
בעיצומה של מלחמת השבבים: מנכ"ל אנבידיה נוסע לבייג'ינג למרות הסנקציות האמריקניות
מנכ״ל החברה היקרה בעולם מגיע לסין בזמן שממשל טראמפ מכין הגבלות נוספות על מכירת שבבי בינה מלאכותית ואנבידיה צפויה לאבד השנה 8 מיליארד דולר בעקבות הסנקציות
בעוד ארצות הברית מחמירה את הסנקציות על סין, מנכ"ל אנבידיה NVIDIA Corp. 0.75% ג'נסן הואנג נוסע השבוע הקרוב לבייג'ינג לפגישות עם שרים סיניים. הואנג, שמנהל את החברה הכי יקרה בעולם עם שווי של 4 טריליון דולר, מגיע בזמן שממשל טראמפ מכין הגבלות נוספות על מכירת שבבי בינה מלאכותית לסין.
אנבידיה הגיעה השבוע כאמור לשווי של 4 טריליון דולר, הראשונה בהיסטוריה להשיג את השווי הזה. הואנג מחזיק בידיו את הטכנולוגיה הכי מבוקשת בעולם כיום - שבבי הבינה המלאכותית שכל מדינה זקוקה להם כדי להישאר רלוונטית בעידן הדיגיטלי. האתגר שלו הוא איך למנף את הכוח הטכנולוגי הזה כשהמתחים הגיאופוליטיים מגבילים את חופש הפעולה העסקי.
הביקור של הואנג יתרחש במסגרת התערוכה הבינלאומית לשרשרת האספקה בבייג'ינג, אירוע יוקרתי שהממשלה הסינית מנצלת כדי לחזק קשרים עם מנהלי תאגידים זרים. התערוכה אירחה בעבר מנהלים בכירים כמו טים קוק מאפל, אך השנה הואנג זוכה ליחס מיוחד בשל החשיבות של אנבידיה לשאיפות הטכנולוגיות של סין.
פגישה בזמן מתוח
מה שמסבך את המצב הוא שהואנג מגיע בזמן הכי לא נוח שאפשרי מבחינה גיאופוליטית. ממשל טראמפ מכין תוכניות להחמיר את הסנקציות על סין, כולל הגבלות על מכירת שבבי AI למלזיה ותאילנד - מדינות שחשודות בהברחת טכנולוגיה לסין.
- היסטוריה בוול סטריט: אנבידיה חוצה שווי של 4 טריליון דולר
- "אנבידיה תעלה ב-63% לשווי של 6 טריליון דולר"
ממשל טראמפ עובד על הרחבת הסנקציות נגד סין ושוקל הגבלות על מכירת שבבי בינה מלאכותית למלזיה ותאילנד, מדינות שארצות הברית חושדת כי הן מעבירות טכנולוגיה לסין. מדובר במלחמה כלכלית על שליטה בטכנולוגיות עתיד, והואנג נמצא במרכז הסכסוך הזה.
אנבידיה כבר נושאת בעלויות הכבדות של המלחמה הטכנולוגית. החברה הודיעה כי הסנקציות האמריקניות יגרמו לה לאבד השנה מכירות בהיקף של 8 מיליארד דולר. מדובר בסכום עצום שמהווה את המחזור השנתי של חברות טכנולוגיה גדולות.
הואנג: מאמצי ארה״ב - ״כישלון״
הואנג לא מסתיר את עמדתו ביחס למדיניות האמריקנית. השנה הוא אמר בפירוש כי המאמצים של ארצות הברית לעצור את הפיתוח הטכנולוגי בסין הם "כישלון". לטענתו, הסנקציות האמריקניות למעשה מעניקות יתרון תחרותי לחברות סיניות כמו הואווי, ולכן ארצות הברית צריכה לשקול הקלות.
- אם מאמינים בשוק לכו למניות השורה השניה
- הביטקוין קופץ ב-4% לשיא כל הזמנים
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
מנכ״ל אנבידיה מוצא עצמו במצב עסקי מורכב. מחד, הוא מכיר בחשיבות השוק הסיני כשוק השבבים הגדול בעולם ומקור לצמיחה עתידית של אנבידיה. מאידך, הוא זקוק לשמירה על יחסים טובים עם הממשל האמריקני שיכול להטיל על החברה סנקציות מוחצות. המצב מחייב ממנו איזון עדין בין אינטרסים עסקיים לשיקולים גיאופוליטיים.
הממשלה הסינית מבינה היטב את המצב שבו נמצא הואנג. הסינים יודעים שאנבידיה תלויה בשוק הסיני לצמיחה עתידית, אך גם מודעים להגבלות הרגולטוריות שמונעות מהחברה לפעול בחופשיות. קבלת הפנים המכובדת שהם מעניקים להואנג מעידה על כוונתם לגייס אותו כבעל ברית במאמץ להתמודד עם הסנקציות האמריקניות.
אנבידיה מצידה מפתחת אסטרטגיה טכנולוגית לעקיפת הסנקציות. החברה עובדת על שבב בינה מלאכותית חדש שיותאם במיוחד לשוק הסיני, עם יכולות מוגבלות שיעמדו בדרישות הרגולטוריות האמריקניות אך עדיין יספקו ביצועים מספקים עבור לקוחות סיניים. מדובר בניסיון למצוא איזון מדויק בין עמידה בחוק האמריקני לבין שמירה על רלוונטיות מסחרית.