
הדולר ממשיך לרדת - במהלך המסחר ירד ל-3.31 שקלים וכעת מאבד 0.7% ל-3.34 שקלים
התחזקות השקל נמשכת על רקע ציפיות להסדרה ביטחונית, עודף במאזן המסחרי, זרימות הון ומשחק ריביות גלובלי; מה משפיע על שער הדולר, ומה יקבע את מחירו בהמשך?
שער הדולר מול השקל המשיך לרדת גם היום. הדולר בירידה של 0.7% לרמה של 3.34 שקלים, לאחר שבמהלך המסחר הגיע לשפל יומי של 3.31 שקלים. מדובר ברמות שלא נראו קרוב ל-3 שנים, והן ממשיכות מגמה של החודשים האחרונים של התחזקות השקל.
הסיבה המרכזית לירידה החדה היא, ככל הנראה, שיפור בתנאים הגיאופוליטיים. הדיווחים על התקדמות בשיחות להסדרה או לפחות להסכם זמני להפסקת אש גם בעזה לצד שחרור חטופים, מעוררים תחושת יציבות יחסית ומקטינים את פרמיית הסיכון שייחסו המשקיעים לשקל מאז תחילת הלחימה וזה בהמשך לניצחון מול איראן ולירידה בסיכון האזורי. ברגע שהסיכון הגיאופוליטי פוחת, השקל מתחזק, כי פרמיית הסיכון הכוללת של המשק הישראלי יורדת.
בנוסף קיימות זרימות הון לשוק ההון המקומי. ההערכות הן שמשקיעים מוסדיים זרים, לצד גופים ישראליים, מבצעים רכישות מניות ואג"ח בהיקף גבוה, תוך המרת מט"ח לשקלים. כשביקוש לשקלים עולה, ומוכרים דולרים, שער הדולר כמובן יורד.
כמו כן, צריך להזכיר את המגמה החיובית בוול סטריט שמובילה את הגופים המוסדיים לצמצם את החשיפה הדולרית - כלומר, למכור דולרים במקביל לעליות בוול סטריט. זה גורם משמעותי שדוחף את הדולר למטה.
- קווליטאו זינקה ב-6.6%, סופוויב ב-5.5%; הבנקים עלו 1%
- מדד הביטוח זינק ב-3.3%, הבנקים ב-2.2%; דמרי עם 6.4%
מגמות בינלאומיות תומכות בהיחלשות הדולר
ברקע, יש גם תנועה עולמית כללית של היחלשות הדולר, שמושפעת מהציפיות להורדת ריבית בארצות הברית. לאחר חודשים ארוכים של סביבת ריבית גבוהה, נתוני המאקרו מגבירים את ההערכות כי הפדרל ריזרב יתחיל להוריד את הריבית כבר בקרוב. בשוק כבר מתמחרים הורדת ריבית ראשונה עד ספטמבר הקרוב. ריבית דולרית נמוכה מקטינה את האטרקטיביות של החזקת נכסים דולרים, ולכן גם תורמת להיחלשות המטבע.
גם בלי ההשפעות החיצוניות, לשקל יש כרגע לא מעט סיבות להתחזק. ראשית, המאזן השוטף של המשק חיובי, ישראל מייצאת יותר מאשר מייבאת. חברות ישראליות שמקבלות תשלומים בדולרים ממירות אותם לשקלים, ויוצרות לחץ לייסוף.
שנית, חברות הייטק וקרנות השקעה מקומיות ממשיכות לגייס כספים מחו"ל ולפעול בישראל. הגיוסים האלו שהולכים וגדלים, מביאים דולרים למדינה, ומתחלפים לשקלים לצורך שכר, תפעול והשקעות מקומיות.
- "נהירה לדולר" - מאחורי האמירה המבלבלת של מנכ"לית דואר פיננסים
- שער הדולר נופל ב-2%; "השקל עדיין זול, יש לו לאן להתחזק"
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
שלישית, בנק ישראל בינתיים לא מתערב. לא במכירת דולרים אגרסיבית, ולא ברכישות שמטרתן לעצור את התחזקות השקל. העמדה הפאסיבית הזו משדרת מסר שהבנק לא רואה צורך להילחם בייסוף, ואולי אף מרוצה ממנו, במיוחד לאור הרגיעה באינפלציה
- 3.יש סיכוי ל3.05 $ (ל"ת)קש 04/07/2025 15:40הגב לתגובה זו
- 2.משה 04/07/2025 13:22הגב לתגובה זופחות משער 3.4 נגרם נזק רציני לכלכלה בארץ בנק ישראל יושןבסדר נכנס כסף לבורסה והשער נופל ומה עם כל השאר
- 1.כריש 04/07/2025 13:19הגב לתגובה זוהנגיד הכי גרוע מא הקמת המדינה אפס אחד גדולאנפלציה בטווח יתרות מטח בשיא פרמיית סיכון ירדה וריבית רצח 10 אחוז ריבית לוויםהאדיוט הזה צריך לעוף