UBS - האינפלציה והשקל: אילו מניות ייפגעו ואילו ירוויחו?

האנליסטים מחלקים בדו"ח מיוחד את החברות בישראל ל-3 חלקים - ומסבירים למשקיעים מאילו מניות להיזהר והיכן ניתן למצוא חוף מבטחים
עדי בן ישראל |

השקל מזנק לשיא של כ-11 שנים מול הדולר (עלה בכ-13% מתחילת השנה), האינפלציה ב-12 החודשים שהסתיימו באפריל עומדת על 4.7% ונראה כי התנאים להאטה בצמיחה הכלכלית בשלים. בבית ההשקעות UBS סוקרים היום את התנאים השוררים במשק הישראלי, ומנסים להבין אילו מניות יהנו ואילו ייפגעו.

"אנו מחלקים את החברות בישראל ל-3 חלקים", אומרים האנליסטים. "חברות שיושפעו לרעה מהאינפלציה, חברות שיושפעו לטובה מהאינפלציה וחברות שייפגעו מהתחזקות השקל".

ב-UBS מעריכים כי יותר מ-50% מהחוב של החברות הישראליות הינו צמוד מדד, קרי תלוי מאוד באינפלציה, ולפיכך אינפלציה גבוהה תגביר את הוצאות החברות הללו. "אנו מאמינים כי ההשלכות יופיעו ברבעון השני", מזהירים האנליסטים. "החברות הממונפות - חברות החזקה וחברות נדל"ן - פגיעות ביותר לעליית האינפלציה". האנליסטים מציינים את הבנקים ואת חברות הטלקום כמרוויחות אפשריות מעליית האינפלציה.

ומה באשר לשקל הדוהר? "היחלשות הדולר תזיק לחברות היצוא בגלל שהן מוכרות בדולרים ויש להן הוצאות בשקלים", אומרים האנליסטים. "הסקטור הפגיע ביותר הוא סקטור הטכנולוגיה. אנו מאמינים כי חברות ההיי-טק יבצעו קיצוץ חד בהוצאות ויעדכנו מטה את תחזיות הרווח שלהן".

בין האינפלציה הגבוהה והיחלשות הדולר, האנליסטים בוחרים את כיל כמניה המועדפת עליהם, ואחריה בנק לאומי וסלקום. פרטנר מוזכרת גם היא לחיוב בסקטור הטלקום, ואילו בצד השלילי ממליצים האנליסטים להיזהר ממניות הטכנולוגיה וההחזקות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה