
חוזה ראשון לחברת השבבים הקוריאנית שסירבה ל-800 מיליון דולר של מטא
סטארט־אפ השבבים הקוריאני, FuriosaAI, חותם על עסקה משמעותית עם LG בתחום ה־AI, לאחר שסירב להצעת רכישה בגובה 800 מיליון דולר מצד מטא במרץ השנה
חברת FuriosaAI, סטארט־אפ שבבים דרום־קוריאני המתמחה בפיתוח מאיצים לבינה מלאכותית, הודיעה על שותפות עם חטיבת המחקר של LG. במסגרת ההסכם, תספק החברה את מאיץ ה־RNGD שלה למשתמשי פלטפורמת EXAONE 4.0, מודל בינה מלאכותית היברידי חדש שהושק לאחרונה. מדובר במהלך ראשון מסוגו לחברה, והוא מהווה אימות טכנולוגי ליכולות שלה מצד אחת מהחברות הגדולות בקוריאה. הבחירה של LG התבצעה לאחר שביצעה מבחני ביצועים שנמשכו שבעה חודשים והתמקד בביצועים וביעילות אנרגטית מול שבבים מתחרים, בהם גם מעבדי GPU. לדברי המנכ"ל, ג'ון פייק, מדובר בשלב המעבר מהפיתוח המסחרי לאימוץ אמיתי בתעשייה. החברה טוענת שהמוצר החדש עוצב במטרה ישירה להתחרות לא רק בענקית השוק אנבידיה NVIDIA Corp. -2.54% , אלא גם בשמות צומחים כמו Groq, SambaNova ו־Cerebras.
במסגרת השותפות, החברות יקימו תשתית משותפת שתהיה לא רק בשימוש פנימי של LG, אלא גם מול לקוחות חיצוניים. פלטפורמת ChatExaone, אשר פותחה כעוזר ארגוני פנימי ל־LG, צפויה להיות מונגשת גם ללקוחות גלובליים בזכות שיתוף הפעולה הזה. השוק הקוריאני רואה ב־EXAONE את עמוד התווך של האקו־סיסטם המקומי של בינה מלאכותית, ו־FuriosaAI מציבה את עצמה כספק מרכזי לתשתית החישוב הזו.
בנוסף, החברה כבר פועלת מול לקוחות פוטנציאליים נוספים באזורים כמו ארה"ב, המזרח התיכון ודרום־מזרח אסיה, ומתכננת לחתום על הסכמים דומים
במהלך המחצית השנייה של השנה. השוק הגלובלי לשבבים מותאמים ל־AI נמצא בצמיחה אגרסיבית, והצטרפות של שחקן עצמאי כמו Furiosa עשויה לשנות את מערך הכוחות.
עצמאות אסטרטגית: סירוב למטא ויעד להנפקה
העסקה נחתמת שלושה חודשים בלבד לאחר ש־FuriosaAI
דחתה הצעת רכישה בגובה 800 מיליון דולר מצד מטא. ההחלטה לא התקבלה בשל מחלוקת על תג המחיר, אלא על רקע אסטרטגי ותרבותי: החברה ביקשה לשמור על עצמאות ארגונית, כולל מיקוד במפת הדרכים הטכנולוגית שלה. המנכ"ל הסביר כי "זה מסר מהותי עבורנו, לשמור על היכולת להישאר עצמאיים
ולבנות תשתית חישוב חדשה בתחום הבינה המלאכותית".
- כשאחד מכל חמישה בוחר ב-ChatGPT - גוגל כבר דואגת
- הביקוש למומחי AI מזנק אבל הג'וניורים נלחמים על הכיסא
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
סירוב לסכום כזה מראה על עוצמה ועל אמונה רבה בשוק שנשלט על ידי ענקיות. אם החברה לא היתה מאמינה ביכולתה לספק מוצר שאכן יכול להתחרות באנבידיה, הדבר הנכון היה לקחת את ההצעה של מטא בשתי ידיים ולהמשיך לעבוד. ומהצד השני, אם מטא, שמעוניינת לבדוק כיצד היא יכולה לספק לעצמה את השבבים, לא היתה מאמינה במוצר של FuriosaAI, לא היתה מציעה לה את ההצעה הגבוהה.
בכל מקרה, השאלה החשובה שצריכה להישאל, היא האם מעבר ליכולתו של הסטארט אפ לייצר חלופה טכנולוגית ראויה לאנבידיה, האם הוא מסוגל להתאים את עצמו לקנה מידה אחר לגמרי של ייצור?
החברה, שהוקמה בשנת 2017 על ידי פייק (לשעבר סמסונג ו־AMD), מתבססת על אקוסיסטם השבבים החזק של קוריאה, סביב סמסונג ו־SK Hynix, ונהנית מגישה לכוח אדם איכותי, שרשראות אספקה ומענקים ממשלתיים.
בעידן שאחרי פריצת הדרך של ChatGPT, מדובר במהלך שממקם את FuriosaAI כמתחרה רלוונטית מאוד באחד השווקים החמים בעולם הטכנולוגיה.
- למה השוק האמריקני כנראה עדיין לא סיים עם השיאים ב-2025
- לקראת דוחות רדיט: המבחן יהיה במספר המשתמשים
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
- המניה שזינקה יותר מ-400% בשבוע
מניית LG Electronics נסחרת כיום סביב כ‑58 דולר. בטווח השנה האחרונה היא נעה בין כ־49 $ ל־87 $, ומשקפת שווי שוק כולל של כ־10 מיליארד דולר. האנליסטים רואים פוטנציאל עלייה של 20–30% עד לשנה הקרובה, עם מחירי יעד שנעים בין 54 ל־72 דולר. י