רעידת אדמה הורגשה הבוקר ברחבי הארץ
רעידת אדמה בעוצמה 4 בסולם ריכטר (עוצמה בינונית) הורגשה בשעה 07:05 בבוקר (שני) ברחבי הארץ. לא דווח על נפגעים או על נזק משמעותי.
מוקד הרעש - 30 קילומטר צפונית לים המלח, בבקעת הירדן.
נזכיר, כי בעקבות רעידת האדמה החזקה במזרח אסיה בעוצמה של 8.9 בסולם ריכטר בסוף דצמבר 2004, טען יו"ר איגוד המהנדסים לבנייה ותשתיות, ד"ר יואב סרנה כי גם בישראל צפוייה רעידת אדמה חזקה שתגרום לאבידות בנפש ולנזקים. אך לדבריו, דווקא לערים ולאיזורים המועדים לסכנה כמו בית שאן, שכבר נהרסה בעבר בעקבות רעידת אדמה, איזור בקעת הירדן, קריית שמונה וכדומה. "אין כיום פתרון כלכלי שמאפשר את חיזוק המבנים והגנה על חיי התושבים באיזורים אילו", מזהיר ד"ר סרנה. לדבריו, "ישראל נמצאת באיזור סייסמי הצפוי לספוג רעידת אדמה חזקה בעוצמה של כ-7 בסולם ריכטר. המבנים החדשים, שנבנו לפני פחות מ-10 שנים עמידים בפני רעידת אדמה, גם בעוצמה גבוהה, מכיוון שהן נבנו לפי תקנים חדשים ומעודכנים ומשום שהם כוללים ממ"דים המסייעים ליציבות המבנים. אך כל המבנים הישנים, ומדובר בעשרות אלפי מבנים כאלו בארץ, אינם מוגנים בפני מקרים של רעידת אדמה."
הוא ציין עוד, כי יש כיום תקן לחיזוק מבנים והוכנה גם תוכנית תמ"א 38 שאמורה לפתור את הבעיות הסטטוטוריות לצורך חיזוק מבנים בישראל. אך תמ"א 38 מבוססת על חיזוק מבנים על ידי הוספת ממ"דים וסגירת קומות קרקע שמימונם אמור להעשות על ידי מתן היתרים לקבלנים המחזקים להוספת קומות או מכירת הדירות בקומות הקרקע. תוכנית זו יפה לערים כמו תל אביב, בהן הדירות יקרות ומכירת דירה עשוייה לממן את חיזוק הבניין, אך בערים כמו בית שאן או קריית שמונה שהן דווקא יותר מסוכנות מבחינת רעידות אדמה, התוכנית אינה נותנת פתרון כלכלי, כי מכירת הדירות בקומת הקרקע לא תוכל לממן את חיזוק הבניין.
ועל כן, טוען ד"ר סרנה, כי ממשלת ישראל צריכה למצוא דרכים כלכליות למימון חיזוק המבנים בכל איזורי הארץ, ולא רק בערי הביקוש, שממילא, הסיכון להריסת מבנים בשטחן כתוצאה מרעידת אדמה מופחת.
נזכיר גם, כי בפברואר אשתקד (2004) הורגשה רעידת אדמה משמעותית ברחבי הארץ בשע ה10:00 בבוקר. מדובר היה ברעידת אדמה קשה יחסית לאיזורינו ברמה של 5 בסולם ריכטר. בערי המרכז ובהרי הצפון דווחו על היקף רעידות נרחב של מבנים - שהורגשו בעיקר במבנים רבי קומות ובאיזורים הרריים.