נציג האצ'יסון: "צריך לתקן מן היסוד את המערך הפיננסי של סקיילקס"

דן אלדר, נציג האצ'יסון בישראל דיבר בשיחת עיתונאים. "אין לנו כוונה לאלץ מישהו למכור לנו את האג"ח. אם המחזיקים לא ייענו - לא תהיה עסקה"
תומר קורנפלד |

חברת האצ'יסון המיוצגת בישראל על ידי דן אלדר ועמיקם כהן ערכה היום (ג') שיחת עיתונאים לאחר הדיווח הרשמי על העסקה שנחתמה על פיה תרכוש 75% ממניות סקיילקס תמורת 125 מיליון דולר, דבר אשר יציב את החברה כבעלת שליטה בפרטנר.

"המבנה של העסקה נובע מהצורך לתקן מן היסוד את המערך הפיננסי שבאמצעותה מוחזקת חברת פרטנר", אמר אלדר. "הדרך שבה אנחנו חושבים שנכון ורואי לעשות את העסקה הזאת הוא באמצעות מצב שבו כל אחד מבעלי העניין יתרום את חלקו להצלחה של הייצוב הפיננסי של המערכת הזאת".

במסגרת העסקה האצ'יסון צפויה לפרסם הצעת רכש למחצית מסך האג"ח במחיר המגלם תספורת של כ-31% למחצית מסך החוב. אלדר דוחה את הביקורת כלפי המהלך וטוען כי "אין לנו שום כוונה לאלץ מישהו למכור את האג"ח. יחד עם זאת, אנחנו חושבים שהפרמיה שהצענו מעל מחיר השוק צריכה להוות תמריץ כדי לשקול את קבלת ההצעה. משמעות אי קבלת הצעת הרכש הוא שלא תהיה עסקה".

אלדר דיבר על חזרתה של האצ'יסון לישראל לאחר שיצאה ממנה לפני מספר שנים. "האמירה שיצאנו מישראל לפני מספר שנים אינה נכונה. גם אחרי שמכרנו את פרטנר המשכנו לפעול בישראל והיום אנחנו עוסקים בבנייה של אחד ממתקני ההתפלה הגדולים בעולם יחד עם השותף הישראלי שלנו. האצ'יסון אוהבת לעשות עסקים בישראל והיא חושבת שהסביבה מייצרה הזדמנויות בהרבה שווקים. אנחנו ניצלנו את ההזדמנות לחזור בחזרה אל שוק התקשורת".

באשר ללוחות הזמנים להשלמת העסקה סירב אלדר להתייחס. "העסקה תתממש בקצב מהיר ככל שזה קשור בצדדים. מאחר והאצ'יסון החזיקה ברישיון למתן שירותי סלולר במשך 10 שנים, הדבר יקל על הבדיקות הנדרשות על ידי משרד התקשורת כדי להעניק לנו שוב את הרישיון".

בתגובה לשאלת כתב Bizportal הבהיר אלדר שהשלמת העסקה כפופה בהיענות של 50% ממחזיקי החוב של סקיילקס בכללותו ולא בהיענות של מחזיקי אג"ח של כל סדרה בנפרד. לדבריו, אין בכוונת האצ'יסון לבצע סיבוב בקרב הגופים המוסדיים, אך עם זאת מי שירצה לדון עם האצ'יסון יוכל לעשות כן.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה