שוק המניות האמריקני ימשיך לפעול תחת קשיי הריבית
בצפי לפעילות בשוק המניות האמריקני - אין שינוי בהערכה לפיה, ביצועי המניות בארה"ב צפויים לקשיים, בעיקר לנוכח ייקור הריבית המוניטרית מרמה של 1% ביוני 2004 ל-4.75% כיום. עדיין קיימות ציפיות לייקור הריבית בחודשים הקרובים לסביבות ה-5% לפחות, חולשה הצפויה בסקטור הנדל"ן, רמת מחירי האנרגיה והערכות להאטה הצפויה בקצבי הצמיחה האמריקניים.
בשבוע האחרון נרשמו ירידות שערים באג"ח ממשלת ארה"ב על רקע אינדיקטורים כלכליים חיוביים. ירידות השערים התמתנו בעקבות דברי ברננקה, המאותתים כי סבב ייקור הריבית קרוב לסיום.
בצפי לגבי שוק האג"ח הממשלתי האמריקני אין שינוי. רמת התשואות המעניינת, והקרבה לסיום של מחזור עליית הריבית הדולרית, מגדילה את האטרקטיביות בהשקעה באפיק הריבית הקבועה לטווחים הבינוניים, ומצדיקה הסטה הדרגתית וזהירה לעברו. יחד עם זאת, שינוי בהרכב תיקי הנכסים של בנקים מרכזיים באסיה ע"ח הדולר האמריקני עלול לחייב התאמה נוספת כלפי מעלה ברמת התשואות. מנגד, עלייה במפלס המתיחות מול איראן ו/או האטה בקצבי הצמיחה האמריקניים יתמכו בשערי האגרות.
לאחר יציבות בריבית הגלומה בחוזי הפד לחודש יוני בשבוע שעבר, עתה עומדת הריבית הגלומה בחוזים ליוני 2006 בפתח השבוע על רמה של 5.02%, בדומה לשיעורה בשבוע שעבר. רמה זו משקפת ציפיות לייקור וודאי של 0.25% בריבית המוניטרית במאי.
באירועים נוספים המשפיעים על השווקים: ייקור ריבית בסין - לאחר שבצעד מפתיע, לראשונה מאז חודש אוקטובר 2004, הודיעו שלטונות סין בשבוע שעבר, כי הם מייקרים את הריבית ב-0.27% ל-3.87%, כדי לצנן את הכלכלה. הכלכלה הסינית צמחה בשנה שנסתיימה במארס 2006 בקצב של מעל 10%. בתגובה ישירה לייקור הריבית בסין - הין היפני, המושפע מכל אפשרות של תיסוף היואן לנוכח העובדה שתיסוף היואן גורם להגדלה בייבוא הסיני מיפן, החל להתחזק לעומת הדולר, תוך שהוא גורר עימו מטבעות נוספים.
לקראת השבוע החדש בוול סטריט יש לצפות לכך שיפורסמו נתונים על הגידול בהכנסה ובהוצאה הפרטית בחודש מארס (יום ב', עם צפי לגידול של 0.4% בכל אחד מהסעיפים). יפורסמו מדדי מנהלי הרכש בסקטור היצרני (יום ב') ובסקטור הלא-יצרני (יום ד') באפריל (עם צפי ל-55 ו-59.5, בהתאמה). עוד יפורסמו - נתוני הזמנות מוצרים בני-קיימא במארס (יום ד', צפי לגידול חדשי של 1.7%), תביעות אבטלה ראשוניות בשבוע שנסתיים ב-30 באפריל (יום ה', צפי של 310 אלפי תביעות חדשות), שיעור אבטלה ושינוי במספר המשרות בסקטור הלא-חקלאי באפריל (יום ו', עם צפי ל-4.7% וגידול של 200 אלפי מישרות, בהתאמה).
שחקני המט"ח יעקבו בדריכות אחר האינדיקטורים הכלכליים שיפורסמו במהלך השבוע. במיוחד הכוונה היא לדוח התעסוקה לחודש אפריל, שיפורסם ביום המסחר האחרון - יום ו'. משקיעים בעלי אופק השקעה ארוך-טווח צריכים להמשיך ברכישת האירו בירידות, תוך שימוש בהגנות מתאימות.
*הכותב: רפאל עברון הוא אנליסט ראשי במט"ח ובניירות ערך זרים, ומנהל מחלקת שווקים בינלאומיים בחטיבה להשקעות של בנק לאומי.
הערה: אין לראות בכתבה המלצה לפעולה כלשהי.