
חברות הביטוח מזנקות עם השווקים: מדד ת"א ביטוח עולה ב-3%
התחזקות הסנטימנט הגלובלי והאופטימיות בנוגע להסדרה בין ארה"ב לסין דוחפים את שוק ההון למעלה - מדד ת"א ביטוח מזנק, וענף הביטוח ממשיך להראות את העוצמה שאפיינה אותו בשנה החולפת
שוק ההון העולמי מאותת על חזרה לשגרה, לפחות זמנית, על רקע האופטימיות המחודשת לפתרון אפשרי במלחמת הסחר בין ארה"ב לסין, רמות הסיכון הנתפסות יורדות, והשווקים מגיבים בעליות חדות. הבורסה בתל אביב לא נשארת מאחור, כאשר מדד ת"א ביטוח קופץ היום בכ-3% ומוביל את
המגמה החיובית. מניות הביטוח, שנחשבות למעין "אופציה" על השוק בישראל בשל חשיפתן להשקעות בשוקי המניות והאג"ח, מגיבות בעוצמה. בשוק רואים בהתאוששות המדדים, ובמיוחד בוול סטריט, גורם שיכול להטות מחדש את הכף לטובת רווחי השקעה של חברות הביטוח, לאחר תקופה של חוסר ודאות.
בראש טבלת העליות נמצאת היום חברת ווישור גלובלטק, עם קפיצה חדה של 4% במסחר. מיד אחריה בולטת כלל ביטוח, עם עלייה של 3.5%, מנורה, איילון והפניקס מוסיפות כ-3%. הראל ומגדל ביטוח קופצות בכ-2.5%. מרבית חברות הביטוח הישראליות נהנות מתשואות חיוביות מתחילת השנה, ובראשן איילון עם זינוק של 53% מתחילת השנה, איידיאיי ביטוח עם 45%, ליברה הוסיפה 36% מתחילת השנה, הפניקס עם תשואה די דומה של 35%. מנורה, הראל, וכלל עם תשואות של 28%, 20%, ו-16% בהתאמה.
לצד העליות היומיות, כניסתן הקרובה
של כלל עסקי ביטוח ומנורה מבטחים למדד הדגל, ת"א 35, מהווה ציון דרך משמעותי עבור הסקטור. השינוי, שייכנס לתוקף בתחילת חודש מאי, מבטא את התחזקותן של החברות בשוק, אך חשוב לא פחות, הוא צפוי להגדיל את היקפי ההשקעה בהן מצד קרנות מחקות ועוקבות המנהלות מיליארדי שקלים.
כלל הגיעה לשווי שוק של 7.86 מיליארד שקל, מנורה טיפסה לשווי של 11.78 מיליארד שקל, בהמשך לעלייה של כמעט 69% אשתקד. הדוחות האחרונים מחזקים את המגמה: מנורה דיווחה על רווח
רבעוני של 422 מיליון שקל ותשואה להון של 26%, וכלל הציגה רווח כולל שעלה פי שלושה ותחזית תשואה להון של 12%-15% עד שנת 2027.
הדוחות של
חברות הביטוח הראו ביצועי שיא עם תשואות גבוהות על ההון, כזכור מדד הביטוח זינק בשנה שעברה בכ-65%, בין היתר בזכות רווחי השקעה נאים על רקע שוקי הון חזקים, שהגיעו לאחר המלחמה. כעת, עם כניסתו לתוקף של תקן IFRS 17 השנה, הענף נמצא בתחילתה של תקופה חדשה, שתאפשר להבחין
בצורה טובה יותר בין הרווחים מפעילות הביטוח השוטפת לבין אלו שמקורם בהשקעות בשוק ההון. התקן צפוי להעניק למשקיעים תמונה שקופה יותר של הרווחיות האמיתית בענף, ולהפחית את הקושי בהבנת הדוחות הכספיים, תהליך שיכול לחזק עוד יותר את האמון בחברות ולהשפיע על תמחורן בשוק.
- מניות הביטוח הרפואי בארה"ב מזנקות - הנה הסיבה
- הפניקס דוחפת את מניות הביטוח קדימה; מדד הביטוח קופץ ב-2.5%
מעבר לרגיעה בזירה הבינלאומית, גם המגמה המקומית תומכת בעליות. הירידה בתשואות האג"ח הארוכות והציפייה להורדות ריבית במהלך השנה, גם מעודדות את השוק. חברות הביטוח, שמנהלות נכסים בהיקפים של מאות מיליארדי שקלים, מושפעות באופן ישיר מהתנודתיות בשוקי ההון, הן בצד הנכסים והן בצד ההתחייבויות.
הצהרת טראמפ כי לא יפגע בעצמאות הפדרל ריזרב, יחד עם סימנים ראשונים לדיאלוג מחודש מול סין, הוסיפו לאופטימיות בשווקים, והחוזים העתידיים בארה"ב מגיבים בהתאם. בהנחה שהרגיעה הנוכחית תימשך, מניות הביטוח צפויות להמשיך ולבלוט גם בתקופה הקרובה.
עם זאת, חשוב לזכור: מדובר בשוק שעדיין מתנהל תחת תנאים גיאופוליטיים עדינים, וכל שינוי חד עשוי להחזיר במהירות את הסנטימנט השלילי. נכון לעכשיו, המשקיעים נהנים מהרוח הגבית, וממשיכים להזרים הון לענף הביטוח.
- 1.אנונימי 23/04/2025 16:09הגב לתגובה זומי שישקיע בשוק בישראל שיקח בחשבון שהוא מכף רגל עד הראש שוק מווסת. רולטה באבואבואה. כולם ראו איך החזיקו שוק כמו תמיד.