דולרים כסף מזומן
צילום: Pixabay

"שער הדולר ימשיך לרדת" - ומה צופה הכלכלן הבכיר לשוק המניות?

איפה יהיה ה-S&P 500 עוד שנה, מה מחיר היעד לזהב, ובאיזו אסטרטגיה ממליץ UBS ללקוחות שלו לפעול? 

רן קידר | (5)
נושאים בכתבה שער הדולר

בנק UBS השוויצרי פרסם תחזית להיחלשות שער הדולר. הבנק צופה שהמטבע ייחלש משמעותית מול המטבעות המרכזיים בחודשים הקרובים ובשנה הקרובה. לפי התחזית החדשה, שנה מהיום צפוי הדולר לרדת מול היורו משער של 1.17 כיום עד ל-1.23 ומול הפרנק השוויצרי מ-0.79 ל-0.76. "אנו ממשיכים לראות את הדולר האמריקני כלא אטרקטיבי", כותב מארק האפלה, ראש אגף ההשקעות הגלובלי ב-UBS, במכתב החודשי של הבנק. "ומצפים להמשך היחלשותו".

גם בישראל נרשמה היחלשות ניכרת של הדולר מול המטבע המקומי. מאז תחילת אפריל ועד עכשיו, צנח שער הדולר מול השקל מכ-3.80 שקלים לרמה של כ-3.35 שקלים בלבד ירידה של כ־13% בתוך פחות משלושה חודשים. זו תנועה חדה שאמנם נזקפת גם לגורמים מקומיים שתרמו להתחזקות השקל כמו הנצחון המכריע במערכה מול איראן אבל נוסף לכך גם על הלך הרוח הגלובלי של התרחקות מהמטבע האמריקני.

הערכה הזאת מתבססת על שילוב של גורמים כלכליים ופוליטיים שצפויים ללחוץ על המטבע האמריקני. "עצמאותו של הפדרל ריזרב חזרה להיות במוקד תשומת הלב של המשקיעים. אנו מאמינים שחששות כאלה מוסיפים למכשולים העומדים בפני הדולר האמריקני", מוסיף האפלה.

בחנו את עצמכם

חידון שבועי על החדשות הכלכליות מביזפורטל בשבוע שחלף

הבנק מציין שהדולר כבר הגיב לחששות באופן חלקי - כאשר היו הערכות שטראמפ יפטר את פאוול, הדולר ירד ב-1%. החולשה בדולר נובעת גם מהגירעון הגדול של ארה"ב. בבנק מסבירים כי "בהתחשב בגירעונות הכפולים של ארה"ב, הן הפיסקליים והן של החשבון השוטף, היא מסתמכת על קנייה זרה של דולרים כדי לשמור על יציבות הדולר ותשואות האג"ח. עצמאות הבנק המרכזי מספקת למשקיעים מעבר לים תחושת ביטחון, אבל אם התחושה הזו תתערער בגלל אובדן עצמאותו של הבנק המרכזי, תהיה פגיעה ביציבות ובערך של המטבע האמריקאי".

חלק מהלחץ על הדולר צפוי להגיע מירידות ריבית. "התרחיש הבסיסי שלנו הוא  הפחתה של 100 נקודות בסיס במהלך השנה הקרובה", כותבים הכלכלנים, "אמנם אנו מצפים שהכלכלה האמריקנית תחזיק מעמד יחסית טוב מול המכסים, אבל הצמיחה עדיין צפויה להישאר מתחת למגמה הקודמת, ואנו מאמינים שהפד ככל הנראה יתעלם מעלייה חד-פעמית באינפלציה ממכסים".

עוד 10 חודשים - ג'רום פאוול יהיה בחוץ

"דבר אחד ברור הוא שג'רום פאוול כבר לא יהיה יו"ר הפדרל ריזרב בעוד 10 חודשים. הדרך שבה הוא יסיים את כהונתו עשויה להשפיע על השווקים יותר מהעובדה שהיא תסתיים. הנשיא טראמפ חזר והשמיע ביקורת בשבועות האחרונים וטען שפאוול הוא 'טיפש', 'עושה עבודה גרועה' וקרא להורדות ריבית משמעותית. דיווחים גם מציעים שנשיא טראמפ הראה לכמה רפובליקנים בבית הנבחרים טיוטה של מכתב לפיטורי פאוול". היחסים האלו מביעים חשש לא רק מהסיום קדנציה של פאוול, אלא מכך שהיו"ר הבא יהיה באופן ממסוים מוטה ויבין שהוא צריך לשרת את הממשל.

בנושא המכסים, הבנק צופה שהשיעור האפקטיבי יגיע לכ-15% עד סוף השנה. "למרות שזה נמוך מ-28% שהיה בתחילה לאחר 'יום השחרור', זה עדיין מייצג עלייה פי שישה ברמת המכסים מ-2024 ומהווה עדות לכך שבהקשר הכללי, טראמפ לא 'מפחד'".

קיראו עוד ב"מט"ח"

הבנק מזהה כבר סימנים של השפעת המכסים על המחירים. "תחת שורת האינפלציה הכללית, היו סימנים של מכסים שמתחילים להשפיע על נתוני מדד המחירים לצרכן של יוני, כשאינפלציית המוצרים הבסיסיים עלתה לשיא של שנתיים. בכללי, אנו מאמינים שמכסים ישפיעו לרעה על הצמיחה האמריקנית ויגדילו את האינפלציה האמריקנית".

הבנק מזהיר מפני אווירה של "שקט מדי". "זה שקט... קצת שקט מדי. חובבי סרטים יכירו את התחושה של מתח כשהגיבור נכנס לטריטוריה חדשה שלכאורה מסוכנת רק כדי למצוא שום דבר. משקיעים רבים חשים תחושה דומה של אי נוחות לגבי השיאים הנוכחיים של השוק. אנו מתמודדים עם המכסים הגבוהים ביותר מאז שנות ה-30, פחדים לגבי החוב הממשלתי, אי ודאות גיאופוליטית ואיומים על עצמאות הפדרל ריזרב. עם זאת, הפעילות הכלכלית החזיקה מעמד עד כה".

האם הצרכן האמריקני יחזיק מעמד?

בנושא הכלכלה האמריקנית, האנליסטים אופטימיים יחסית: "אנו מאמינים שהחוסן של הצרכן האמריקני אמור לעזור לכלכלה האמריקנית להימנע ממיתון. המכירות הקמעונאיות התאוששו ביוני. מדד מישיגן לביטחון הצרכנים קפץ משפל באפריל, בעוד שציפיות האינפלציה ירדו מהשיאים שלהן. מאזני משק הבית נשארים חזקים".

הבנק מתייחס למחקר שמראה שרק 3% מהמשיבים בסקר האמריקני ציינו את המכסים ומדיניות הסחר כנושא החשוב ביותר עבורם אישית, לעומת 45% שציינו את האינפלציה. "האינפלציה נותרה דאגה מרכזית למצביעים האמריקניים".

עם זאת, הבנק מזהיר מפני סיכונים: "מקרי הסיכון הם שמכסים או ישפיעו יותר מהצפוי על האינפלציה (מה שיפגע בהוצאות הצרכנים ויקשה על עמדת הפד) או שחברות יקבלו פגיעה גדולה מהצפוי ברווחים כדי לשמור על כמויות (מה שיפגע ברווחי החברות)".

מה עם שוק המניות? האפלה צופה המשך עליות

למרות החשש מתנודתיות, האפלה אופטימי לגבי שוק המניות - "אנו מאמינים שהסיכונים האלה יתבררו בסופו של דבר כקצרי טווח, ובעוד 12 חודשים היינו מצפים ששוקי המניות יהיו יותר גבוהים ורוב תשואות האג"ח הממשלתיות יהיו נמוכות יותר". הבנק ממליץ על אסטרטגיה זהירה: "אחרי ריצה חזקה למניות גלובליות ועם סיכונים באופק, אנו מאמינים שמשקיעים שכבר מוקצים למניות בהתאם לבנצ'מרקים האסטרטגיים שלהם צריכים לשקול ליישם גידורים קצרי טווח, בעוד שאלה עם תת-הקצאה צריכים להתכונן להוסיף חשיפה בירידות פוטנציאליות בשוק בשבועות הבאים".

היעד של UBS למדד S&P 500 עומד על 6,500 נקודות עד יוני 2026, לעומת 6,359 כיום. בתוך המניות האמריקניות, הבנק מעדיף "טכנולוגיה, בריאות, שירותים פיננסיים ושירותים". באסיה, הם מעדיפים "את מגזר הטכנולוגיה הסיני, הודו וסינגפור". באירופה הם אוהבים "מניות דיבידנד שוויצריות איכותיות".

הבנק גם רואה בזהב כלי גידור אפקטיבי. "זהב נשאר גידור אפקטיבי מול סיכונים פוליטיים, לדעתנו. אמנם הקונפליקט איראן-ישראל פחת בחומרתו בשבועות האחרונים, אבל הסיכונים הגיאופוליטיים נשארים. וזהב יכול גם להיות גידור אפקטיבי מול פחדים פוטנציאליים מהתערבות פוליטית חיצונית בפד, גירעונות תקציביים מוגברים וסיכון של אינפלציה גבוהה מהצפוי". היעד של UBS לזהב עומד על 3,500 דולר לאונקיה, לעומת 3,388 דולר כיום.

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    אריאל 27/07/2025 18:46
    הגב לתגובה זו
    אם אומרים לכם שהדולר ירד מתחת ל 3.30 אז בטוח שהוא יעלה חזרה ל3.80 תעשו בדיוק את ההפך מה שאומרים לכם
  • 3.
    לאריס נבו 27/07/2025 18:06
    הגב לתגובה זו
    הדולר חייב לעלות הייצוא חייב מרווח רווח להתקיים!!!
  • 2.
    אנונימי 27/07/2025 18:05
    הגב לתגובה זו
    דוד
  • 1.
    צבי 27/07/2025 17:28
    הגב לתגובה זו
    לברוח מהשקל ולרכוש דולרים מלחמות מחסלות את הכלכלה הישראלית
  • למה ככה 27/07/2025 18:27
    הגב לתגובה זו
    ניצחת את אירן! איזה עוד סיכון גיאופוליטי יש לך שגדול מזה! אפילו את הממשל החדש בסוריה הכנעת והצלת את הדרוזים. כל הכרזה על מדינה שולית שנכנסת להסכמי אברהם או לחילופין הפסקת הלחימה בעזה והדולר יורד לקידומת 2!