ככה לבייב מנסה לשמור על שווי של 7 מיליארד דולר
לפני מספר חודשים אמר בעל השליטה בחברה אפריקה ישראל כי היא תגיע עד סוף השנה לשווי של 7 מיליארד דולר. מהר מהצפוי הגיעה אפריקה לשווי החזוי אבל המיליארדר מגלה כעת, כי לשמור על שווי שוק גבוה זה לא פחות קשה מאשר להגיע אליו.
ברור שחלק מהירידות במניית אפריקה קשורות ישירות לירידות שפקדו את מניית חברת הבת, אפי פיתוח, אשר מאז הונפקה בתחילת החודש מגלה חולשה ובהיותה כ-60% משוויה של חברת האם, הדבר בא לידי ביטוי בצורה משמעותית. עם זאת, לאפריקה יש עוד 40% נותרים ואסור להתעלם מהם.
דניה סיבוס, עם שווי נייר של 1.4 מיליארד שקל ואחזקה של 73.4% ע"י אפריקה, היא חלק משמעותי ב-40% הנותרים של חברת האם. השבוע רכשה אפריקה ממניות דניה סיבוס בסכום של כמעט 4 מיליון שקל בשתי עסקאות נפרדות (עניין תמוהה כשל עצמו, שכן מדוע לרכוש בנפרד בסכום זעום של 270 אלף שקל?) ונציין, כי הפעם הקודמת שאפריקה רכשה ממניות דניה סיבוס היתה באמצע חודש נובמבר 06.
עסקת בעלי עניין היא תמיד דבר מעניין וחשוב. השאלה היא האם משמעות העסקה היא הבעת אמון בנייר או ניסיון לשדר אמון בנייר. הבדל דק אבל מאוד משמעותי. ביום ראשון, שלושה ימים לפני פרסום הדו"חות, דיווחה אפריקה כי רכשה מניות של דניה סיבוס בסכום של 270 אלף שקל והדבר לכאורה מעיד בעיקר על הבעת אמון אבל אתם זוכרים את ההבדל הדק?
שלושה ימים לאחר עסקת בעלי העניין הנ"ל פרסמה דניה סיבוס דו"חות מאוד בעיתיים. על פניו הדו"חות של דניה סיבוס נראים בסדר גמור ואפילו טובים, כאשר החברה הציגה גידול ברווח ובהכנסות. עם זאת, מתחת לפני השטח התמונה נראית קצת אחרת. מספר סיבות העלו דאגה בליבם של המשקיעים המתוחכמים והם שלחו את המניה לירידות בתקופה שלפני הדו"חות.
דאגה מספר 1: החברה דיווחה על ירידה חדה בשיעור הרווחיות התפעולית (עם כי המשיכה לצמוח בנתון זה) והדבר ככל הנראה קשור ישירות לפעילות הקבלנות למגורים בארץ. לצורך הדוגמה, צבר ההזמנות של החברה בתחום זה עומד על כ-1.4 מיליארד שקל ואילו צבר ההזמנות של חברה כגון אלקטרה בניה (חברת בת של אלקטרה ישראל הפועלת כשנה בלבד בתחום) עומד לפי הערכות, שכן מדובר בחברה פרטית, על כ-1 מיליארד שקל.
הדבר מעיד על תחרות גדולה מאוד בענף ודניה סיבוס כנראה מפסידה מכרזים ורצוי לציין כי 26% מהצבר הינו פרויקטים לחברת האם - אפריקה. אחת ההנחות לכך שדניה סיבוס, חברה ותיקה ומכובדת, מפסידה מכרזים רבים, היא שחלק ניכר מהתשומות הניהוליות של החברה מופנה לעיסוק בתחום התשתיות של החברה. תחום התשתיות של דניה סיבוס מהווה כ-40% מהכנסות החברה והחברה רואה בה מנוע צמיחה משמעותי וכנראה מתמקדת בו.
דאגה מספר 2 סיבה נוספת לדאגת המשקיעים מגיעה מכיוון הקפאת חוזה פוטנציאלי בתחום התשתיות ( הקמת כביש אגרה) בהודו. בדו"חות החברה לרבעון הראשון צויין, כי ממשלת הודו "הקפיאה" חוזה בתחום התשתיות בסכום של מאות מיליוני דולרים, חוזה אשר נראה היה כי לדניה סיבוס סיכוי טוב לזכות בו והדבר כנראה כבר תומחר בצורה מסויימת במניה.
דאגה מספר 3: הפעילות של דניה סיבוס ברובה מרוכזת ומבוצעת בעיקר ע"י חברת דניה רוס (Danya Cebus Rus) אשר בה מחזיקה דניה סיבוס ב-80% ואפריקה ב-17.6%). מהדו"ח עולה, כי אפריקה תמכור את חלקה בדניה רוס לדניה סיבוס בתמורה לסכום של 35 אלף דולר, המשקף שווי מגוחך של 800 אלף שקל בלבד לדניה רוס !!!.
ההערכות השווי לדניה רוס דיברו על שווי של 250 מיליון שקל (כן כן !!!) והדבר אולי מצביע על פוטנציאל השווי האמיתי של עסקי התשתיות ברוסיה, פוטנציאל נמוך משמעותית מהצפוי והדבר משפיע ישירות על המניה, שהשתתפה בחגיגת ההנפקה של הנדל"ן הרוסי ורשמה עליות חדות.
לסיכום
הבעת האמון שניסתה אפריקה לשדר ע"י רכישה בסכום של 270 אלף שקל לא עזרה ועל רקע הנתונים הנ"ל, ביום פרסום הדו"חות (יום ד') המניה צנחה בשיעור 7% (ואף יותר מכך במהלך המסחר). מי היה שם בשביל לקנות במחיר שוק ולבלום את הנפילה - אפריקה, החברה האם.
אם מדובר ברכישה אסטרטגית של אפריקה תוך מחשבה שהנייר ירד דרסטית והוא זול, או ניסיון לשמור על שווי שוק אתם תחליטו. אבל עכשיו אתם יודעים את התמונה המלאה.
נציין, כי גם הבוקר (יום א') הודיעה אפריקה כי רכשה ממניות דניה סיבוס כמות נוספת בסכום של 865 אלף שקל במחיר השוק.