הדולר נחלש ב-0.26%; שערו היציג נקבע על 4.238 ש'
היום השקל התחזק אל מול העיקריים. הדולר נסחר בירידה של 0.26% ושערו נקבע על 4.238 לשקל. האירו נסחר בירידה של 0.45% לשער של 5.4941 לשקל. הזוג אירו/דולר נסחר בעליה של 0.28% ושערו 1.2974 לדולר.
השקל שמר היום על יציבות במסחר היום אל מול הדולר ונסחר רוב היום מתחת לרמה של 4.240 לשקל. בימים האחרונים נחלש השקל והגיע עד לרמה של 4.250 לשקל, זאת לאחר מספר סקירות שליליות על המשק הישראלי שתמכו בדולר וכן חוזקו של הדולר בעולם. אתמול פורסמה סקירה חיובית למשק של בית ההשקעות מורגן סטנלי. בסקירתם ציינו שלמרות שישנה האטה בצמיחה הגלובאלית, המשק הישראלי יוכל להתמודד עם האטה זו. לטענתם הכלכלה הישראלית חזקה ותומכת בהמשך הפחתת ריבית, השקל עשוי להמשיך ולהתחזק עם כניסתם של משקיעים זרים למשק ורכישת חברות היי-טק בהן המשק הישראלי מתמחה.
מחדר המסחר של גאון טרייד נמסר כי הדולר התחזק אתמול במסחר אל מול האירו על רקע נתונים חיוביים שפורסמו בארה"ב. הגרעון במאזן הסחר הבינלאומי לחודש נובמבר הצטמצם לרמה של 58.23 מיליארד דולר לעומת צפי לרמה של 59.9 מיליארד דולר, רמה הנמוכה מאז יולי 2005. נתון נוסף שפורסם הוא מלאים סיטונאים שעלו לרמה של 1.3% בנובמבר לעומת צפי של 0.4%. כל אלו תמכו בדולר שזינק ב- 70 נק' עד לרמה של 1.2930 לדולר. הדולר אף קיבל חיזוק מדבריו של נציב ה-FED בשיקגו, מייקל מוסקו, שמאמין כי כלכלת ארה"ב תצא מהמיתון כבר בשנה הבאה, האינפלציה נעה בכיוון הנכון, אם כי עדיין קיימות סכנות אינפלציוניות.
היום נחלש הדולר אל מול האירו ונסחר סביב הרמה של 1.2965 לדולר, בהמתנה של המשקיעים להחלטת גובה הריבית בגוש האירו ולנאומו של טרישה, ממנו ניתן יהיה להסיק לגבי מדיניותו המוניטארית של הבנק המרכזי. הערכות הן שהריבית תישאר ללא שינוי ברמה של 3.5%. בארה"ב צפוי להתפרסם היום נתוני האבטלה ותקציב ה-FED.
הזהב נסחר סביב הרמה של 611.5 דולר לאונקיה, כהמשך להתחזקותו של הדולר ומהנתונים החיוביים מכיוון ארה"ב התומכים בכך. פריצת רמת התמיכה של 600 דולר לאונקיה עשויה להביא למכירה של המתכת.
הנפט ממשיך לצנוח ונחלש אתמול ב- 1% לשפל של 19 חודשים ברמה של 53.87 דולר לחבית. תנאי מזג האוויר הנוחים בארה"ב משפיעים על הביקושים לנפט ותומכים בירידה שלו, לדעת אנליסטים גם ההחלטה של ארגון אופ"ק לקיצוץ נוסף במלאים לא משפיע בטווח המיידי, זאת לאחר שלא כל חברי הארגון עמדו בהחלטה הראשונה של הקיצוץ.
הנפט נסחר היום סביב הרמה של 53.24 דולר לחבית.