תוכניות התמריצים בארה"ב שמרו על אחוז נמוך של אבטלה

תוכניות התמריצים שהנהיגה ארה"ב עזרו ליצירת בין 1.2 מיליון ל- 2.8 מיליון עבודות ברבע הראשון של השנה

תוכניות התמריצים שהנהיגה ארה"ב עזרו ליצירת בין 1.2 מיליון ל- 2.8 מיליון עבודות ברבע הראשון של השנה והן שמרו על אחוז אבטלה נמוך יותר, מאשר היה קורה אלמלא תוכניות החירום, כך אמר בכיר ממשרד התקציב של הקונגרס על פי דיווח של הוושינגטון טיימס. התוצר המקומי הגולמי, הנתון אשר מודד את כלכלת המדינה, היה בין 1.7 ל- 4.2 אחוזים גבוה יותר מאשר אלמלא תוכניות החירום בסכום של 862 ביליון דולר, אשר עברה בקונגרס בפברואר 2009 כמעט באופן בלעדי בזכות הצבעות הדמוקרטים. בנוגע לאבטלה, למרות שהאחוזים הם בסביבות ה- 10 אחוז ברבעון, משרד התקציב של הקונגרס אומר שהאבטלה יכלה להגיע גבוה יותר מ- 11.5 אחוז אלמלא התמריצים. המשרד אומר שההשפעה של תוכניות התמריצים תורגש השנה ואז היא תתכווץ בשנה הבאה ותעלם עד לסוף שנת 2012.

הנתונים של המשרד הם מעט יותר טובים מאשר הערכות הקודמות שלהם שלושה חודשים קודם לכן, והמשרד אומר שהעלייה היא הודות לצריכה גדולה מהצפוי.

גם איטליה מצטרפת לתוכניות הקיצוצים

ממשלת איטליה מצטרפת לאחיותיה בגוש ספרד ופורטוגל ומכריזה על קיצוץ מוערך של 24 מיליארד דולר מהתקציב שלה שהוא 1.6% מהתוצר המקומי הגולמי של המדינה. איטליה לקוחת חלק במאמצים להרגיע את המשקיעים ולהראות שמדינות הגוש האירופאי יכולות להפחית את הגירעונות שלהן. בין האמצעים שהממשלה מתכננת לנקוט הם הקפאה של שלוש שנים בשכר המגזר הציבור והגברת המאמצים לתפיסת מעלימי מיסים. איטליה תנסה להגיע להגבלה של האיחוד האירופאי שעומדת על גירעון של 3% מהתוצר המקומי הגולמי למדינה. בשנה שעבר הגירעון של איטליה עמד על 5.3% מהתמ"ג בזמן שהגירעונות של יוון, אירלנד וספרד הם יותר מכפולים לעומתה.

נתון חיובי מעל הצפי של מכירות הבתים החדשים בארה"ב

נתון מכירות הבתים החדשים הראה על עלייה חזקה של 14.8% בחודש אפריל, לאחר עלייה של 30% בחודש מרץ ששברה שיא של 47 שנים. הזינוק בתקופה האחרונה של מכירות הבתים הוא בעיקר כתוצאה מהזדרזות האמריקאים לממש את התמריצים הממשלתיים שאמורים להיגמר בסוף חודש אפריל.

העלאת הריבית הבסיסית בארה"ב נתמכת על ידי 3 ממנהלי פד

הריבית הבסיסית היא הריבית על הלוואות ישירות לבנקים מהמלווה המרכזי בארה"ב והיא אינה הריבית המרכזית. פרוטוקול פגישת הפד מחודש אפריל מראה ששלושה מנהלים אזוריים של הפדרל ריזרב קראו להעלאת ריבית הדיסקאונט (הבסיסית) ברבע אחוז לרמה של 1%. לטענתם העלאת ריבית זו מייצגת צעד נוסף כדי להשיב את מבנה הריביות למצב שהיה לפני המשבר הכלכלי. בסופו של דבר נפלה ההחלטה להשאיר את הריבית בלא שינוי בתמיכתם של תשעה מנהלי בנקים, ריבית הדיסקאונט כבר עלתה בחודש פברואר. לנוכח השיפור במצב הכלכלי בארה"ב, הבנק המרכזי כבר סגר כמעט את כל תוכניות החירום שנוצרו כדי להתמודד עם המשבר הפיננסי, המשקיעים מחפשים סימנים להעלאת הריבית המרכזית בתקופה הקרובה לנוכח השיפור במצב הכלכלי בארה"ב.

האינדיקאטורים המובילים באוסטרליה קפצו ב- 0.9%

האינדיקאטורים הכלליים המובילים באוסטרליה עלו בחודש מרץ בצורה השנתית המהירה ביותר מאז שנת 1997, סימן לכך שדרישה למשאביה של אסיה יכולה לעזור למזג האוויר הכלכלי גם בנוגע להתרחשויות הקשורות למשבר הגירעונות באירופה. האינדקס שהוא מדד הגדילה הכלכלית העתידית, עלה ב- 0.9% מחודש פברואר, האינדקס התרחב ב- 8.7% במוצע שנתי. הדיווח הזה תומך בהחלטת הבנק המרכזי של אוסטרליה להעלות את הריבית על ההלוואות בפעם השישית מתוך שבע פגישות.

