
בדרך להוזלה? ישראייר קיבלה רשיון ותטוס יומית לניו יורק החל מפסח 2026
לאחר האישור הסופי מהרגולטור האמריקאי והישראלי, שלוש חברות תעופה ישראליות יתחרו על הקו הרווחי ליעד המרכזי בארצות הברית; האם המחירים ירדו?
ישראיירישראייר גרופ 0.32% קיבלה את כל האישורים הנדרשים, אמריקאיים וישראליים, להפעלת טיסות ישירות לניו יורק ולדריסת רגל לשוק הרווחי ביותר של אל על אל על 0.82% . שרת התחבורה מירי רגב הודיעה רשמית על המהלך, שמציב את ישראייר כחברת התעופה הישראלית השלישית הפעילה בקו האסטרטגי לארצות הברית, אחרי אל על וארקיע. הפעלת הקו צפויה להתחיל סביב אפריל 2026, סמוך לחג הפסח, עם תדירות יומית, כלומר שבע טיסות בשבוע, –מודל הפעלה שמכוון ללקוחות עסקיים ותיירים כאחד.
אישור משרד התחבורה האמריקאי ניתן לישראייר כבר באפריל האחרון. מאז התבצעו דיונים מול רשות התעופה הפדרלית (FAA) ורשות אבטחת התחבורה (TSA) לצד קבלת האישור הסופי מהצד הישראלי, שנדרש להפעלת קו בינלאומי. המהלך הוא תוצאה של חודשים ארוכים של תכנון והיערכות, כולל רכישת ציוד תומך, הטמעת מערכות תפעול, גיוס טייסים וחתירה לאישורי חכירה של מטוסים רחבי גוף. הפוקוס הוא על מתן מענה הולם לביקוש שהולך וגובר, בפרט בתקופה שבה החברות האמריקאיות טרם שבו לפעילות מלאה מול ישראל.
ישראייר
בדרך לארה"ב: תתחרה ראש בראש באל על ובאמריקאיות
שינוי במאזן הכוחות בשוק התעופה, ואולי גם במחירים?
עד תחילת 2024, אל על הייתה השחקנית הישראלית היחידה שהפעילה טיסות ישירות לארצות הברית. עם כניסת ארקיע בפברואר השנה, שהחלה להפעיל שלוש טיסות שבועיות, השוק החל להיפתח לתחרות ממשית. עתה, עם כניסת ישראייר והפעלת טיסה יומית, יעמוד ההיצע הכולל על מספר שיא של טיסות ישירות שמקורן בחברות ישראליות בלבד. המשמעות היא לא רק גידול בהיצע, אלא גם צפי לירידת מחירים, שיפור בשירות ותמריץ לחברות לפתח שיתופי פעולה, חבילות, טיסות המשך ומועדוני לקוחות. וזה עוד לפני חזרתם של החברות הזרות, דלתא, יונייטד ואמריקן, שגם הן הפעילו קווים ישירים לניו יורק.
- ישראייר רוכשת 20% ממועדון כרטיסי האשראי של רמי לוי וישראכרט - לפי שווי של 200 מ' שקל
- בעקבות הלחץ הציבורי: אל על תאפשר החזר בכרטיס, ארקיע וישראייר עדיין לא
הטיסות יתבצעו באמצעות שני מטוסים רחבי גוף מדגם איירבוס A330 שתחכור ישראייר. לשם כך מתכננת החברה
לגייס כ-35 טייסים חדשים. במקביל, היא מתכננת להיכנס גם לפעילות בתחום המטענים, הן באמצעות אותם מטוסי A330 שיכולים לשאת עד כ־10 טון, והן דרך חכירת מטוסי מטען ייעודיים. מהלך זה צפוי למקם את החברה כשחקן משמעותי בקו, ולא כשחקן משני בלבד, ולתרום גם להשפעה אפשרית
על מחירי הובלת המטענים שהיא תגבה.
