לאחר שערוריית בן גביזון: קופות הגמל של פריזמה עדיין רחוקות מהממוצע גם במארס

פרסום ראשון. אומנם לא מדובר בתשואה שלילית של 8% אבל לפי נתונים שמפרסם היום האוצר, בפריזמה עדיין לא יכולים להתחיל לחייך. המנצחות והמפסידות
אריאל אטיאס |

אם חשבנו שחודש ינואר, היה קשה לקופות הגמל, עכשיו זה רשמי - חודש מארס היה קשה מאוד. מנתונים המתפרסמים היום ע"י אגף שוק ההון ביטחון ופנסיה במשרד האוצר עולה, כי כל קופות הגמל הגדולות (המנהלות יותר מ-1 מיליארד שקל נכסים) רשמו תשואה שלילית בחודש מארס.

קופת גמל היא מכשיר חסכון לטווח בינוני או ארוך. לכל עמית בקופת גמל חשבון נפרד בו נרשמות: הפקדותיו לחשבון, משיכותיו ממנו, הרווח (או ההפסד) על השקעתו בקופה ודמי הניהול הנגבים מחשבונו. כספי קופת הגמל מושקעים בהשקעות בהתאם להסדר התחוקתי, חלק במכשירים סולידיים וחלק במניות. בסופו של דבר התשואה מחולקת בין עמיתי הקופה באופן יחסי לחלקם בנכסי הקופה.

בחודש מארס הסיפור של ינואר חזר על עצמו, כאשר 55 קופות הגמל הגדולות בישראל רשמו תשואה ממוצעת שלילית של 2.86% בחודש מארס, ששלחה את התשואה הממוצעת עבור שלושת החודשים הראשונים של השנה למינוס 4.81%.

פריזמה שוב בראש

גם הפעם שמה של פריזמה חוזר בראש המפסידות הגדולות של קופות הגמל, כאשר הקופות המנוהלות על ידה התרחקו מהממוצע: פריזמה כנרת, המנהלת 6.78 מיליארד שקל רשמה תשואה שלילית של 4.02%. פריזמה שיאון המנהלת מיליארד שקל עם תשואה של 3.42%, פריזמה קרן אור רשמה תשואה של 3.69%. פריזמה צור, המנהלת 2.3 מיליארד שקל רשמה את התשואה הגרועה ביותר בין הגדולות, של 4.22%.

פריזמה חרמון שעלתה לכותרות בחודש ינואר האחרון, לאחר שהניבה תשואה שלילית של יותר מ-8% - יותר מפי שניים משאר הקופות הגרועות ביותר בתעשייה, בלטה גם במארס עם תשואה שלילית של 4%.

כמובן שקופות הגמל של פריזמה אינן היחידות שרשמו תשואות גרועות במהלך החודש. קופת הגמל ילין לפידות מנייתית רשמה תשואה שלילית של 7.03% במארס, וכ-13.25% מתחילת השנה, מנגד חשוב לציין שגודלה של קופת הגמל נמוך בהרבה משל פריזמה - מנהלת רק 133 מיליון שקל.

ואם אנחנו כבר בעניין קופות מנייתיות, נציין את פריזמה סגנון מניות המנהלת 172 מיליון שקל עם תשואה שלילית של 8.32% בחודש מארס.

עשר קופות הגמל הגדולות בישראל

שאר התעשייה

עובדי התעשייה האווירית ראו את כספם נחתך ב-3.86% בחודש מארס, מה שמתווסף לחודשים הקודמים ומסתכם בתשואה שלילית של 10.18%.

קופת הגמל הגדולה בישראל גדיש המנהלת חשבונות עבור כ-745 אלף עמיתים, שנמכרה ע"י בנק הפועלים לבית ההשקעות פסגות של קרן יורק, בתמורה ל-629 מיליון שקל לפני חודש, רשמה תשואה שלילית של 2.79% בחודש מארס, ונעמדה על הממוצע. בהסתכלות רבעונית הקופה רשמה תשואה של 4.35%. גדיש מנהלת 19.7 מיליארד שקל.

לשם של אלטשולר שחם, סיימה את הרבעון הראשון עם תשואה מצטברת של 5.14%-. דש גמל סיימה את הרבעון עם תשואה מצטברת של 3.9%-, וקרן השפע של ישיר סיימה את הרבעון עם תשואה שלילית של 5.49%-.

בבית ההשקעות אקסלנס, ראוי לציין את אקסלנס השתלמות, המנהלת 3.383 מיליארד שקל, שנחתכה ב-3.92% בחודש מארס וגררה רבעון שלילי בשיעור של 6.06%.

נציין את קופת הגמל דפנה, המנוהלת ע"י בנק מסד, שרשמה את התשואה השלילית הנמוכה ביותר בין הגדולות - 1.76%. גם בהסתכלות רבעונית בולטת הקופה עם תשואה שלילית של 2.51%.

עשר קופות הגמל הגרועות ביותר במארס

עשר קופות הגמל הטובות ביותר במארס

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה