התנודתיות בשווקים נמשכת
שווקים פיננסים
הסנטימנט השלילי שוב משתלט על השווקים הפיננסים על רקע מימושים נוספים בסקטור הסחורות, אשר משכו את מניות הסקטור כלפי מטה. במהלך יום המסחר מחיר הזהב צנח מתחת ל-1500 דולר לאונקיה, מחיר הנפט צנח לכיוון 99 דולר לחבית לאחר פרסום דוח המלאים בארה"ב, אשר הצביע על עליה של 3.8 מיליון חביות לעומת הצפי שעמד על עלייה של 1.1 מיליון חביות בלבד. הנתון מעיד על כך שהביקוש לנפט ירד משמעותית בשבועיים האחרונים בעקבות העלייה החדה במחירים. ירידות חדות נרשמו גם בסחורות החקלאיות על רקע ההערכות כי הגידול יהיה גדול מהצפוי השנה.
במישור המאקרו מאזן הסחר הבינ"ל של ארה"ב העיד על כך שהגרעון התרחב ב-6% לרמה של 48.2 מיליארד דולר - הגרעון הגדול ביותר מאז חודש יוני 2010. הסיבה העיקרית לזינוק הגרעון הייתה העלייה החדה במחירי הדלק.
בבריטניה הגרעון התרחב גם כן לרמה של 7.7 מיליארד פאונד לעומת גרעון של 7 מיליארד בחודש קודם. הפאונד זכה לכמה דקות תהילה לאחר נאומו הניצי של נגיד הבנק המרכזי - מרווין קינג אשר עדכן כלפי מטה את תחזיות הצמיחה של בריטניה והעריך כי האינפלציה עשויה לעבור את רף ה-5%. נאומו של קינג מחזק את הערכות כי הבנק המרכזי של בריטניה יעלה את שיעור הריבית במהלך החודשים הקרובים על מנת למתן את הלחצים האינפלציוניים הפועלים במשק.
באוסטרליה שוק התעסוקה איכזב בגדול. המשק האוסטרלי איבד בחודש אפריל 22100 משרות - הירידה החדה ביותר מאז 2009. אנליסטים ציפו לתוספת של מעל 17000 משרות. נתון חודש מרס עודכן כלפי מעלה בעוד כ-5500 משרות לרמה של 43300 משרות. שיעור האבטלה נותר ללא שינוי ברמה של 4.9% . הנתון המאכזב הוביל לצניחה חופשית בערכו של הדולר האוסטרלי אשר נסחר בשעה זו ברמה של 1.0600 מול השטר הירוק.
באירופה הצרות במדינות ה-PIIGS ממשיכות להעיב על השווקים בכלל ועל השטר האירופאי בפרט. האירו צנח ביותר מ-200 פיפס, אמש וסגר את יום המסחר ברמה של 1.42 דולר לאירו.
הצרות ביוון - גוברות הערכות לכך שהמדינה תזדקק לסיוע נוסף בתמורה לעוד רפורמות שירחיבו את תוכנית הצנע של המדינה. המהלך הצפוי הוביל לשביתה כללית ולהפגנות גדולות במדינה.
איטליה עשויה להיות הבאה בתור - גוברות הערכות כי איטליה עשויה להיקלע למיתון חמור והיא עשויה להיות המדינה הבאה בתור אשר תזדקק לסיוע חיצוני .
המצב באירופה הולך ומחמיר. מדינות רבות זקוקות לסיוע חיצוני מקרן המטבע הבינ"ל אך בינתיים הקופה הולכת ומתרוקנת. השאלה היא: מה יעלה בגורלן של המדינות התלויות בסיוע ברגע שהברז ייסגר. סוגייה זו מטרידה סוחרים רבים ומכבידה מאוד על השטר האירופאי.
אירועים מרכזיים הצפויים לנו ביומיים הקרובים
נתוני האינפלציה (ארה"ב)
- מדד המחירים ליצרן - קודם : 0.7% , צפי : 0.6%.
- מדד המחירים לצרכן - קודם : 0.5% , צפי : 0.4%.
ברננקי וחבריו עוקבים בדריכות אחרי נתוני האינפלציה. חלק מחברי הפד מפעילים לחץ על יו"ר הפד ודורשים ממנו להתחיל בתהליך של הידוק מוניטארי בהקדם על מנת למנוע התפרצות אינפלציונית בלתי רצויה. התחזקות הדולר עשויה לצבור תאוצה במידה והאינפלציה תזנק מעל הציפיות.
מכירות קמעונאיות (ארה"ב)
האם הצרכן האמריקני מרגיש יותר בטוח לפתוח את ארנקו ? את התשובה לכך נוכל לקבל היום. על פי הערכות המוקדמות המכירות עלו בחודש אפריל ב-0.5% . נתון מאכזב עשוי להעיב על השווקים הפיננסים.
נתוני התמ"ג באירופה - האם האירו ינצל או יקבר עוד יותר ?
נתוני התמ"ג של הרבעון ה-1 יפורסמו מחר. הנתונים ישפכו אור על מצבו הכלכלי של גוש האירו. תמ"ג צרפת - צפי לצמיחה של 0.6%.
- תמ"ג גרמניה - צפי לצמיחה של 0.9%
- תמ"ג איטליה - צפי לצמיחה של 0.3%
- תמ"ג גוש האירו ( משוקלל ) - צפי לצמיחה של 0.6% .
הסוחרים יתמקדו בעיקר בנתוני התמ"ג של הכלכלה הגדולה והמובילה של גוש האירו - גרמניה. הנתון המשוקלל של גוש האירו גם ימשיך לא מעט תשומת לב. נתונים מפתיעים עשויים להחזיר את המשקיעים אל האירו, אך נתונים מאכזבים עשויים לשלוח את השטר האירופאי אל עבר שפלים חדשים.
ניתוח טכני
דולר שקל
גרף יומי