השקל המשיך להיחלש: הדולר היציג עלה ב-0.5% לרמה של 3.461 שקלים
המסחר בשוק המט"ח הישראלי חזר היום לפעילות לאחר חופשת חג העצמאות הקצרה, כאשר השקל נחלש למול המטבעות העיקריים, הדולר והאירו והשלים גם ירידה שבועית. ברקע, הדולר נסחר במגמה מעורבת בשוק המט"ח העולמי, וכן סקירה של בית ההשקעות UBS אשר מזהיר את המשקיעים בישראל כי השקל עומד בפני היחלשות למול הדולר בהמשך השנה.
הדולר נחלש היום מול האירו לאחר שנגיד הבנק המרכזי האירופי, ז'אן קלוד טרישה, אותת אתמול כי אין בכוונתו להוריד את הריבית באירופה, אלא להתמקד בטיפול באינפלציה. דבריו שלחו את האירו לעליות מול הדולר, אולם המטבע האמריקני מתחזק מול הליש"ט.
כלכלני UBS פרסמו סקירה מעודכנת על המשק הישראלי, בה הם טוענים כי הריבית בישראל לא צפויה לרדת עוד, שכן האינפלציה הגבוהה לא תאפשר הקלה מוניטרית נוספת. "הדולר יתחזק השנה מול האירו, ותהיה השפעה משמעותית על השקל", אמרו הכלכלנים בסקירתם.
הדולר הוסיף היום 0.52% ושערו היציג נקבע ברמה של 3.461 שקלים. האירו היציג עלה ב-0.39% ל-5.3538 שקלים. בסיכום שבועי, הדולר טיפס 0.3% והאירו התחזק בשיעור זהה.
בנק הפועלים: כוחות מנוגדים פועלים על השקל
"השקל חזר להתחזק בפתיחת השבוע מול הדולר, לאחר שביום שישי נרשם פיחות ושער הדולר טיפס לרמה של 3.45 שקלים, במקביל להתחזקותו של הדולר בעולם", מזכירים כלכלני בנק הפועלים. "זאת, בעקבות פרסום נתוני תעסוקה טובים מהצפוי בארה"ב, שעוררו תקוות כי המיתון בארה"ב יהיה קצר. השקל חזר להתחזק השבוע, שוב במקביל למגמת המסחר של הדולר בעולם, כשהוא מקבל גם תמיכה מקומית - פער הריביות בין השקל והדולר בהיקף רחב של 1.25%".
בבנק הפועלים מדגישים כי השקל יושפע בתקופה הקרובה מכוחות מנוגדים, כאשר המסחר יושפע בעיקר מהנעשה בשוק המט"ח העולמי. לדברי הכלכלנים, "מתרבים הסימנים כי צמיחה הכלכלית בישראל מאיטה (עד כה, הצמיחה הכלכלית הגבוהה בישראל משכה אליה משקיעים זרים רבים). מאידך, הדולר צפוי להמשיך להיחלש בעולם, על רקע צפי להפחתת ריבית נוספת בארה"ב, למול ההערכות כי בישראל תיתכן העלאת ריבית במהלך השנה".
בשורה התחתונה, הכלכלנים ממשיכים להאמין בהתחזקות השקל בטווח הנראה לעין, בעיקר בשל פער הריביות החיובי של ישראל מול ארה"ב.
בנק לאומי: בנק ישראל פגע במחזורי המסחר בשוק המט"ח
כלכלני לאומי מתייחסים בסקירתם השבועית לאיתות של הפדרל ריזרב כי הורדות הריבית בארה"ב הגיעו למיצוי, כמו גם לנתוני המאקרו האחרונים שמעידים על שיפור במצבה הכלכלי של אמריקה.
"בנק ישראל מסר כי נפח המסחר היומי הממוצע במט"ח קטן בחודש אפריל ב-27% בהשוואה לחודש מארס, כשלכך תרמו בעיקר המוסדות הפיננסים הזרים שנפח המסחר אצלם קטן באפריל ב-31% בהשוואה לחודש מארס", מציינים בלאומי. "יש להניח כי התכנית להגדלת יתרות המט"ח, בה החל בנק ישראל בסוף מארס, תרמה לקיטון האמור כיוון שהיא הפחיתה את נפח המסחר הספקולטיבי בשוק המט"ח הישראלי".
בלאומי ממשיכים להאמין כי חוזקו של המשק הישראלי ימשיך לתמוך בשקל בטווח הקצר, אולם בטווח הארוך יותר ישנה הדולר כיוון בשוק המט"ח העולמי, ויתחיל במגמת עליות שתבוא לידי ביטוי גם אל מול השקל.
בנק מזרחי-טפחות: הדולר ישוב ל-3.6-3.8 שקלים בשבועות הקרובים
"ריבית בנק ישראל חדלה לרדת וייתכן כי תצטרך לעלות בקרוב, נתון העשוי לספק תמיכה לשקל", אומרים כלכלני מזרחי טפחות. "מולה, ריבית הבנק האמריקני נמצאת על סף סיום סבב ההורדות וכבר החלו להישמע קריאות להעלאתה, בעוד הריבית באירופה תצטרך אולי לרדת, נתון העשוי לתמוך בדולר של ארה"ב מאידך. כפועל יוצא, אנו סבורים, כי בשבועות הקרובים ישוב הדולר-שקל לנוע בטווח של 3.6-3.8".