הדולר המשיך לעלות: "המטבע האמריקני נמצא קרוב לשווי הראוי שלו"

כך אומר רון אייכל, הכלכלן הראשי של מיטב. הדולר היציג נקבע בעליה של 0.9% לרמה של 3.967 שקלים
קובי ישעיהו |

הדולר נסחר היום בתנודתיות גבוהה יחסית מול השקל. לאחר שפתח בהתחזקות של 0.8%, הספיק כבר הדולר לעבור לירידות קלות מול השקל ולאחר מכן שב להתחזק.

הריביות באנגליה ובאירופה נותרו היום, כצפוי, ללא שינוי. באנגליה הותיר ה-BOE את הריבית ברמה של 0.5% ואילו ה-ECB הותיר את גובה הריבית בגוש האירו ברמה של 1%. הבנק המרכזי של אנגליה חזר על מחוייבותו לרכישת אג"ח קונצרניות בהיקף של כ-125 מיליארד ליש"ט אולם נמנע מהתחייבות להרחיב את היקפי הרכישות וההתערבות בשווקים.

בנק ישראל קבע לפני זמן קצר את השער היציב החדש בעליה של 0.9% לרמה של 3.967 שקלים והאירו נקבע בירידה של 0.07% ל-5.59 שקלים. בעולם מתחזק כעת הדולר מול האירו בשיעור של 0.27% ונסחר תמורת 1.4132 דולר לאירו.

בשיחה עם bizportal אומר רון אייכל, הכלכלן הראשי של מיטב, כי "בנק ישראל החל ברכישת המט"ח תחת הסיבה שהוא רוצה להגדיל את היתרות, כשלכולם היה ברור שלא זאת המטרה המרכזית וגם אם כן, הרי שיש גם מטרה חשובה יותר והיא לעזור ליצואנים. אם המטרה היתה להגדיל את היתרות הרי שכעת צריך כבר לעצור".

"הדולר נמצא בתקופה לא טובה לאחרונה. בנק ישראל היה מעדיף לצאת כשהדולר בתנופה בעולם ולא כשהדולר נחלש. בנק ישראל לא צפוי להפסיק בתקופה הקרובה להתערב בשוק, וגם באוצר מבינים את זה, כי יש חשש כבר מסגירה של מפעלים ופגיעה ביצואנים".

מחברת פינוטק נמסר כי אנליסטים מרכזיים מעריכים שנתונים דומים אמורים להתפרסם בימים הקרובים ואזי הצמד אירו-דולר עשוי למצוא את עצמו מבקר ברמות ה-1.40 דולר לאירו בטווח הזמנים הבינוני כשעסקאות מסוג שכזה יכולות למקם עצירת הפסר ב-1.433 , ההתנגדות היומית המשמעותית.

התנודתיות אשר נרשמת בשטר הירוק, על רקע מגמות הסיכון המתשתנות בשוקי ההון בעולם, מחזקת למעשה את הטענה כי המסחר בדולר, לפחות בטווח הקצר מתנהל בהתאם לתפיסתו כמקלט בטוח, או כמטבע הגנתי. משמעותו של דבר הינה, כי סוחרי המט"ח עשויים להמשיך ולהיות עדים לשינויים במסחר בדולר בהתאם לאהבת הסיכון בשווקים, כאשר החמרה במצב הכלכלי עשויה להוות תמיכה למטבע האמריקני, ואילו איתותים חיוביים יותר יביאו להיחלשותו.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה