מו"מ להצלת עובדי כיתן; התמ"ת דורש מהאוצר 30 מיליון שקל
בהנחיית שר התמ"ת, שלום שמחון, נערך משרד התמ"ת לסייע למפעל כיתן בדימונה וזאת לאור הערכה כי המפעל לא יוכל להמשיך לפעול לאורך זמן. מרכז ההשקעות במשרד התמ"ת מנהל מגעים מתקדמים עם חברה במרכז הארץ מתחום הטקסטיל להעתקת פעילותה לדימונה. על פי הסיכום המפעל יעסיק כ-250 עובדים ויקלוט את מרבית מפוטרי כיתן. עלות העתקת המפעל מסתכמת בכ-30 מיליון שקלים. משרד התמ"ת פנה למשרד האוצר לקבלת תקציב מידי לטובת העתקת המפעל.
מוקדם יותר היום נודע שחברת כיתן מקבוצת כלל תעשיות תסגור את פעילות הייצור בישראל. אסתר אלדן, מנכ"לית כיתן, אמרה כי פעילות הייצור במפעל בדימונה תופסק בסוף החודש. ראוי לציין שלפני כחצי שנה נרכשה כלל תעשיות מקבוצת אי.די.בי על ידי לן בלווטניק. תהליך הסגירה של החברה החל לפני הרכישה ובוצע בהדרגה בשנה האחרונה.
על רקע סגירת המפעל הותיק הסביר אייל ינאי מנכ"ל משותף בחברת המידע העסקי BDI שמדובר בהמשך המגמה של צמצום ייצור הטקסטיל בארץ. לדבריו, "ענף הטקסטיל בישראל מתמודד בשנים האחרונות עם מתחרים אטרקטיביים יותר במזרח, וגם בארצות השכנות כגון ירדן ומצרים על רקע עלויות ייצור גבוהות יותר בארץ. מלבד עלויות השכר הגבוהות באופן משמעותי, ישנן תשומות כמו חשמל שמחירו בישראל התייקר בשנה האחרונה גם באופן יחסי לעולם. בעוד שהצפי שמחקר והפיתוח בענף יישאר בארץ, המגמה של מעבר הייצור עצמו לחו"ל לא עומד להשתנות כיוון שזו מגמה ארוכת טווח".
מסקירה שערכה BDI עולה שחלה צניחה בערך יצוא מוצרי טקסטיל מישראל אשתקד. סך הייצוא הסתכם בכ- 717.7 מיליוני דולרים, קיטון של כ- 8% ביחס לשנת 2010.
- 1.אנונימי 03/12/2012 05:53הגב לתגובה זוחבל על ה 30 מיליון שעוד תעשיין יחלוב את המדיה, קחו רק 20 מליון וחלקו ל 40 המפוטרים והם יהפכו למאושרים ביותר.