מימין לשמאל: מור לוגסי, ג׳רמי דרייפוס, נועם גז, טלי רוכמן, מאיה יצחקי וטל קידרמימין לשמאל: מור לוגסי, ג׳רמי דרייפוס, נועם גז, טלי רוכמן, מאיה יצחקי וטל קידר

המיזם שמלווה פצועי צה״ל חזרה לשוק העבודה: ״בלי עבודה – השיקום לא שלם״

השבוע הסתיימה תוכנית ״מנצחים איתכם״ המלווה פצועי צה״ל עם רקע במדעי המחש חזרה לשוק העבודה; באגף השיקום ובארגון נכי צה"ל מדגישים כי השנתיים הראשונות שלאחר הפציעה הן קריטיות לשיקום תעסוקתי. ככל שפצוע שוהה יותר זמן בבית – כך קטֵן הסיכוי שלו לחזור לשוק העבודה באופן מותאם ומשמעותי; נועם גז, פצוע צה״ל ואחד מבוגרי הקורס התקבל לעבודה באנבידיה בזכות התוכנית

חיים בן הקון |

השבוע נערך בקמפוס אינטל בפתח תקווה טקס הסיום של תוכנית המנטורינג "מנצחים איתכם" , המלווה פצועי צה"ל בתהליך חזרתם לשוק העבודה, בדגש על תעסוקה בתחום ההייטק. הפרויקט הינו יוזמה של אגף השיקום במשרד הביטחון בשיתוף אינטל וחברות טכנולוגיה נוספות. מדובר בפרויקט פורץ דרך לחיבור בין עולם השיקום לבין שוק העבודה, בדגש על תחומי ההייטק והטכנולוגיה.


הפרויקט, שנולד ביוזמה של מתנדבים מאינטל, הפך תוך זמן קצר למודל ייחודי לשיתוף פעולה בין אגף השיקום במשרד הביטחון, ארגון נכי צה"ל, וחברות טכנולוגיה מובילות בהן אינטל, אנבידיה KLA, Applied Materials, Cardo, Appsflyer, Mobileye ואחרות.


בתוכנית השתתפו מנטורים בכירים מהתעשייה, בהם חמישה מאינטל לבדה.


טלי רוכמן - יוזמת ומובילת פרויקט מנצחים איתכם.ן ומנהלת את ארגון הלוגיסטיקה של אינטל: "הכול התחיל כשהגענו להתנדב בתחילת המלחמה במחלקת השיקום בתל השומר, כשהפצועים המאושפזים במחלקה ראו את החולצות שלנו עם הסמל של אינטל, הם ניגשו וביקשו שנעביר את קורות החיים שלהם. הבנו שיש צורך אמיתי וחסם תעסוקתי משמעותי והחלטנו לתת לזה מענה".


גם ג'רמי דרייפוס, ראש תחום מחקר ופיתוח בתחום ה AI -באינטל ומנטור בתוכנית, סיפר על החוויה האישית שלו: "כמנטור בתוכנית, המשימה שלי היא לעזור לבחור שאני מלווה בכל דרך אפשרית להשתלב בתפקיד שהוא מחפש, אני עוזר לו לחדד איזה סוג תפקידים הוא מחפש, מה הדרך האפקטיבית לחפש עבודה, איך להציג את עצמו בריאיון ולגרום לו להרגיש קצת יותר בנוח – בין היתר דרך ארגון ראיונות דמה עם אנשים בצוות שלי. המוטיבציה שלי היא להחזיר לחבר'ה האלה שלא חושבים פעמיים לשרת ולתת מעצמם. חשוב לי שהם לא יישארו מאחור בגלל התרומה שלהם."


בין המשתתפים שסיימו את התוכנית נמצא נועם גז, שנפצע בזמן שירותי הצבאי ונותר קטוע יד, סיפורו של נועם הפך לסמל ההצלחה של המחזור.


נועם גז: ״הלמידה תמיד הייתה ערך עליון עבורי, ולאחר שנפצעתי הבנתי שעליי להסתגל למציאות החדשה ולהתחיל את הלימודים. לאחר סיום התואר התמודדתי עם תקופה מאתגרת במיוחד של חיפוש עבודה מתמשך ללא הצלחה וזאת למרות שניסיתי למנף כל קשר ונטוורקינג שהיה ברשותי. לשמחתי, מאז שהצטרפתי לתוכנית בפברואר, ובעזרת הכלים המקצועיים שקיבלתי במסגרתה, חוויתי קפיצת מדרגה משמעותית, ולפני זמן קצר התקבלתי לעבודה באנבידיה.״


עופר סנדרוביץ, מנהל צוות אמולציה באינטל חיפה ומנטור בתוכנית, הוסיף: "במסגרת שיתוף פעולה בין אינטל לארגון נכי צה״ל, אני שמח וגאה לקחת חלק בליווי סטודנטים שנפצעו בלחימה, ולעזור להם להשתלב בתעשיית ההייטק ולהביא לידי ביטוי את הכישורים והיכולות שלהם."


באגף השיקום ובארגון נכי צה"ל מדגישים כי השנתיים הראשונות שלאחר הפציעה הן קריטיות לשיקום תעסוקתי. ככל שפצוע שוהה יותר זמן בבית – כך קטֵן הסיכוי שלו לחזור לשוק העבודה באופן מותאם ומשמעותי.

קיראו עוד ב"בארץ"


טלי צוק, אחראית על תכנית המנטורים מנצחים איתכם מטעם ארגון נכי צה״ל: "יש שיקום פיזי, יש שיקום נפשי – אבל בלי עבודה, אין להם סיכוי אמיתי להחלים, המרכיב הכי משמעותי בשיקום הוא תעסוקתי".


מחזור זה התמקד בפצועים עם רקע במדעי המחשב, אך לקראת המחזור הבא שכבר נמצא בשלבי גיבוש, צפויה הרחבה גם לתחומים טכנולוגיים נוספים ואולי גם מעבר להם.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה