
צביקה שווימר: "אנחנו לא החברה שהיינו לפני שנתיים, אנחנו נוגעים בכל תחומי החיים"
אלקטרה צריכה נמצאת בתנופה בשנתיים האחרונות. ההתאוששות של קרפור היא אומנם הבולטת ביותר, אבל מעבר לזה הפכה אלקטרה צריכה לאחד מהקבוצות הקמעונאיות הגדולות במשק - בתחום קמעונאות החשמל עם מחסני חשמל ושקם אלקטריק, ובתחום האופנה והפנאי עם אדידס, קולומביה, אאוטסיידרס, שבילים, בורדרליין ועוד. לאחרונה סגרה החברה את פעילות הייצור שלה שהתמקדה בעיקר במזגנים, בין היתר בגלל התחרות הסינית שהפכה את השוק לקשוח בהרבה עבור שחקנים מקומיים, ובכך הפכה לחברה שכל כולה קמעונאות.
"אנחנו עושים מהפך אמיתי, מחברת תעשייה לחברת צריכה", אומר בשיחה עם ביזפורטל צביקה שווימר, מנכ"ל אלקטרה צריכה, כשהוא מתאר את אחד מהשינויים הדרמטיים ביותר שהחברה חוותה בשנים האחרונות.
"ברבעון האחרון סגרנו את המפעל. אין יכולת לייצר בישראל מזגנים בצורה רווחית כשמחירי השוק יורדים והסינים משיגים קפיצת מדרגה משמעותית בטכנולוגיות ייצור ורובוטיקה. זה לא רק לא כלכלי, זה פשוט לא תחרותי". את מקומו של הייצור המסורתי תופסת כיום פעילות קמעונאית עם מחסני
חשמל ושקם אלקטריק, ופעילות ספורט ואופנה שכוללת את אדידס, קולומביה שבילים ועוד. "הפכנו לענקית קמעונאות שנוגעת בכל תחומי החיים, מזון, חשמל, אופנה וספורט", הוא אומר. "עם זינוק ברווח הנקי, שיפור בכל המגזרים, וקרפור שמובילה את הצמיחה, זו לא אותה חברה שהיינו לפני
שנתיים".
אלקטרה צריכה הפכה לענקית קמעונאות
שווימר מצביע על התפתחויות בשאר מגזרי הפעילות של אלקטרה צריכה, ובראשם תחום
קמעונאות החשמל. לדבריו, "יש שם רווח תפעולי של 4.5%-5%. בשנה שעברה הוא היה גבוה יותר בגלל השפעות זמניות של המלחמה, אבל בטווח הארוך זה האזור. מדובר במגזר שכבר חמש שנים ברציפות צומח במכירות, גם אם הרווחיות מעט נשחקת. צריך לזכור שפתחנו חנויות חדשות שלוקח להן זמן
להתייצב, ושעלייה בשכר המינימום משפיעה ישירות על התפעול".
למרות האתגרים, שווימר מדגיש את היתרון היחסי של הקבוצה: "אנחנו הרשת היחידה שמצליחה לצמוח גם באונליין וגם בחנויות הפיזיות. זה מביא להגדלת נתח שוק וממצב אותנו טוב מול המתחרים. בתחום הזה
יש ירידה של כ-1% במכירות זהות בשוק כולו בשנת 2025, אז גם לשמור על יציבות זו הצלחה. ברמת האסטרטגיה, אנחנו פשוט עושים עבודה טובה יותר מהמתחרים".
- קרפור נערכת להנפקה בתחילת שנה הבאה לפי שווי של כ-3 מיליארד שקל
- קרפור ממשיכה לצמוח: הרווח זינק ל-42 מיליון שקל
גם במגזר הספורט והפנאי נרשמת תמונה חיובית. "התחום הזה גדל מרבעון לרבעון. אנחנו רואים צמיחה של 10% במכירות זהות, נתון חריג בנוף המקומי. אדידס למשל כבר לא נופלת מהמותגים הגדולים האחרים בשוק. זה מראה את הכוח שלנו במותגים, ונותן ביטחון להמשיך ולהשקיע", הוא אומר. גם קולומביה ממשיכה להפתיע לטובה: "הנתונים שלה פנטסטיים. אף רשת אחרת לא הצליחה להציג גידול כזה של 10% במכירות זהות".
ומה לגבי הכנסת מותגים חדשים? שווימר שומר על איזון בין זהירות להזדמנות: "אנחנו שוקדים על דברים משמעותיים שיש להם ערך. כל הזמן בוחנים מה קורה בעולם. כרגע אני לא רואה מותגים חדשים נכנסים כבר ברבעונים הקרובים, אבל אם נמצא משהו נכון, נלך עליו. אין ספק שיש עוד לאן לצמוח".
קרפור - מנטל לנכס גדול בקבוצה
קרפור, שעברה מהפך דרמטי מהפסד של עשרות מיליונים לרווח תפעולי של מעל 6%, הפכה למנוע הצמיחה המרכזי של הקבוצה. מנכ"ל קרפור ישראל, מיכאל לובושיץ, מוסיף: "כל מה שהבטחנו - קיימנו. קרפור הפכה למותג הבינלאומי הגדול בישראל, לא רק בגודל, אלא גם באהבת הציבור. אנחנו מחזיקים בנתח שוק הולך וגדל, מבוסס על מותג פרטי חזק שמביא רווחיות גבוהה יותר, והתזרים העודף שלנו ברבעון הראשון עמד על 68 מיליון שקל, נתון משמעותי במונחי ענף".
- "אפשר להרוויח בביטוח רכב ועדיין להיות הוגנים"
- "סופרין לא בונה על שוק שיעלה - כל פרויקט חייב לעמוד על הרגליים כבר היום"
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
לדבריו, "הרווח צפוי לגדול ב-20% עד 30% בשנה הבאה.
אם נסתכל על מכפילי שוק של חברות דומות, בהערכה גסה כל חצי אחוז נוסף ברווחיות תפעולית שווה כ-500 מיליון שקל בשווי שוק. כשקרפור מציגה כבר עכשיו רווחיות תפעולית של 6% וצמיחה עקבית, זה מדבר בעד עצמו".
שווימר מזכיר גם את הנדל"ן של החברה כקלף אפשרי נוסף לחיזוק המאזן: "יש לנו שני נכסי נדל"ן גדולים בראשון לציון ובאשקלון, בשווי כולל של 700-800 מיליון שקל. אין לנו לחץ לממש, אבל זו אופציה זמינה. אם אמכור, אפילו חלקית, אפשר יהיה למחוק את החוב. כרגע אני משלם כ-60 מיליון שקל ברבעון על מימון, אפשר לפתור את זה בקלות עם החלטה נכונה".
- 1.אנונימי 28/05/2025 22:08הגב לתגובה זוהוא לא באמת מאמין לקישקושים שלו.התנהלות מתנשאת נמוכה מזלזלת.קארפור זו נפילה. זה נטל עליו ועלינו הצרכנים. יקר נמוך לא מאורגן לא מנוהל.זו בושה למותג.