גידול של 225% בגיוסים בתחום מדעי החיים ב-Q4

130 מיליון דולר גויסו על ידי חברות בתחום, זאת לעומת 40 מיליון דולר ברבעון הרביעי של 2003. סה"כ גויסו ב-2004 286 מיליון דולר לתחום המורכב בעיקר מחברות ביו-טכנולוגיה
אמיר כהן |

תוצאות הרבעון האחרון של 2004 למגזר מדעי החיים בסקר ה- MoneyTree של קסלמן וקסלמן PricewaterhouseCoopers, יחד עם ביצועי העבר, הראו מגמת עלייה בנתח גיוסי ההון של מגזר זה בשנים האחרונות. מנתוני ארגון מדעי החיים בישראל (ILSI) עולה כ- 90% מהחברות בתחום מדעי החיים בישראל עוסקות בביוטכנולוגיה (לרבות פרמצבטיקה) ובציוד ומכשור רפואי.

סקר ה- MoneyTree לרבעון הרביעי של שנת 2004 העלה, כי ברבעון זה נצפתה הרמה הגבוהה ביותר של השקעות בחברות מדעי החיים (אחד המשקיעים בסבב ההשקעה הוא קרן הון סיכון). כ-130 מיליון דולר גויסו ע"י חברות בתחום, גידול של 106% לעומת הרבעון הקודם (63 מיליון דולר) וחל זינוק מרשים של כ-225% לעומת הרבעון המקביל אשתקד (40 מיליון דולר). בכך סיים מגזר מדעי החיים שנה מוצלחת עם גיוס שיא של 286 מיליון דולר.

לדברי רו"ח קלאודיו ירזה, שותף בכיר ומנהל תחום מדעי החיים בקסלמן וקסלמן PwC, צפי ההשקעות בתעשיית מדעי החיים בשנת 2005 עומד על כ- 200 עד 250 מיליון דולר, המהווה קיטון יחסית לשנת 2004 אך עדיין גבוה מהממוצע של שלוש השנים האחרונות. עם זאת, ישנן שתי מגמות המסתמנות כבר עתה ועשויות להשפיע באופן חיובי על תחזית זאת: העניין ההולך וגובר של משקיעים זרים בתעשייה המקומית וגיוסי כספים לקרנות הון סיכון מקומיות (בעיקר גיוסי המשך). חשוב לזכור, עם זאת, כי בשל אופי התעשייה, מספר מצומצם של גיוסים גדולים עשויים להשפיע במידה ניכרת על היקף הגיוסים הכולל. ירזה מוסיף, כי מסתמנת גם מגמה חיובית של הזרמת כספים לתעשייה מעבר להשקעותיהן של קרנות ההון סיכון, הנעשית באמצעות גיוסים בשוק ההון ועסקאות מיזוג ורכישה (M&A's).

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה