מגלים המזרח: שוק האריזות הישראלי נכנס לאינדונזיה
השוק האינדונזי נפתח לראשונה לאריזות מישראל. ברבעון הראשון של השנה נמכרו לאינדונזיה אריזות מפלסטיק ומקרטון למוצרי מזון, לציוד וכו' מתוצרת כחול לבן ביותר מ-200 אלף דולר. כך גילה דורון קמפלר, יו"ר מכון האריזה והעיצוב הישראלי ומנכ"ל כרמל מערכות מיכלים.
לדבריו מסיכום נתוני הרבעון הראשון של השנה עולה כי הדרדרות הדולר הביאה לירידה של 9.3% ביצוא האריזות לארצות הברית, שהסתכמו ברבע הראשון של השנה ב-30.7 מליוני דולרים; יצוא האריזות לאוסטרליה ירד ברבע הראשון של השנה ב-14.8% והסתכם ב-2.7 מליון דולר; יצוא האריזות ליפן ירד בשלושת החודשים הראשונים של השנה ב-82% והסתכם ב-58.6 אלף דולרים; יצוא האריזות לסין עלה ב-47% והסתכם ב-1.66 מליון דולר; יצוא האריזות למצרים גדל ברבע הראשון של השנה ב-15% והגיע ל-2 מליון דולר, יצוא האריזות לירדן עלה בשיעור דומה והגיע ל-3 מליוני דולרים. קמפלר ציין, כי 120 יצרנים מהענף מייצרים כיום ל-65 מדינות.
מסיכום נתוני הרבע הראשון עולה כי סך מכירות ענף האריזות עלה ב-4.1% לעומת הרבע המקביל אשתקד והם הסתכמו ב-294 מליון דולר.
קמפלר ציין, כי ברבעון הראשון של השנה נקלטו בענף כ-200 איש (2%), ענף האריזות מעסיק כיום כ-9,800 עובדים. השקעות הענף במכונות ובציוד מיבוא גדלו ברבע הראשון של השנה ב-9.1% והסתכמו ב-24 מליוני דולרים. שמחה סיגן, מנהל מרכז המידע של מכון האריזה מציין, כי מתחילת השנה עלו מחירי חומרי הגלם לייצור אריזות מקרטון בכ-18%, עפ"י דיווחים של יצרני נייר בחו"ל.
לדבריו, מחיריהם של החומרים קראפט ליינר, ונייר ממוחזר מגיעים כיום לכ-530 ארו לטון, לעומת 450 ארו לטון בתחילת השנה.
הוא ציין, כי הסיבות לעליית מחירים עולמית זו הינה עליית מחירי האנרגיה בעולם ועלייה בצריכה של מדינות מתפתחות כמו סין והודו. בנוסף, חל גידול בביקושים לחומרי גלם כתוצאה מצמיחה בארצות אירופה. סיגן ציין, כי מגמת ההתייקרות נמשכת כבר שנתיים באופן רצוף כאשר מומחים טוענים שמגמה זו תמשך.