הנתונים החשובים שיתפרסמו היום:

בשעה 15:30 בארה"ב -נתון התמ"ג הרבעוני בשעה 15:30 בארה"ב -דורשי דמי אבטלה חדשים הנתונים המרכזיים שיתפרסמו בימים הקרובים:

פאונד/דולר

למרות הנתונים החיוביים מכלכלת ארה"ב, אין חדש אצל צמד הפאונד/דולר, אתמול גבולות הדשדוש בצמד הצטמצמו אפילו יותר והצמד נע בטווח הצר שבין הנמוך באזור 1.4345 לבין הגבוה במחיר 1.4441 ללא מומנטום שיביא לכיוון ברור. ההתכנסות במחיר מובילה בדרך כלל לפריצה חזקה ולכן יהיה מעניין לראות לאיזה כיוון המשקיעים ימשכו את הצמד.

בזמן המסחר באסיה ובשעות הבוקר המוקדמות הצמד לא ביצע שינוי משמעותי במחיר, רצועות בולינגר צמודות האחת לשנייה כשהמחיר נמצא בחלקן העליון, אינדיקאטור ה- RSI במצב ניטרלי.

על פי ניתוח טכני המגמה בצמד היא עדיין ניטרלית עד לשבירה ודאית של הדשדוש. התרחיש שלנו; חיפוש הזדמנות מכירה בסגירה ודאית מתחת למחיר 1.4250. תרחיש חלופי, חיפוש הזדמנות קנייה זהירה בסגירה ודאית מעל למחיר 1.4488.

תמיכה 3: 1.4395 תמיכה 2: 1.4000 תמיכה 1 : 1.4250 התנגדות 1: 1.4488 התנגדות 2: 1.4668 התנגדות3: 1.4803

אירו/דולר

צמד האירו/דולר יצר נקודה שלישית בתעלה היורדת שהתחילה בתאריך ה- 21.5. אתמול הצמד ירד מהגבוה במחיר 1.2374 עד לנמוך באזור מחיר 1.2195 ובשעות הערב המאוחרות הוא מתקרב לבדיקת הנמוך היומי שנוצר ביום שלישי, פריצה של תמיכה זו יכולה להוביל להמשך מהלך הירידות בצמד אפילו עד לתמיכה הפסיכולוגית של המחיר העגול 1.2000.

במהלך המסחר באסיה ובשעות הבוקר המוקדמות הצמד התחזק מעט לקראת הקו העליון של התעלה היורדת, רצועות בולינגר בגרף שעה בינוניות כשהמחיר נמצא במרכזן, אינדיקאטור ה- RSI במצב מכירה ומתקרב לניטרלי.

על פי ניתוח טכני בגרף שעה המגמה היא דובית עם צפי להמשך הירידות. התרחיש שלנו; חיפוש הזדמנות מכירה בסגירה ודאית מתחת לתמיכה במחיר 1.2165. תרחיש חלופי, חיפוש הזדמנות קנייה בסגירה ודאית מעל המחיר 1.2374.

תמיכה 3: 1.2000 תמיכה 2: 1.2075 תמיכה 1: 1.2165 התנגדות 1: 1.2421 התנגדות 2: 1.2607 התנגדות 3: 1.2837

דולר/שקל

לאחר שצמד הדולר/שקל ביצע תיקון של קצת מעבר ל- 23.6% פיבונאצ'י ממהלך העליות שהתחיל בנמוך במחיר 3.7554 והסתיים בתאריך ה- 3.8700, הצמד חזר למהלך העליות שלו ובזמן כתיבת סקירה זו הוא נמצא באזור 3.8590.

רצועות בולינגר בגרף שעה מורחבות כשהמחיר נמצא במרכזן, אינדיקאטור ה- RSI במצב של מכירה וקרוב מאוד לניטרלי. המגמה הנוכחית על פי גרף שעה היא שורית עם צפי להמשך עליות.

התרחיש שלנו, חיפוש אפשרות קנייה אם המחיר סוגר מעל 3.8700. תרחיש חלופי, חיפוש אפשרות מכירה אם המחיר סוגר מתחת ל- 3.8000.

תמיכה 3: 3.7800 תמיכה 2: 3.7900 תמיכה1: 3.8000 התנגדות 1: 3.8700 התנגדות 2: 3.8800 התנגדות 3: 3.8900

* החדשות הכלכליות מתורגמות מאתרי החדשות בלומברג, ניו-יורק טיימס ורויטרס.

*ניתוחים ועסקאות כלולות בדוח זה הינם למטרת אינפורמציה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה של מטבע, מדד, מנייה סחורה ו/או כל נכס אחר מהמתוארים בדוח. הניתוח מתפרסם על מידע אשר פורסם לכלל הציבור ומידע אחר, לרבות מידע שפורסם על ידי החברה נשואת דוח זה, ואשר כלל פורקס מניחה שהינו מהימן, וזאת, מבלי שביצעה בדיקות עצמאיות לשם בירור מהימנות המידע. המסחר במטבע חוץ, סחורות, מדדים ומתכות כרוך בסיכון רב ואינו מתאים לכל אדם. הכותבים יכולים להיות בעל עניין אישי בנכסים הפיננסים המוזכרים בסקירה זו. אין לראות בנכתב בה הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך. הכותבים אינם בעלי רשיון ייעוץ או ניהול תיקים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה