ישראל ואיטליה מנסות לתת מענה לשיאים בנפט: ישתפו פעולה בפיתוח טכנולוגיות אנרגיה מתחדשת

נציג מכון המחקר הלאומי האיטלקי לאנרגיה יגיע לישראל להשתתף בפורום מדעי-טכנולוגי משותף, שיתקיים לרגל חגיגות 60 שנה להקמת המדינה
שירות Bizportal |

ישראל ואיטליה ישתפו פעולה בפיתוח טכנולוגיות של אנרגיה מתחדשת ובכלל זה תאים סולריים, טורבינות רוח ודלקים ביולוגיים. שיתוף הפעולה נועד לתת מענה משותף הן למגמת ההתחממות הגלובלית והן לעליית מחירי האנרגיה. מחיר חבית נפט עלה אמש לשיא חדש של 119.5 דולר לחבית.

כדי לקדם את שיתוף הפעולה בתחום יגיע לארץ פרופ' פיירו די-פורטו, ממנהליה הבכירים של ENEA - מכון המחקר הלאומי האיטלקי לאנרגיה והממונה על קשרי החוץ של המכון. פרופ' די-פורטו ייפגש בארץ עם גורמי ממשל ואקדמיה וירצה במסגרת כינוס מיוחד של הפורום מדעי-טכנולוגי המשותף לשתי המדינות, שאת הקמתו יזמה שגרירות איטליה בישראל לרגל חגיגות ה-60 להקמת המדינה. הפורום יציג את הישגי שיתוף הפעולה המדעי-טכנולוגי בין שתי המדינות עד כה ויתווה את הדרך לחיזוקו ולהעצמתו בעתיד.

בדיוני הפורום ייטלו חלק למעלה מ-30 מדענים בכירים מאיטליה, שישתתפו בסדרת דיונים עם עמיתיהם הישראלים שעניינם חיזוק קשרי התעשייה, המדע והטכנולוגיה בין שתי המדינות. בין הבאים מדענים בעלי שם עולמי בתחומי הפיזיקה, האנרגיה, הרפואה והחקלאות.

לדברי הנספח המדעי בשגרירות איטליה בישראל, ד"ר סטפנו בוקלטי, שתי הכלכלות, הישראלית והאיטלקית, הן במובנים רבים כלכלות משלימות וכי מטרת הסמינר היא ליצור את התנאים להמשך שיתוף הפעולה המדעי בין שתי המדינות, עם אוריינטציה יישומית חזקה, באופן שיהלום את האינטרסים של שתי המדינות בתחומי התעשייה, המדע והטכנולוגיה.

עיקר היתרונות בשימוש באנרגיה חלופית נובעת מהעלות הנמוכה יחסית של חומר הגלם והיותו בלתי מתכלה וידידותי לסביבה. אולם, פיתוח האנרגיה החלופית מחייב השקעה גבוהה בתשתית. גם זמינותה של אנרגיה זו היא נמוכה, מה שמחייב הימצאותם של מקורות אנרגיה קונבנציונלית בהישג יד כגיבוי לשעת הצורך. לפני כשנתיים העריכה חברת המחקר Clean Edge שהיקף השימוש באנרגיה חלופית בשנת 2015 ינסוק לכ-167 מיליארד דולר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה