מלחמת גורדי השחקים: תופעה - הערים בסין מתחרות מי תקים את המגדל הגבוה במדינה
הערים הגדולות בסין מנהלות קרב איתנים כדי לזכות בתואר היוקרתי כעיר בעלת המגדל הגבוה ביותר במדינה ב-2014 צפוי לקום בעיר ווהאן (Wuhan), הנמצאת כ-900 קילומטר מערבית לשנחאי, המגדל השני בגובהו בעולם אשר יתנשא לגובה של 636 מטר.
לפי התכנון המקורי, המגדל הקרוי Green Land Center , היה אמור להתנשא לגובה של 606 מטר. עם הגבהתו צפוי המגדל לעקוף את ה-Shanghai Tower המוקם בימים אלו בשנגחאי ועתיד להתנשא לגובה של 632 מטר. שני המגדלים צפויים להיות מושלמים בשנת 2014.
כ-53% מגורדי השחקים הנבנים כיום מוצאם בסין, זאת לעומת 44% אשתקד, כך מדווח מכון המחקר של ברקליס קפיטל. עד 2017 צפויים לקום ברחבי המדינה 141 גורדי שחקים, גידול של 88% בהשוואה למספר גורדי השחקים הנוכחי העומד על 75. יצוין כי המגדל יהיה נמוך ב-192 מטר מגובהו של הבורג' קאליפה בדובאי, המתנשא לגובה של 828 מטר וכולל 160 קומות שהושלם בשנת 2010.
"תמיד הייתה תחרות קשה בקרב הערים בסין אחר מי תמשוך השקעות גדולות יותר ותרשום צמיחה כלכלית מהירה יותר, אומרים במכון המחקר Savills Property Services (Shanghai). "עד כמה שקשה להתחרות בכוחה הכלכלי של שנחאי, הרבה יותר קל להתחרות במיזמי בנייה פרטניים."
לפי האנליסט אנדרו לורנס, אשר הגה את אינדקס גורדי השחקים (Skyscraper Index), בום בנייה של גורדי שחקים ויומרה להקים את המגדל הגבוה ביותר מנבאים כי התרסקות כלכלית הולכת וקרבה. לדוגמה, כאשר הבורג' דובאי, נחנך בינואר 2010 האמירות דובאי הייתה בעיצומו של משבר נדל"ן שחתך את מחירי הנכסים בלמעלה מ-60%.
לפי לורנס, במהלך 140 השנים האחרונות השקתו של הבניין הגבוה בעולם התרחשה בעיצומו או בראשיתו של משבר כלכלי. "מדובר במחזור לפיו יזמי הפרויקטים הגרנדיוזיים מקבלים אשראי זול בתקופת שגשוג כלכלי במהלכה הבנקים מוכנים לקחת סיכונים גדולים. בנוסף, המדינה המשגשגת משתוקקת להקים את המגה פרויקט כ"גביע" המסמל את ההצלחה הכלכלית. אולם, המציאות המגלומנית מתהפכת במהרה והשוק במדינה עובר למיתון ואף להתרסקות כלכלית לקראת השקת המגדל כעבור מספר שנים".