החטא ועונשו: לבקשת המדינה עוקלו מניותיו של דודי אפל בחברת נמי נדל"ן
על פי החלטה של לשכת ההוצאה לפועל בירושלים הוטל עיקול על מניותיו של דודי אפל בחברת נמי נדל"ן וזאת על פי בקשת מדינת ישראל שהוגשה באמצעות באמצעות עו"ד חגי אולמן ממשרד יהודה רוה ושות'.
מעוניין לדעת כמה הבית שלך שווה? צפה במחירון הנדל"ן החדש של זזים
המדינה תבעה את דודי אפל בטענה שאפל שלשל לכיסו כספים בתרמית ושלא כדין, תוך הצגת מצגי שווא ובידיעה ברורה שאינו זכאי לקבלם.
בפסק הדין של בית המשפט המחוזי בתל אביב קבעה השופטת רות לבהר שרון כי "בניגוד לטענתו של דודי אפל שטען שאלה תוספות שהוא זכאי לקבלן, הוכח כי מדובר בתוספות להלוואות שהתקבלו לאחר שאפל הטעה את אנשי משרד השיכון, כאשר בחוסר תום לב, הציג את העניין כאילו מדובר ב"עדכונים אינפלציוניים" להלוואות שטרם מומשו.... השתכנעתי שאפל ניצל בערמה רבה, את תמימותם ואת האמון המלא והבלתי מסויג שרחשו לו אנשי משרד השיכון כדי לקבל במרמה סכומים שלא היה זכאי לקבל.... הנני מחייבת את הנתבעים לשלם לתובעת 21.3 מיליון שקל בתוספת ריבית והצמדה כדין מיום ה- 15.03.05 ועד לתשלום בפועל".
בחודש שעבר הגישה המדינה בקשה להמצאת התראת פשיטת הרגל נגד אפל בעקבות פסק דין של בית המשפט המחוזי בתל אביב משנת 2007 המחייב את דודי אפל לשלם למדינה כ- 22 מיליון שקל שעדין לא שולמו. בבקשה נטען כי על פי החלטות ביהמ"ש, לא קיים עיכוב ביצוע לפסק הדין, ובשל אי תשלום החוב הפסוק, מוגשת הבקשה.
בראשית שנות השמונים התקיים שיתוף פעולה מתמשך בין משרד הבינוי והשיכון לבין דודי אפל לצורך סיוע בקידום הפרויקט של פינוי תושבי המעברות בבת-ים, חולון, כפר סבא,באר יעקב, נס ציונה, רמלה. אפל קיבל על עצמו לייצג את המפונים, שייפו את כוחו לקבל בשמם את כל המענקים וההלוואות שהגיעו להם עם פינוי המעברה, כאשר בתמורה הוא מתחייב להעביר אותם לדירה חלופית בבעלותם.
חברת נמי נדל"ן מחזיקה באמצעות מספר חברות, באחוזים מחברת נילי נדל"ן שקיבלה לאחרונה אישור להקמת 12 מגדלים בגבעת שמואל הכוללים סה"כ כ- 710 יח"ד. מדובר בתוכנית שמקדם אפל במהלך ה- 15 השנים האחרונות לאחר שרכש 72 דונם בגבעת שמואל. הזכויות בקרקע שאושרו מאפשרות בנייתן של 710 דירות במקום 270 דירות בתוכנית הראשונית. גורמים בענף הנדל"ן העריכו לאחרונה כי ההכנסות של אפל ממכירת הדירות בפרויקט יגיעו לכ- 1 מיליארד שקל.