הסכמי הגג החדשים. קרדיט: משרד השיכון והבינויהסכמי הגג החדשים. קרדיט: משרד השיכון והבינוי

הסכמי הגג חוזרים: המדינה תחל בקידום 40 אלף דירות חדשות ברחבי הארץ

לאחר קיפאון של חודשים, משרד השיכון והבינוי, רמ"י ומשרד המשפטים הגיעו למתווה מוסכם שיאיץ חתימה על הסכמים עם למעלה מ-10 רשויות, בהובלת השר חיים כץ. המטרה: להניע בנייה, להסיר חסמים ולשדרג תשתיות


צלי אהרון | (4)


אחת החסימות המשמעותיות בענף הבנייה נשברה כעת: אחרי חודשים ארוכים שבהם לא נחתם אף הסכם גג עם רשויות מקומיות, המדינה חוזרת לקדם שיווק מסיבי של דירות, עם מתווה חדש שיאפשר לשווק כ-40 אלף דירות חדשות ברחבי הארץ.

מדובר בבשורה לשוק הדיור, לאחר תקופה שבה הסכמים בין המדינה לרשויות, שנועדו לאפשר תוספת דירות לצד השקעה נרחבת בתשתיות - פשוט נתקעו בגלל סבך ביורוקרטי וחילוקי דעות בין משרדי הממשלה. עכשיו, הגלגל מתחיל לנוע מחדש.

מה זה בכלל הסכם גג?


הסכם גג הוא חוזה כולל בין המדינה לרשות מקומית:המדינה מתחייבת להשקיע סכומי עתק בתשתיות - כבישים, בתי ספר, גני ילדים, תחבורה ציבורית, ניקוז ומבני ציבור. והרשות המקומית מתחייבת להסיר חסמים, לקדם תוכניות ולהנפיק היתרי בנייה מהר.

התוצאה: דירות שנבנות מהר יותר, שכונות עם תשתיות מראש, ועיר שמקבלת כלים להתמודד עם גידול באוכלוסייה. אבל בשנה האחרונה נוצר קיפאון כמעט מוחלט. בין משרדי המשפטים, האוצר והבינוי התגלעו מחלוקות תקציביות, רגולטוריות ומשפטיות - וההסכמים נתקעו.

עיריות רבות חששו לחתום על התחייבויות מרחיקות לכת, מבלי לדעת שהמדינה תעמוד בצד שלה בעסקה. כעת, בזכות שורת פגישות אינטנסיביות בימים האחרונים בהובלת השר חיים כץ, הושג מתווה מוסכם שמחזיר את ההסכמים לשולחן. כבר בימים הקרובים צפויים להיחתם הסכמים עם עיריות לוד ורמת השרון, ובמקביל אושרו ויחתמו הסכמים עם ירוחם, צפת וג'דיידה מכר.

מדובר בסנונית ראשונה בלבד: המדינה מתכננת לחתום בהמשך גם עם שדרות, הרצליה, דימונה, כרמיאל, יוקנעם וסכנין - כולן ערים שזקוקות נואשות לפתרונות דיור ולתמיכה בתשתיות. בזמן שמחירי הדירות בישראל ממשיכים לטפס, וחסמים תכנוניים מעכבים פרויקטים, הסכמי הגג יכולים להיות אחד הכלים האפקטיביים ביותר להאצת השוק.

הם מעניקים ודאות לרשויות, רשת ביטחון ליזמים, והיתכנות לפרויקטים בקנה מידה גדול. בנוסף, המדינה מראה שהיא 'שמה כסף' על השולחן - ומשקיעה בפועל בפיתוח, במקום רק לצאת בהצהרות. עבור הרשויות עצמן, ההסכמים הם גם הזדמנות נדירה לשדרג את השירות לתושב: יותר כיתות, יותר כבישים, יותר פארקים וכל זאת כחלק מהקמה של שכונות חדשות.



שר הבינוי והשיכון - חיים כץ, מסר: "עשינו סדק בקיר ופתחנו את הסכר להגדלת היצע הדירות ושדרוג התשתיות ברשויות. המתווה החדש יהווה מנוע צמיחה משמעותי ברמה המקומית והלאומית".

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון - יהודה מורגנשטרן, מסר:"המתווה החדש להסכמי גג הוא צעד חשוב להאצת הבנייה בישראל. ההסכמים מעניקים לרשויות המקומיות כלים ומשאבים כדי לתת מענה לגידול הטבעי, להקים שכונות מתקדמות ולשפר את איכות החיים של התושבים".

מנכ"ל רשות מקרקעי ישראל - יעקב קוינט, מסר: "רמ"י שמחה על סיכום המתווה לקידום הסכמי גג ומודה לשר כץ על תרומתו בקידום המתווה".

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    אנונימי 06/07/2025 18:51
    הגב לתגובה זו
    עד מתי תושבי שדרות יהנו מ20 אחוז הנחה במס. רובם התעשרו מ710 על חשבון הציבור. הגיע הזמן שיפסיקו להתבכיין ולשלם מס כמו גדולים
  • 3.
    אדונונימי 06/07/2025 18:11
    הגב לתגובה זו
    במקום למגן את ישראל לתחזק מקלטים לבנות מקלטים ובונקרים... מדינה שמנהליה רשעים ארורים
  • 2.
    אנונימי 06/07/2025 17:27
    הגב לתגובה זו
    האם הטבת המס תעלם
  • 1.
    אנונימי 06/07/2025 16:52
    הגב לתגובה זו
    ושבעלי דירות קוטפי בננות מהעצים עבדים נרצעים מיצי אשפתות לא יתחזרו וידרשו 5.5 אלף שקל על דירה ממוצעת מינוס בפריפריה. ולהציע אותה מלוכלכת עם דיירים מזוהמים שלא יודעים מה זה ניקיון. ולא להוריד במחיר המפלצתי הזה ואינשאללה ייתקעו עם הדירות שלהם ושאף פראייר לא ישכור אותן