "לשם השוואה, במאי האחרון, עם נפילת השווקים המתעוררים, הוצאו יותר כספי זרים מאשר בחודש האחרון" אומר סגל.
לדבריו, אחרי נפילת השווקים המתעוררים, הבורסה נפלה מ-900ל-800. היום, כחודש לאחר פרוץ המלחמה, הבורסה חזרה לרמות של סביב ה-800. ההסכם המתגבש בין ישראל לממשלת לבנון יכול אפילו לשפר את מצב ולהעלות את הבורסה בחזרה לכוון ה-900.
הדולר מהוהה גם הוא הוכחה נוספת לאמון המשקיעים הזרים בבורסה הישראלית, למרות המצב. "בתחילת המלחמה הייתה עליה קלה של הדולר, אבל זה נבע בעיקר מקניית דולרים מאסיבית של המשקיעים הישראלים שצפו נטישה של משקיעים זרים והתחזקות הדולר. בימים האחרונים, אחרי שהישראלים הבינו שהזרים נשארים והמרת מיליארד דולר לשקלים של משפחת ורטהיים משאירה את המגמה שהדולר יורד והבורסה עולה".
יש לציין, שבסוף שבוע שעבר הייתה נפילה חזקה של הדולר לעומת היורו, עקב עליות ריבית באירופה ונתונים כלכליים בארה"ב בעקבותיהם ההחלטה הצפויה שלא להעלות יותר ריביות בארה"ב.