ישי דוידי פימי (שלומי יוסף)
צילום: ישי דוידי פימי (שלומי יוסף)

אקזיט נוסף לפימי - מוכרת את השליטה ביוניטרוניקס לחברת AMBER ההודית

קרן פימי נפרדת מהשקעתה ביוניטרוניקס ומוכרת את השליטה ל-Amber ההודית לפי שווי של 390 מיליון שקל, פרמיה של כ-15% על המחיר האחרון בשוק

תמיר חכמוף |

קרן פימי השלימה את מימוש ההשקעה ביוניטרוניקס יוניטרוניקס 1.84%  לאחר שמכרה את יתרת החזקותיה (31.4%) בחברה לקבוצת Amber Enterprises ההודית, תמורת כ-122 מיליון שקלים. במקביל, גם מייסד החברה חיים שני מכר כ-9% נוספים תמורת כ-35 מיליון שקלים, כך שבסך הכול רוכשת Amber כ-40.2% ממניות החברה, בעסקה כוללת של 157 מיליון שקל, והופכת לבעלת השליטה החדשה.

עבור פימי מדובר באקזיט מוצלח במיוחד, כאשר הקרן מימשה רווח מצטבר של כ-200 מיליון שקל, פי 4.8 על ההשקעה שביצעה ב-2016, אז רכשה את השליטה ביוניטרוניקס מחיים שני.

רק לפני חצי שנה, בפברואר, פימי כבר מימשה נתח של 18% מהחברה לקבוצת משקיעים בהובלת מור תמורת כ-100 מיליון שקל, ובכך הכשירה את הקרקע למכירת גרעין השליטה הנוכחית.

מחשבון פנסיה - כמה כסף יהיה לך בפרישה

הפקדה: 2,590 ש"ח

המחשבון מבוסס על הנחות שמרניות: אינפלציה 2.5%, עליית שכר 3%

בדיקת ביזפורטל: הפתעה לחוסכים לפנסיה - מיליוני שקלים בפנסיה וקצבה מספקת

Amber Enterprises היא קבוצת תעשייה הודית בשווי שוק של כ-3 מיליארד דולר, המתמקדת בפתרונות הנדסה חכמים בשלוש חטיבות: אלקטרוניקה, מוצרי צריכה וניידות. הרכישה נעשתה דרך חטיבת האלקטרוניקה Iljin Electronics, שמספקת בין היתר רכיבי PCB לשווקים ביטחוניים, תעשייתיים ואזרחיים. זהו המהלך הראשון של Amber לרכישת פעילות מחוץ להודו.

יוניטרוניקס היא חברת אוטומציה תעשייתית המפתחת מערכות שמאפשרות למכונות במפעלים לפעול בצורה חכמה ואוטומטית. המוצרים המרכזיים שלה כוללים בקרים מתוכנתים (PLC), מחשבים קטנים שמותקנים על מכונות ומבצעים פעולות לפי הוראות שנקבעו מראש, כמו הפעלת מנועים, שליטה בפסי ייצור או ניטור חיישנים. רוב הבקרים כוללים גם מסך מגע (HMI) המאפשר לעובדים לשלוט במכונה ולפקח עליה בקלות. בנוסף, החברה מציעה מערכות הינע ושירותי ענן לניהול תחזוקה ונתונים מרחוק, כל אלה מאפשרים למפעלי תעשייה להפוך ליעילים וחכמים יותר.

יו"ר יוניטרוניקס חיים שני, שיישאר עם החזקה של כ-4.8% בחברה, מסר: "השותפות עם קבוצת Amber ו-ILJIN Electronics מהווה רגע משמעותי בהתפתחותה של יוניטרוניקס. מדובר בחיבור אסטרטגי בין מומחיות טכנולוגית מובילה בקנה מידה גלובלי, ניסיון של עשרות שנים בפתרונות אוטומציה ובקרה, תוכנה ותעשייה – לבין גוף תעשייתי מוביל, עם נוכחות משמעותית בשווקים מתפתחים וגישה לשווקים צומחים באסיה ובפרט בהודו, דרום קוריאה ויפן. יחד נוכל לייצר סינרגיה אמיתית, להרחיב את נוכחותנו בשווקים קיימים באירופה ובאמריקה במגזרים תעשייתיים חדשים, ולחדור לשווקים חדשים עם ערך מוסף גבוה. אני מאמין ששיתוף הפעולה הזה מחזק את מעמדנו כחברה ישראלית עם DNA טכנולוגי גלובלי, ומבטא את הפוטנציאל הטמון בשיתופי פעולה בין ישראל להודו – בשוק, בטכנולוגיה ובאנשים."

המוסדיים רכשו בשערים גבוהים יותר

בעוד פימי מבצעת את המכירה ברווח נאה, לא כולם רואים רווח על ההשקעה שלהם בחברה. בפברואר 2024 מכרה קרן פימי 18% ממניות החברה לקבוצת משקיעים מוסדיים בהובלת מור, לצד מכירת 7% נוספים בידי היו"ר חיים שני. המניות נמכרו אז לפי מחיר של 28.6 שקלים למניה, נמוך בכ-10% ממחיר השוק דאז, אך גבוה משמעותית ממחיר העסקה הנוכחית, שמשקף שווי חברה של כ-335 מיליון שקל, כלומר כ-23.8 שקלים למניה בלבד.

קיראו עוד ב"שוק ההון"

שווי העסקה משקף פרמיה של כ-15% על מחיר המניה בשוק, אך עדיין נמוך מהשווי לפיו רכשו המוסדיים את מניותיהם לפני כשנה וחצי. עם זאת, עבור אמבר מדובר במהלך אסטרטגי ראשון מחוץ להודו, ולפימי זו המכירה הראשונה לגוף זר לאחר תקופה ממושכת שבה מימשה בעיקר לגופים מוסדיים מקומיים.

במילים אחרות, תוך כשנה וחצי איבדו המוסדיים כ-17% משווי ההשקעה, בזמן שפימי מימשה את חלקה האחרון בהנחה של על השווי שרכשו המוסדיים בעבר. נציין כי במסגרת אותה עסקה התחייבו פימי ושני שלא למכור מניות נוספות במשך תשעה חודשים, התחייבות שפגה לקראת סוף 2024 ואפשרה את המימוש הנוכחי.

הירידה החדה בשווי מיוחסת לתוצאות העסקיות החלשות של יוניטרוניקס. ב-2024 ירדו ההכנסות בכ-9%, והחברה סיימה את השנה עם צניחה חדה בצבר ההזמנות. ברבעון הראשון של 2025 נמשכה המגמה השלילית, עם ירידה של 26% בהכנסות ונפילה של כמעט 50% ברווח הנקי. הציפייה לשיפור בתנאי הסחר העולמיים טרם התגשמה, והמניה איבדה כ-30% מערכה בשנה האחרונה ורושמת תשואה שלילית מתחילת השנה בעוד השוק פורח.

הרווח הנקי של החברה עמד על 6.1 מיליון שקל בלבד ברבעון הראשון, קרי קצב של 24.4 מיליון שקל בשנה. מכפיל הרווח על קצב הרבעון הראשון עומד באזור 13.5 נכון לבוקר זה, לפי שווי חברה של 335 מיליון שקל. המניה כאמור הציגה תשואה שלילית של כ-32% ב-12 החודשים האחרונים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה