האופציות על הדולר מאותתות על ירידה קלה: "צפוי להיסחר סביב שער של כ-3.9 שקל בטווח הקרוב"
לאחר עליה של 0.466% במסחר ביום שישי, מאותתות כעת האופציות על הדולר על ירידה של כ-0.1% לרמה של כ-3.88 שקלים. "הדולר צפוי להיסחר סביב שער של כ-3.9 שקל בטווח הקרוב, כאשר שער של 3.8 שקל לדולר אמור לשמש כרמת תמיכה חזקה והצמד דולר-שקל לא צפוי להיסחר תחתיה". כך מעריכים גדעון בן נון, מנכ"ל שקל אג'יו מקבוצת שקל, וניר ינאי, מנהל חדר המסחר בשקל אג'יו.
בן נון וינאי מציינים, עם זאת, כי "הנחת העבודה שלנו היא שצעד משמעותי של שער הדולר-שקל כלפי מעלה ומעל 4 שקל לדולר יתרחש במקביל להתחזקותו הצפויה של הדולר בעולם. אנו מעריכים כי מהלך זה צפוי להתרחש בעתיד הקרוב".
בן נון וינאי מסבירים כי "בטווח הזמן הקרוב ישנה הסתברות להתגברות הסלידה מסיכון וחזרה של הפחד לשווקים, דבר העשוי לגרום להתחזקות של הדולר. פריצה של רמת ה- 1.38 דולר לאירו תאותת על הכיוון של הצמד בחודשים הקרובים".
בן נון וינאי מציינים עוד כי "בשבוע המסחר שחלף המשיך הדולר להיסחר מול האירו בתוך טווח המסחר שבו נסחר הצמד בשבועות האחרונים. עם זאת ראינו כי ישנה נטיה להתחזקות הדולר בעולם, כאשר את סוף השבוע סיים הצמד מתחת לרמת ה- 1.4 דולר לאירו.
"ביום חמישי פורסמה החלטת הריבית של גוש האירו כאשר זו הושארה על כנה בשער של 1%. בנוסף לא הוחלט על מדיניות מרחיבה נוספת ובכך למעשה שמר הנגיד, טרישה, על הקו השמרני אותו הוא נוקט.
"נתון התעסוקה החודשי של המשק האמריקאי, אשר פורסם ביום חמישי, הצביע על גריעת משרות משמעותית מהחזוי, כמו גם עליית שיעור האבטלה לרמה של 9.5%. הנתון איכזב את המשקיעים והוביל לירידות חדות בשוקי אמריקה ואירופה ובמקביל להתחזקות של הדולר, אם כי באופן מתון.
"בשבוע הקרוב צפויה פגישת המדינות המתועשות, ה- 8G, כאשר לשיחות צפויים להצטרף נציגים של סין, הודו וברזיל. נושא חשוב אשר צפוי לעלות הינו רצונן של מדינות ה- BRIC למציאת דרך לצמצום אחזקותיהן בדולר כמטבע רזרבה, כמו גם יצירת מטבע עולמי חדש. בסוף השבוע נתבשרנו כי גם הודו שוקלת לגוון את יתרות המט"ח שלה ובכך לצמצם את אחזקותיה בדולר. בכך מצטרפת הודו לקריאה דומה שעלתה מצדן של רוסיה וסין".