גיא ידלין ממירס: "הקרב שלנו בניידות המספרים"

ראיון מצולם עם סמנכ"ל שיווק ומכירות של מירס, המספר על היערכות החברה לקראת ניידות המספרים בתחום מכשירי ה"ווקי-טוקי"; על הדור ה-3 הוא אומר: "מדובר ברעש ענק שאינו משמעותי לצרכן", ולקראת החגים, מציע הטבה ללקוחות: 1,000 הודעות SMS קולי חינם לכל הרשתות
אפרת אדיר |

ניידות המספרים שאמורה להיכנס לתוקפה בתחילת חודש דצמבר הקרוב, מביאה את חברות הסלולר השונות להיערכות מתוגברת למשיכת לקוחות חדשים ושמירה על לקוחות קיימים.

חברת "מירס" אשר אינה יכולה להתחרות ביתר החברות בתחום הדור ה-3, משקיעה בימים אלה את מירב המאמצים בנושא הקרוב אליה - שידרוג שירות ה"ווקי-טוקי" במכשיר מירס.

בראיון ל-Bizportal, מסביר סמנכ"ל השיווק והמכירות של מירס, גיא ידלין, על אופן ההיערכות לקראת הניידות ואומר: "אנחנו נספק את הדור הבא של מכשירי ה"ווקי-טוקי" באמצעות חיזוק קטגוריית ה-(PTT (Push to Talk, בה אנחנו מובילים כבר היום, ומהווה 36% מסך הכנסות החברה".

ידלין גם אינו מודאג ממגוון השירותים שמציעות החברות המתחרות עם מכשירי הדור ה-3, הכוללים מצלמת סלולאר משוכללת, שירותי אינטרנט וטלוויזיה וטוען, כי "מדובר ברעש ענק והשקעות פרסומיות רבות בנושא, בעוד שמחקרים בארץ ובעולם מציגים ממצאים, בהם הצרכן שם את הטלוויזיה בסלולאר בעשירייה השנייה, מבחינת סדר עדיפויות למכשיר סלולארי".

ומוסיף: "אחרי שירותי ה-Roaming, אנחנו מספקים שירותי PTT ו-GPS משוכללים, שנתפסים כמשמעותיים יותר לצרכן. זהו הערך המוסף של מירס ואנחנו הכי טובים באפליקציות אלה".

מיליון לקוחות לא מפחידים אותנו

למעלה משני שליש ממנויי מירס צורכים את שירות "הווקי-טוקי". השירותים החדשים אותם מציעה "מירס" בתחום ה-PTT כוללים, בין היתר, אפשרות לשליחת SMS קולי לכל מנוי ברשתות הסלולאר בארץ, תוך קבלת חיווי האם ההודעה התקבלה ונשמעה. עלות שליחת SMS קולי היא 33 אגורות להודעה, כולל מע"מ, ואינה כרוכה בתשלום חודשי קבוע.

יצויין, כי עלות שליחת SMS ב"מירס" היא הנמוכה ביותר מבין 3 חברות הסלולאר, בהן תעריפי שליחת SMS עומדים על כ-42 אגורות ומעלה להודעה.

שירות נוסף, שמשיקה מירס הוא "PUSH TO MAIL", המאפשר הקלטת SMS קולי במכשיר המירס ושליחתו לכל כתובת דואר אלקטרוני בארץ ובעולם. הנמען אשר קיבל את ההודעה במייל, יכול להשיב עליה ישירות מהמחשב האישי שלו בחזרה למכשיר המירס. גם כאן העלות הנה 33 אגורות להודעה.

כמו כן, בקרוב מתוכננת השקה של שירות "ווקי-טוקי NET", שיחת ווקי טוקי בין מחשב למכשיר סלולר בטכנולוגיית ה-VOIP, כמו בתוכנת מסרים מיידים, עם אפשרות לשוחח עם מספר נמענים ומכל מקום בעולם.

"בעבר", מציין ידלין, "ניסו חברות הסלולר השונות להשיק שירותי PTT אך נכשלו. לפני כשנתיים השיקה "סלקום" שירות Push & Talk לצעירים, אך הניסיון לא צלח. נוקיה ניסתה אף היא להשיק את מכשיר 5140 במטרה להיפטר ממלאים עודפים של מכשירי "ווקי-טוקי", בעקבות מהלך סלקום - אך גם היא נכשלה. פלאפון פנתה אף היא בעבר למגזר העסקי עם מכשיר "ווקי-טוקי", אך לא נרשמה היענות מוגברת".

השירותים החדשים יגובו בקמפיין טלוויזיוני בעלות של 1.5 מיליון שקל, באמצעות פרסום "גליקמן נטלר סמסונוב". עד כה, פנתה מירס בעיקר לקהל יעד עסקי וכעת, עם השקת שירותי ה-PTT החדשים, מתחזק הקשר עם המגזר העסקי, אך ניתן לראות כי קיימת כוונה לפנות לקהלי מטרה חדשים.

ידלין מחזק טענה זו ואומר: "אנחנו מעמיקים את הקשר עם המגזר העסקי, אך לא רק. כיום, יש למירס 435 אלף מנויים ואחנו מצפים לחצות את קו החצי מיליון לקוחות בשנה הקרובה ואני מניח שעוד היד נטויה - גם מיליון לא מפחיד אותנו".

בתקופה זו שלפני החגים, כאשר חברות הסלולאר עשויות להרוויח כ-5 מיליון דולר בחודש אחד על שליחת ברכות "שנה טובה" בין לקוחות באמצעות SMS ו-MMS, מירס יוצאת בגישה שונה ומציעה הטבה של 1,000 הודעות SMS קולי חינם לכל הרשתות בהגבלה של חודש.

מירס הנה חברה-בת של מוטורולה ישראל ונוסדה בשנת 1994 על תשתית IDEN. בשנת 2006 הסתכם המחזור השנתי של "מירס" ב-230 מיליון דולר והושקעו 70 מיליון דולר בתשתיות בשנתיים האחרונות. ב-2007 צפוי המחזור השנתי לעבור את ה-250 מיליון דולר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה