עמית הררי מנכל יוניטרוניקס
צילום: יחצ

דוחות חלשים ליוניטרוניקס - הרווח נחתך

רבעון ראשון חלש לחברת האוטומציה בשליטת קרן פימי: ירידה של 26% בהכנסות, הרווח נחתך בחצי, והחברה מתמודדת עם חוסר ודאות סביב המכסים האמריקאיים

תמיר חכמוף |

חברת יוניטרוניקס יוניטרוניקס 0.97%  , שבשליטת קרן פימי, פרסמה אתמול את הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של 2025, שהציגו ירידה בשורת ההכנסות והרווח. 


החברה דיווחה על הכנסות של כ-40.3 מיליון שקל בלבד, ירידה של כ-26% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. גם הרווח התפעולי ירד לכ-8.1 מיליון שקל לעומת 13.5 מיליון ברבעון המקביל, והרווח הנקי נחתך כמעט בחצי, מ־12 מיליון ל־6.4 מיליון שקל.


את הירידה בהכנסות מסבירה החברה בשל המשך שימוש במלאי שהצטבר אצל חלק מהלקוחות באירופה, וכן בשל חוסר הוודאות בארה"ב לקראת סוף רבעון הדיווח בנוגע לתוכנית המכסים האמריקאית. עם זאת, גם המרווח הגולמי רשם שחיקה קלה.


החברה מציינת כי מדיניות המכסים הכניסה חוסר וודאות. בחודש אפריל ,2025 הודיע הממשל האמריקאי על הטלת מכסים על סחורות המיובאות לארצות הברית ממדינות שונות בעולם, ובכללן ישראל, שינוי בעל השלכות רוחביות על הכלכלה העולמית ועל הכלכלה בישראל. עם זאת, נכון למועד זה קיים חוסר וודאות רב לגבי מדיניות המכסים החדשה. לאור העובדה כי חלק מהכנסות החברה נובע מייצוא לארצות הברית, החברה בוחנת את ההשפעות הפוטנציאליות של העלאת המכסים על פעילותה ואף החלה בביצוע פעולות לצמצום ההשפעות, אולם בשלב זה אינה יכולה להעריך את ההשלכות על תוצאותיה.


החברה השכילה לצמצם בהוצאות מכירה ושיווק ורשמה קיטון בהוצאות מכירה ושיווק בסך כ-1.8 מליון שקל בעיקר כתוצאה מירידה בהוצאות שכר משתנות ועלויות משתנות אחרות, אך הוצאות הנהלה וכלליות עלו לעומת התקופה המקבילה.


למרות התוצאות החלשות, החברה הודיעה על חלוקת דיבידנד של 21 מיליון שקל, מהלך שיכול להתפרש כסימן לביטחון מצד ההנהלה בתזרים העתידי או כהעדפה של חלוקת רווחים על פני השקעה בצמיחה. מאז 2021 חילקה החברה דיבידנדים בהיקף כולל של כ-137 מיליון שקל.


עמית הררי, מנכ"ל יוניטרוניקס: "במהלך הרבעון הראשון ראינו גידול בביקושים מצד לקוחותינו באירופה לצד המשך הביקושים החזקים מצד לקוחותינו בארה"ב, מגמות אשר הואטו לקראת סוף הרבעון בעקבות חוסר הוודאות על רקע תוכנית המכסים של ארה"ב, ולהערכתנו אמורות לחזור ולגדול עם התייצבות תנאי הסחר העולמיים. יחד עם זאת, ברבעון הראשון השנה שמרנו על היקף הפעילות מול לקוחותינו בהשוואה לרבעון הקודם, לצד המשך זכייה בלקוחות חדשים בעיקר במכירות ישירות. אנחנו מסכמים רבעון נוסף של שמירה על רווחיות גבוהה על אף האתגרים. אנו ממשיכים להגדיל את בסיס לקוחותינו לצד הרחבת קווי המוצרים השונים, תוך שימת דגש לטרנדים ומגמות בשוק."

קיראו עוד ב"שוק ההון"



יוניטרוניקס חתמה את 2024 עם ירידה של כ־9% בהכנסות שהסתכמו בכ-192 מיליון שקלים, בין היתר בשל שימוש במלאים שהצטברו אצל לקוחות בתקופת המחסור ברכיבים אלקטרוניים. הרווח הגולמי ירד, אך נשמר ברמה גבוהה יחסית של 51%, והרווח הנקי דווקא רשם עלייה קלה ל-43.7 מיליון שקלים, בעיקר בזכות ירידה בהוצאות מימון והשליטה בעלויות. עם זאת, הירידה החדה בצבר ההזמנות, מ-64 מיליון שקלים בתחילת השנה לכ-1.5 מיליון בלבד ברבעון הרביעי, העיבה על התמונה הכללית והעידה על האטה בפעילות.


החברה הסבירה את ירידת הצבר כחזרה לדפוסי הזמנה מיידיים מצד הלקוחות, לאחר תום משבר הרכיבים, אך מודל כזה עשוי להקשות על שמירה על רציפות תפעולית ועל ודאות בהכנסות. נכון לפברואר 2025, נרשמה התאוששות מסוימת בצבר ההזמנות ל־27.8 מיליון שקל, אך נותרת השאלה האם מדובר במגמה או בתיקון נקודתי.



מוקדם יותר השנה שאלנו כאן מה קורה עם ההזמנות של החברה? יוניטרוניקס מציגה רווחיות גבוהה - אבל מה קורה עם ההזמנות?


מניית יוניטרוניקס איבדה כ-30% בשנה האחרונה, וכיום היא נסחרת לפי שווי של כ-370 מיליון שקלים. למרות שמכפיל הרווח הנוכחי ל-12 החודשים האחרונים חד ספרתי, המכפיל המייצג לפי הרבעון האחרון כבר מזנק לרמה של 14.4. 

החברה פועלת בשוק תחרותי הנשלט בידי שחקנים גלובליים כמו סימנס, שניידר ו־ABB. יוניטרוניקס אמנם נהנית מפיזור לקוחות רחב, אך בהיעדר לקוחות אסטרטגיים גדולים ובשוק רווי, היא תידרש להוכיח שהיא מסוגלת לצמוח ולשמור על נתח שוק מבלי להישחק.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה