הנפקות אג"ח בחו"ל, כמכשיר לשיפור תשואת התיק
לאחרונה במסגרת הטורים שלי כאן בביזפורטל עסקתי רבות כיצד יש להשתמש נכון בהנפקות אג"ח על מנת להשביח את תשואת התיק. אין מה לעשות, בסביבת הריבית הנוכחית ובמחירי האג"ח היום בשוק ,חייבים להיות יצירתיים על מנת, מצד אחד לשמור על זהירות (כפי שציינתי לאחרונה במסגרת הטורים השונים המחירים בשוק גבוהים) ומצד שני להמשיך וליהנות מתשואה סבירה שאינה תשואה אפסית. כאמור שימוש בהנפקות אג"ח הינה אפשרות כזאת. השימוש בהנפקות להשבחת תיק ההשקעות אינה המצאה ישראלית היא מקובלת בכול העולם ולכן במסגרת הטור הנוכחי אתייחס להנפקת אג"ח בחו"ל.
ARES CAPITAL
תזכורת: אם שם החברה נראה לכם מוכר, לא לדאוג זה אכן המצב כיוון שכבר כתבתי על החברה פעמיים בעבר. הפעם הראשונה הייתה לפני למעלה משנתיים כאשר החברה הנפיקה את סדרות החוב הארוכות שלה לשנת 2040 עם קופון של 7.75% (סימבול-ARY). הפעם השנייה בה התייחסתי לחברה היה בתחילת 2012 כאשר זו הנפיקה את אגרות החוב ל-10 שנים הנושא קופון של 7% (סימבול-ARN).
היום אני חוזר לעסוק בחברה לאחר שזו הנפיקה סדרה חדשה לעשר שנים הנושאת ריבית נקובה של 5.875% וכמו בפעמים הקודמות ניתן לרכוש כיום את אגרות החוב במחיר אטרקטיבי (הנע פחות או יותר סביב בפארי).
מי שמופתע מהירידה החדה בריבית הנקובה ביחס להנפקה מלפני שנה צריך להבין כי מצד אחד אנחנו בסביבת ריבית נמוכה מאוד גם ביחס למחירים שלפני שנה ומצד שני ,לדעתי, ההנפקה לפני שנה תומחרה איך לומר די בנוחות למשקיעים ומכאן שירידת התשואות בהחלט הגיונית.
התשואות שניתן לקבל מהשקעה באגרות החוב של החברה גבוהות משמעותית מהמקובל בחברות ברמת בדירוג דומה. הסיבה העיקרית לכך הוא תחום פעילות החברה שנתפס כמסוכן יותר ביחס לחברות פיננסיות אחרות. בחצי השנה האחרונה ניתן להבחין במגמה של עניין גובר באגרות החוב של חברות הנמנות על החברות מסוג BDC(business development company) עליו נמנית חברת ARES העניין מלווה בעליות במחירי האג"ח של החברות בסקטור. נראה שהמשקיעים מפתחים תיאבון לאגרות חוב אלו ובמיוחד בחלק המדורג בדירוג השקעה שלו, לטווחי השקעה של 10 שנים ומעלה. כנראה שזה מה שקורה כאשר כולם רודפים אחרי תשואות ואלו הולכות ונעלמות. כתוצאה מכך גם המרווחים של אגרות החוב בחברות הסקטור הצטמצמו במקצת ביחס לתשואות באג"ח הממשלתיות אם כי עדיין נשארו אטרקטיביות.
1- תיאור כללי של החברה:
החברה מאורגנת כ-BDC(business development company) הפותר אותה מתשלום מס ברמת החברה בתמורה לכך שהחברה תחלק לפחות 90% מהרווח למשקיעים כאשר חיוב המס כמובן יעבור לרמת המשקיע הסופי. בכך החברה דומה לחברות ריט, אם כי חברות BDC מאופיינות ברווחיות גבוהה יותר שכן אין להן פחת ובנוסף התשואות הממוצעות גבוהות יותר. מכאן נובע שהמשקיעים בחברות BDC נהנים מדיבידנדים גבוהים הנעים בין 8%-12% לשנה. מבין עשרות חברות ה-BDC הציבוריות, החברה (סימבול ARCC) היא הגדולה ביותר בפער משמעותי משאר החבורה.
כהרגלי אתייחס להשקעה באגרות החוב של החברה אשר הונפקו לאחרונה באמצעות הנפקה של סדרה חדשה.
2- נתונים פיננסים נבחרים:
היקף מאזן: 6.3 מיליארד דולר.
הון עצמי: 3.9 מיליארד דולר.
חוב: 2.2 מיליארד דולר.
רווח בתשעה חודשים הראשונים של השנה: 333 מיליון דולר, (136 ברבעון השלישי).
3- פורטפוליו נכסים:
החברה פועלת בתחום המימון לחברות ביניים ע"י השקעה בחוב מובטח, חוב רגיל, חוב נחות, והשקעה בהון בחלקים פחותים שברוב המקרים מתלווה להשקעה בחוב. נכון לסוף הרבעון השלישי החברה משקיעה ב-153 חברות שונות כאשר ההשקעות מניבות תשואה ממוצעת לחברה של 11.4%.
מכיוון שרובן המוחלט של השקעות החברה הן רכישת חוב חשוב לבחון את איתנות החברות בהן החברה משקיעה. הגרף הבא מתאר את יחסי הכיסוי הממוצעים של החברות בהן החברה משקיעה.
הקו הירוק מתאר את יחס החוב ל-EBITDA ובעצם מבטא את היכולת של החברות שנרכשו למממן את החובות שלהן מהרווח שהן מקבלות מפעילותן . הקו הכחול מתאר את יחס ה-EBITDA להוצאות מימון. ממוצע ה-EBITDA של החברות בהם הקרן משקיעה עומד על 45 מיליון דולר לערך. באופן כללי ניתן לומר שאלו יחסים בריאים ביחס לתשואה הממוצעת.
- 7.אבי 27/01/2013 10:52הגב לתגובה זומה יקרה לאג"ח ל10 שנים ומעלה עם התאוששות הכלכלה וקבלת תשואה של 4 אחוז על אג"ח ממשלתי ל10 שנים?(התשואה הנורמלית)
- 6.איציק 24/01/2013 22:25הגב לתגובה זומיכה אתה יכול לעזור לנו לדעת האם ההסכם בקמן אושר ?
- מיכה צ'רניאק 25/01/2013 11:09הגב לתגובה זוממתינים לתשובת בית המשפט להתנגדויות שהוגשו מטעם בנק הפועלים ואלקואה כנגד ההסדר עם בעלי האג"ח (שאושר על ידי בעלי האג"ח). ובנוסף בית המשפט צריך להתייחס לטענות של הכלכלנים (שבדקו האם ההסדר הינו "הגיוני" עבור בעלי האג"ח) כי אם היו נותנים להם הרבה זמן לבדוק (ובמימון בעלי האג"ח כמובן) אולי הם היו מגיעים למסקנה אחרת שיש כדאיות בהגשת תביעה (ככה זה כשכולם מחפשים עבודה על גבם וחשבונם של בעלי האג"ח). גישה זו הובילה את הרשות לני"ע לדרוש מבית המשפט שיאפשר למעריכים להמשיך ולבחון את ההסדר, למרות שבעלי האג"ח אישרו את ההסדר פה אחד.
- 5.נגמר הסוס 24/01/2013 21:06הגב לתגובה זובעבר היו מאות תגובות כנראה כבר לא קונים את הסחורה שמתפרסמת בשמו לא יודע אולי גם הקרנות שלו בקרשים מישהו יכול לספר מה המצב שם
- אנונימי 25/01/2013 08:28הגב לתגובה זוהבעיה זה לא ההמלצות שלו אלא העובדה שכבר הוא לא יכול מה שעושה את הכתבות להרבה פחות יעילות, אנשים לא שואלים, הוא לא עונה ואז אין תגובות, כמי שהרויח הרבה מאוד מהמלצות של מיכה (למרות הנפילות) אני מצטער מאוד שהוא כבר לא כאן בשביל להגיב
- מיכה צ'רניאק 25/01/2013 11:15לא רק שאני לא יכול להגיב גם המעט שאני עונה יוצר עבורי "עימותים" עם מיטב. לפני יומיים קיבלתי ממיטב דו"ח מטעם מבקרי הפנים של מיטב אשר בחנו את התנהלות מנהלי ההשקעות במיטב בנושא "הטוקבקים" ,זו לפחות לשון הדו"ח. כאשר קראתי את הדו"ח התברר לי שכול הביקורת נעשתה בעצם עלי ועבורי על מנת להעביר לי את המסר שמבחינתם כל תגובה היא אסורה. כך שאני בטח יקבל בקרוב שיחה מהיועצים המשפטיים של מיטב שמסבירים לי למה משפטית זה אינו נכון להגיב גם תגובות כלליות . זה מה שקורה כשהפקידים משתלטים על התחום, הוא מאבד מהנשמה שלו.
- 4.אתה נורמלי ? החלטת לשעמם אותנו למוות ? תחזור לעצמך מהר (ל"ת)רמי 24/01/2013 19:45הגב לתגובה זו
- 3.חיים 24/01/2013 11:18הגב לתגובה זוהאם לדעתך ישלמו לאגח?
- 2.אמנן 24/01/2013 11:01הגב לתגובה זולא לחינם יש בנירות הללו תשואה גבוהה
- שירן 24/01/2013 11:55הגב לתגובה זואלו אגרות חוב הרשומות למסחר בשוק הראשי בדומה לרוב מניות הבכורה הרשומות בשוק הראשי, אך הנייר הוא אגרת חוב ולא מניית בכורה.
- 1.קוראת קבועה 24/01/2013 10:58הגב לתגובה זואיך צפויה לדעתך ההנפקה בארה"ב של קמהדע להשפיע על אג"ח קמהדע ג?