ועדת הכנסת אישרה הנבצרות הזמנית
בשעה 15:45 הפסיק משה קצב לכהן כנשיא המדינה, לאחר שוועדת הכנסת החליטה לאשר את בקשתו לנבצרות זמנית של שלושה חודשים. 13 מחברי הוועדה תמכו בהצעה, ו-11 התנגדו. את מקומו ממלאת יושבת ראש הכנסת, דליה איציק. יצויין כי בתקופת הנבצרות לא ניתן יהיה להגיש כתב אישום נגד קצב, שכן למרות שסמכויותיו הועברו לאיציק, באופן רשמי הוא עדיין הנשיא.
בתום שבע שעות של דיונים ניגשה ועדת הכנסת להצבעה על בקשת הנשיא לנבצרות זמנית. יו"ר הוועדה, ואז הנשיא התפוצץ הציבור והתקשורת אולי הופתעו מדבריו החריפים של נשיא המדינה, אך מקורביו טוענים כי ''הר הגעש היה צפוי להתפרץ'', לאחר זמן רב של שתיקה ממושכת לכתבה המלאה רוחמה אברהם, הצביעה בעד בקשת הנשיא, ועימה כל נציגי קדימה בוועדה: אביגדור יצחקי, זאב אלקין, יואל חסון ושי חרמש. כמו כן תמכו שלושת נציגי ש"ס, דוד אזולאי, ניסים זאב ויעקב מרגי, שני נציגי גיל משה שרוני ויצחק גלנטי, שתי נציגות ישראל ביתנו, אסתרינה טרטמן וליה שם-טוב, וכן ח"כ מוחמד ברכה מחד"ש.
להצעה התנגדו ארבעת נציגי העבודה-מימד בוועדה, שלי יחימוביץ, קולט אביטל, מיכאל מלכיאור ונדיה חילו; שלושת נציגי הליכוד: גדעון סער, לימור לבנת וגלעד ארדן; שני נציגי האיחוד הלאומי-מפד"ל, צבי הנדל ואליהו גבאי; יו"ר סיעת מרצ, זהבה גלאון, ואחמד טיבי מרע"מ-תע"ל.
יו"ר הוועדה אברהם הוסיפה להצבעת הסיכום הודעה בה נאמר כי ועדת הכנסת קוראת לנשיא המדינה קצב להתפטר מתפקידו, וכי ביום שני הקרוב יפתח הדיון בבקשת 30 חברי כנסת להדיח את הנשיא מתפקידו. הדיון בתחילת השבוע הבא יעסוק בשלב זה בענייני נוהל בלבד.
לאחר הפסקה בת כשעתיים שקטעה את רצף הדיונים הסוער שהחל בשעה תשע בבוקר, הצביעו חברי הוועדה על בקשת הנשיא לנבצרות זמנית. זאת, לאחר שראשי הסיעות בכנסת לא הצליחו לגבש נוסחת פשרה שתהיה מוסכמת על כולם. בין השאר נבחנה ההצעה לפיה לא תתקיים כלל ההצבעה על אישור הנבצרות, והוועדה תקרא לנשיא להתפטר, אך הצעה זו לא זכתה לרוב מספק. "נבצרות זמנית היא בדיחה גרועה" משעות הבוקר התנצחו הח"כים החברים בוועדת הכנסת בסוגייה האם יש לפעול להדחתו של קצב או לאשר לו את הנבצרות הזמנית. ח"כ משה שרוני (גמלאים) התומך באישור הנבצרות, הפנה אצבע מאשימה לעבר היועץ המשפטי לממשלה ואמר כי "מני מזוז חושב שהוא אלוהים. תליינים ותלייניות יש לנו מספיק, אבל סבלנות אין לנו. בואו נאשר לנשיא נבצרות, ונהיה הוגנים וישרים".
ח"כ מיכאל איתן (ליכוד) טען כי לנשיא קצב נעשה לינץ' תקשורתי, למרות שעדיין לא הוגש נגדו כתב אישום ולמרות שעומדת לזכותו חזקת החפות. איתן זעם על דברי ח"כ יורם מרציאנו (עבודה), שהצביע על כך שהנשיא אפילו לא הביע חרטה בדבריו אמש, גם לא כלפי אשתו.
איתן דפק על השולחן בזעם ושאל: "על סמך מה נקבע שהנשיא לא ראוי לתפקידו? על סמך העיתונים? זה בית דין זה משפט". לדבריו, בדיוק בגלל הסיטואציה הנוכחית הוא יזם את התיקון לחוק נשיא המדינה בסעיף הנוגע לנבצרות ומאפשר לאיש ציבור במצבו של הנשיא להשעות את עצמו מתפקידו, אך גם לחזור לתפקיד אם יתברר כי הוא חף מפשע.
דווקא יו"ר סיעתו של איתן, ח"כ גדעון סער, סתר את דבריו והזכיר את המקרה של השר לשעבר, יעקב נאמן, שבשעתו נפתחה נגדו חקירה. "נאמן קם והתפטר מיד, למרות שטען כי אין כל שחר לאישומים נגדו", ציין סער. "השאלה היחידה שאנו צריכים לשאול את עצמנו האם לנוכח כתב אישום בנושאים חמורים כל כך הנשיא יכול וצריך להישאר בתפקיד אפילו יום אחד נוסף. האם ראוי שהאזרח מספר אחד שמייצג את המדינה יישאר בתפקידו?"
סער הדגיש כי כל יום שהנשיא ממשיך בתפקידו, הדבר פוגע בכבוד הנשיאות ובאמון הציבור. "מי שמצביע בעד נבצרות מצביע בעד המשך כהונתו של קצב, נבצרות זמנית היא בדיחה גרועה", אמר.