הדולר חוצה את 4.6 ש' - האם ימשיך לטפס או ייסוג?

השקל ממשיך להחלש אל מול העיקריים: הדולר מתחזק ב-0.44% והאירו מטפס בכרבע אחוז סובב סביב 5.5387 שקל. הבינ"ל: פקיעת האופציות לרבעון היום עשויה להפוך את המגמה - אם תעשה כך - הדולר ייסוג ל-4.55 ש' אם לא - נראה אותו ב-4.625 ש'
שרון שפורר |

הדולר מתחזק הבוקר ב-0.44%, נסחר סביב שער של 4.6022 שקל, לאחר שאתמול התחזק בשיעור קל של 0.07% ושערו היציג נקבע בגובה 4.582 שקל. גם האירו מתחזק הבוקר וב-0.25% סביב 5.5387 שקל, לאחר שאתמול התחזק ב-0.38% ושערו היציג נקבע בגובה 5.5247 שקל.

בחדר העסקאות של הבנק הבינ"ל יודעים לספר הבוקר, כי אמנם בחודש יולי, נגע הדולר ברף של 4.6 שקל, אך לא היתה זו ממש שבירה, לדעתם והפעם האחרונה שהמטבע האמריקני הצליח לשבור רמת התנגדות פסיכולוגית חזקה זו היתה באמצע מאי 2004.

בבנק מזכירים לנו את פקיעת האופציות המט"חיות לרבעון השלישי של השנה וסבורים, כי ביכולתה לשנות את מגמת התחזקותו של המטבע האמריקני. בנוסף, הם מצביעים על כך, שבפעמים קודמות, עת הדולר התקרב לרף זה - ביצע המגזר העסקי מכירות מה שהחליש אותו בחזרה אל מול השקל, אם כך יהיה גם הפעם, הדולר, מעריכים בבנק, יירד לגובה 4.55 שקל. אם לאו - אנו עשויים לראות את הדולר כבר ב-4.625 שקל.

העולם בעיניים של פינוטק

שרית ולדימירסקי יודעת לספר, כי הדולר שומר על רמתו הגבוהה מזה כחודשיים כנגד הסטרלינג והיין עקב ציפיות להמשך העלאת הריבית בארה"ב. כעת נסחר המטבע האמריקאי סביב הרמה של 1.2030 כנגד האירו, סביב הרמה של 113.00 כנגד היין וסביב הרמה של 1.7610 כנגד הסטרלינג.

הדולר מצא תמיכה בדו"ח האבטלה שפורסם אתמול ואשר הראה כי מספר התביעות החדשות לדמי אבטלה ירד בצורה דרמטית לרמה של 356 אלף מובטלים, לעומת שבוע שעבר וזאת למרות השפעות ההוריקנים. דו"ח חיובי זה מחזק את הערכה כי ה-FED ימשיך להעלות את שיעור הריבית, מה שימשיך לתמוך בדולר.

חבר הקונגרס האמריקאי אמר אתמול כי נזקי הכלכלה האמריקאית מסופות ההוריקן היו יותר קטנים מאשר הערכות קודמות וכי שיעור הצמיחה יחזור למסלול הצמיחה כבר בתחילת השנה הבאה. גם מושל ה-FED פילדלפיה, אנטוני סאנטימרו, דיבר בעד הכלכלה האמריקאית ל"טיים" הבריטי, כאשר אמר כי הבניה מחודשת אחרי אסון ההוריקנים תעזור לכלכלה לחזור לגודלה וחוזקה כבר ב-2006. בנוסף לכך, אמר סאנטימרו כי אתגר ה-FED לעת עתה זה להשיג ולשמור על יציבות אינפלציונית.

"המבט על הכלכלה האמריקאית מאוד ישתנה בשבוע האחרון", אומר טריידר בבנק יפני. "כאשר ה-FED אומר כי הכלכלה האמריקאית חזקה ושיעור הריבית עדיין במגמת עלייה, השוק מחזק את המגמה השורית כלפי הדולר", הוסיף.

היום ימתינו המשקיעים למידע כלכלי רב של ארה"ב, הכולל את ההוצאות לצריכה עצמית, האגודה הלאומית של קניינים (NAPM) ניו-יורק, סקר ה-FED שיקאגו וסקר אוניברסיטת מישיגן פרסום סופי.

ובינתיים - נמשך מסחר בטווח של 1.20-1.21, בעוד שבנקים גדולים ברחבי העולם שומרים על פוזיציות לונג אירו מתחת ל-1.2000. היומן הכלכלי האירופאי עמוס בנתונים בעלי חשיבות כלכלית רבה, כגון, מכירות קמעונאיות בגרמניה, התמ"ג של צרפת, סקר ה-GFK בטחון הצרכן באנגליה, סנטימנט העסקי, סנטימנט הכלכלה, סנטימנט התעשייה וסנטימנט הצרכן בגוש האירו.

מוקדם היום, במסחר בטוקיו נחלש היין כנגד הדולר וכעת נסחר סביב הרמה של 113.00 וסביב הרמה של 136.00 כנגד האירו. נראה כי היחלשות היין נובעת ממכירת יינים על ידי היצואנים היפניים ביום האחרון של חצי השנה הפיסקלית. המידע הכלכלי שפורסם הלילה ביפן הצביע דפלציה מתונה של 0.1% במדד המחירים לצרכן (CPI) לעומת שנה שעברה. מושל הבנק המרכזי היפני, טושיחיקו פוקוי, אמר אתמול כי התאוששות ברמת המחירים עד סוף השנה ושינויים במדיניות המוניטארית עשויים לפתוח את השנה הפיסקלית באפריל ברגל ימין. אנליסטים מעריכים כי כבר בחצי השנה הראשונה של 2006 הבנק המרכזי היפני (BOJ) עשוי להתחיל להעלות את שיעור הריבית ברמתה האפסית.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה