ועדת המדרוג קיבלה את אישור רשם העמותות; PANET שוקלים הצטרפות
ועדת מדרוג לאינטרנט קיבלה בשבוע האחרון את אישור רשם העמותות ונרשמה רשמית כעמותה לטובת תחילת פעילותה. העמותה ממשיכה בימים אלו במהלכי גיוס הכספים בטרם תחל המדידה. הוועדה שראשיה הצהירו באוגוסט השנה כי המדידה הראשונה תחל בעוד כ-3 חודשים ממשיכה להתעכב כתוצאה מעיכובים ביורוקרטיים ועדיין לא השיקה את פעילותה, 4 חודשים אחרי, על סף הכניסה לשנה החדשה.
עם השלמת כניסתו של ד"ר זקי רכיב לקבוצת מעריב נתנו באתר nrg של עיתון מעריב את אישורם הסופי להצטרפות לרשימת האתרים הנמדדים. 2 האתרים הגדולים בישראל וואלה ו-ynet עדיין לא שינו מאומה מעמדתם וטרם הצטרפו למהלך המדידה.
במהלך החודשים האחרונים לא נודע על אתרים חדשים שהצטרפו למדידת האינטרנט. גזרה לא פחות חשובה במדידה הם האתרים המגזריים הפועלים בישראל, הרוסיים והערביים. אלו מחזיקים בנתח מהותי של תנועת הגולשים בישראל ומטבע הדברים חשיבותם למפרסמים ולועדת המדרוג גבוהה מאוד. לאייס נודע כי האתר הערבי המוביל - PANET אשר לפי ההערכות השונות נהנה מטראפיק יומי של בין 800,000 ל-1,000,000 גולשים שוקל את הצטרפותו למדידה.
דובר PANET, דני לוי מ'דני לוי תקשורת' המשמש כנציג האתר מול הוועדה אומר לאייס: "מדידת האינטרנט היא יוזמה מבורכת. המגמה ב-PANET היא חיובית ולבינתיים השתתפנו ב-3 כינוסים של הוועדה. האתר שוקל כעת את הצטרפותו לתהליך המדידה".
ככל הנראה, הסיבה המעכבת את PANET מלהצטרף למדידה היא אותה הסיבה הכספית שבה נתלים וואלה ו-ynet. על-פי מבנה הפעילות של ועדת המדרוג, האתרים אמורים להעביר לעמותה תשלום חודשי בהתאם לסדר הגודל של תנועת הגולשים באתר. בעקבות זאת PANET, וואלה ו-ynet נדרשות להעביר לעמותה מידי חודש סכום של כמה עשרות אלפי שקלים תמורת חברותם בעמותה.
על-פניו נראה כי שלושת האתרים (אפשר להניח כך לגבי אתרים נוספים) מחכים למעשה לתחילת המדידה בכדי 'למדוד את הדופק' ולראות כיצד משפיעים הנתונים המתפרסמים על תעשיית האינטרנט והנפשות הפועלות בה. במידה ואכן ירצו האתרים להצטרף למדידה הם יוכלו לעשות זאת במהלך השנה הקרובה, בזמן שהמדידה בעיצומה, מה שכנראה יתרחש בפועל.