במהלך חמשת השנים האחרונות, מחירי הטיסות הישירות מתל אביב לניו יורק בתקופת פסח נעו בממוצע בין כ-850 דולר בשנת 2022 , אז השוק עדיין התאושש מהקורונה, ועד כ־1,200 דולר באביב 2025, על רקע ביקושים חזקים והיצע מוגבל של טיסות מצד חברות אמריקאיות. נשאלת השאלה האם בעקבות התחרות המוגברת נראה טיסות זולות יותר ועם שירות טוב יותר?
שאלות ותשובות
מה היתרון של טיסה יומית לעומת תדירות נמוכה יותר?
טיסה יומית מציעה זמינות גבוהה, מאפשרת תכנון גמיש לנסיעות עסקיות ולמשפחות, ומביאה ליתרון תחרותי. היא גם משדרת יציבות ואמינות – דבר חשוב במיוחד בשוק שבו לקוחות מהססים אחרי ביטולים ועיכובים של חברות זרות.
- נמל אילת לקראת סגירה מוחלטת בשל חוב בסך 10 מיליון שקל
- "הסיבה שהנגיד לא הוריד ריבית היא פוליטית, הוא רוצה שהממשלה תקצץ בהוצאות"
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
כיצד ישראייר הצליחה להשיג את האישורים המורכבים?
התהליך כלל קבלת רישיון ממשרד התחבורה האמריקאי (DOT), ולאחר מכן עמידה בדרישות רגולציה של FAA ו־TSA. במקביל, התבצע רישוי מהצד הישראלי הכולל תיאום עם רשות התעופה האזרחית.
כמה חברות ישראליות פועלות כעת בקו ניו יורק?
שלוש: אל על, ארקיע וישראייר. בנוסף, רק חברת יונייטד מבין האמריקאיות חזרה לפעילות בישראל נכון לעכשיו, מה שמגביר את חשיבות הנוכחות המקומית.
איך עשויה להשתנות התמחור בעקבות כניסת ישראייר?
עם עלייה בהיצע ותחרות ישירה, צפויה ירידת מחירים בטווח הארוך. כיום, מחירי כרטיסים נעים סביב 1,200-2,000 דולר. ירידה של 10-20% אפשרית ככל שהקווים יתייצבו והפעילות תתבסס.
האם צפויות השפעות גם על חוויית הנוסע?
בהחלט. לקוחות ירוויחו מתנאים משופרים, כמו בחירת שעות טיסה, תחרות על שירות, מבצעים, חבילות קונקשן ותגמולים. החברות יידרשו להיאבק על הנוסע ולא רק להכתיב לו תנאים.
האם הכניסה של ישראייר משמעותית ברמה העסקית?
מאוד. קו ניו יורק הוא אחד הרווחיים בשוק הבינלאומי של ישראל. הכניסה לקו היא גם איתות למשקיעים ולשותפים עסקיים על יציבות, חזון צמיחה ונכונות להשקעה ארוכת טווח.
מהם האתגרים המרכזיים הצפויים לקראת ההפעלה?
שימור תזרים, עמידה בלוחות זמנים מול גופי הרגולציה, ניהול מערך תחזוקה רחב בארה"ב, וגיוס צוותים מתאימים. גם ניהול ביקושים ושיווק חכם יהוו מפתח להצלחה.
האם ישראייר תיעזר בחברות תעופה זרות לטיסות המשך?
כנראה שכן. צפוי שהחברה תחתום
על הסכמים עם חברות כמו JetBlue לצורך טיסות המשך ליעדים בתוך ארה"ב, מה שיחזק את ההצעה ללקוחות.
- 2.לא תהיה תחרות החברות הישראליות יודעות רק לדפוק את הישראלים. (ל"ת)ערן 16/07/2025 18:39הגב לתגובה זו
- 1.אתם כותבים כאילו ישראייר מפעילה את הטיסות כעת בשעה שהחברה עצמה אומרת שזה בעוד שנה. נחמד לדייק בפרטים (ל"ת)אנונימי 16/07/2025 17:05הגב לתגובה זו